6 værktøjer, du kan bruge til at kontrollere svagheder i Node.js

Der findes sårbarheder i alle produkter. Jo større din software vokser, jo større er potentialet for sårbarheder.

Sårbarheder skaber muligheder for udnyttelse, der kan ødelægge både brugeroplevelsen og selve produktet.

Derudover øges antallet af sårbarheder i dagens hurtige verden, efterhånden som virksomheder kræver hurtige udviklingsprocesser (eller opdateringer). Og udbyttere er overalt, der ønsker at drage fordel af dem.

Derfor er det vigtigt at kontrollere sårbarheder så tidligt som muligt i dine applikationer. Dette kan hjælpe dig med at sikre, at det endelige produkt er sikkert, og sparer dig meget tid på lang sigt.

I denne artikel ser vi på seks værktøjer, der hjælper dig med at kontrollere sårbarheder i Node.js.

Sårbarheder i Node.js

Sikkerhedssårbarheder er meget almindelige i Node.js. Som udviklere fortsætter vi med at bruge open source-værktøjer, fordi vi ikke ønsker at genopfinde hjulet. Dette gør udviklingen lettere og hurtigere for os, men samtidig introducerer den mulige sårbarheder i vores applikationer.

Det bedste, vi kan gøre for os selv, er løbende at kontrollere de pakker, vi bruger, fordi jo flere afhængigheder vi bruger, jo mere plads er der til flere sårbarheder.

Manuel kontrol af afhængigheder kan være stressende og kan øge udviklingstiden. Og at gå online for at finde ud af, hvor sårbar en pakke er, før den installeres, kan være tidskrævende, især for en applikation med mange afhængigheder.

Derfor har vi brug for automatiserede værktøjer til at hjælpe os med denne proces.

Værktøjer til kontrol af sårbarheder i Node.js

1. Retire.js

Gå på pension-js

Retire.js hjælper udviklere med at finde versioner af biblioteker eller moduler med kendte sårbarheder i Node.js-applikationer.

Det kan bruges på fire måder:

  • En kommandolinjescanner til scanning af et Node.js-program.
  • Et Grunt-plugin ( grunt-retire), der bruges til at scanne Grunt-aktiverede applikationer.
  • Browserudvidelser (Chrome og Firefox). Disse scan besøgte websteder for henvisninger til usikre biblioteker og placerer advarsler i udviklerkonsollen.
  • Burp og OWASP Zap Plugin, der bruges til penetrationstest.

2. Renovering af WhiteSource

WhiteSource Renovering

WhiteSource Renovate er et open source-værktøj til flere platforme og flere sprog fra WhiteSource, der udfører automatiserede afhængighedsopdateringer i softwareopdateringer.

Det tilbyder funktioner såsom automatiske pull-anmodninger, når afhængigheder skal opdateres, understøtter adskillige platforme, let modifikation og meget mere. Alle changelogs og commit-historier er inkluderet i hver opdatering af applikationen.

Det kan bruges på forskellige måder, såsom:

  • Et kommandolinjeværktøj til automatisering af processen med opdatering af afhængigheder til usårlige afhængigheder.
  • Github-applikation til udførelse af automatiseringsprocessen på GitHub-arkiver
  • GitLab-applikationer til integration af automatiseringsprocessen i GitLab-arkiver

WhiteSource Renovate har også en lokal løsning, der udvider CLI-værktøjet til at tilføje flere funktioner og derved gøre dine applikationer mere effektive.

3.OWASP Afhængighedskontrol

OWASP Afhængighedskontrol

Dependency-Check er et softwarekompositionsanalyseværktøj (CPA), der bruges til at administrere og sikre open source-software.

Udviklere kan bruge det til at identificere offentliggjorte sårbarheder i Node.js, Python og Ruby.

Værktøjet inspicerer projektets afhængighed for at indsamle oplysninger om enhver afhængighed. Det bestemmer, om der findes en CPE-identifikator (Common Platform Enumeration) for en given afhængighed, og hvis den findes, genererer den en liste over tilknyttede CVE-poster (Common Vulnerability and Exposure).

Dependency-Check kan bruges som et CLI-værktøj, et Maven-plugin, en Ant Task og et Jenkins-plugin.

4. OSS INDEX

OSS INDEX

OSS-indekset giver udviklere mulighed for at søge efter millioner af komponenter for at opdage de sårbare og usårlige. Dette sikrer udviklere, at de komponenter, de planlægger at bruge, er godt beskyttet.

De giver også udviklere forskellige værktøjer og plugins til programmeringssprog som JavaScript.

Disse giver dem mulighed for at scanne projekter for open source-sårbarheder samt integrere sikkerhed i udviklingsprocessen for projektet.

5. Acutinex

ACUTINEX

Acunetix er en sikkerhedsscanner til webapplikationer, der giver udviklere mulighed for at identificere sårbarheder i Node.js-applikationer og gør det muligt for dem at rette sårbarhederne for at forhindre hackere. Den leveres med en 14 dages prøveversion til test af applikationer.

Fordelene ved at bruge Acunetix til at scanne webapplikationer er mange. Nogle af dem er:

  • Test for over 3000 sårbarheder
  • Analyse af eksterne links til malware og phishing-webadresser
  • Scanning af HTML, JavaScript, applikationer til en enkelt side og webtjenester

6. NODEJSSCAN

NODEJSSCAN

NodeJsScan er en statisk sikkerhedskodescanner. Det bruges til at opdage sikkerhedssårbarheder i webapplikationer, webtjenester og serverløse applikationer.

Det kan bruges som et CLI-værktøj (som gør det muligt at integrere NodeJsScan med CI / CD-rørledninger), et webbaseret program og har også en Python API.

Konklusion

Pakker, biblioteker og komponenter til Node.js-applikationer frigives regelmæssigt, og det faktum, at de er open source, giver plads til sårbarheder. Dette gælder uanset om du arbejder med Node.js, Apache Struts-sårbarheder eller andre open source-rammer.

Udviklere skal passe på sårbarheder i nye udgivelser af pakker og vide, hvornår det er nødvendigt at opdatere pakker. Ovenstående værktøjer kan lette processen med at skabe effektive og pålidelige produkter.