Bøger, som hver ingeniørchef skal læse

Det er en sjælden lejlighed, at virksomheder tilbyder ledertræning, før du bliver leder. Et par dage eller uger efter, hvad der sandsynligvis var en af ​​de lykkeligste dage i din nylige hukommelse, den dag du blev tilbudt en stilling uden for det enkelte bidragsspor, finder du dig selv med en million spørgsmål. Du føler, at du blev narret til at underskrive noget uden at læse det med småt.

Den følelse, du oplever, er ikke ny, det er bare, at du alt andet end har glemt det. Det er ikke at vide, hvad du skal gøre. Det er uklart. For hvis du tror, ​​at mange år med at skrive software har oplært dig til at blive leder, siger forskning det modsatte. Men det er ikke verdens ende. Selvom din virksomhed sandsynligvis ikke forstår behovet for formel lederuddannelse, er der en overflod af information tilgængelig for dig, der vil gøre dit job lettere og måske endda behageligt.

Da jeg blev manager, gjorde jeg, hvad jeg typisk gør, når jeg stod over for en udfordring, jeg næsten ikke ved noget om: Jeg begyndte at læse. Jeg har læst mange bøger, nogle var gode, nogle af dem var fantastiske. Alle formede den måde, jeg gør mit job på, og så tænkte jeg, at jeg ville dele dem for andre håbefulde eller aktive ledere derude.

Jeg har kurateret denne liste baseret på flere faktorer:

  • Bøgerne skal dække et bredt sæt emner inden for ingeniørledelse og ledelse. Det er let at finde overlappende bøger. Det er meget sværere at finde en mangfoldighed af information, når du er meget ny inden for lederskab.
  • De skal skrives i forskellige epoker. Softwareindustrien udvikler sig konstant. Det giver ikke mening at kun læse om, hvad der skete i 1980'erne eller 90'erne.
  • Læserækkefølge betyder meget. Nogle bøger er mere specialiserede end andre. De givne oplysninger kan betragtes som lag, der stabler oven på hinanden. Hvis du er uerfaren, kan du starte i midten eller slutningen, og det vil dybest set ødelægge andre bøger for dig.
  • Endelig satte jeg en hård grænse på 7, bare fordi jeg synes, at denne liste er nok til at bygge et fundamentlag, hvor du kan fortsætte med at læse og måske endda lave din egen forskning videre.

Men nok introduktion, lad os se listen :)

Peopleware: Produktive projekter og teams af Tom DeMarco & Tim Lister

Dette bør være obligatorisk læsning for alle. Periode. Nej, ikke kun alle i software, alle, der arbejder i et privat firma, skal læse denne bog. Det er forbløffende for mig, hvor stort set alle de problemer, som folk håndterer det dagligt, allerede er løst. I 1980'erne. Hvis du kun læser en bog fra denne liste, så lad det være denne.

High Output Management, af Andrew S. Grove

Kort efter at du skifter fra det enkelte bidragsyderspor til ledelsessporet, stiller du dig selv et grundlæggende spørgsmål.

Hvordan måler jeg min egen succes?

Du plejede at være i stand til at svare let. Nu hvor du skriver kode mindre og mindre og beskæftiger dig med teamdynamik og problemer med mennesker, hvordan vil du eller din chef måle dine fremskridt og succes? Denne bog giver et nu universelt accepteret svar: Du måles gennem succesen for de mennesker, der rapporterer til dig. Det vil sige, hvis dit team har succes, så har du succes. Jeg overforenkler selvfølgelig, men det var min største optagelse fra denne bog.

Der er mere indsigtsfulde informationstyper, såsom en gennemgang af en produktionsrørledning, hvordan man kører møder eller hvordan man gennemfører en på en. Dette er en klassisk bog, som alle skal læse, selvom de ikke er interesseret i lederroller. Det er så godt.

Jeg vil dog sige, at denne bog blev skrevet for længe siden. Det indtryk, jeg fik, var, at ledere fra den alder var mere autoritative end hvad du ser i virksomheder i disse dage. Dette er ikke en kritik, det er en rimelig advarsel. Du kan læse et par kapitler og konkludere, at der ikke er nogen måde, nogen kan komme væk med at gøre det i en virksomhed. Der er en vis nuance i lederstil beskrevet i denne bog, og det er vigtigt at forstå det.

Indflydelse: Videnskab og praksis af Robert B. Cialdini

En ingeniørchefs job er at sikre, at deres team har alt, hvad det har brug for for at få succes. Dette betyder at styre interaktionen mellem flere grupper af mennesker mod et behageligt resultat.

Hvis du nogensinde har prøvet at overbevise en ven om at flytte fra WhatsApp til Telegram og mislykkedes, har du forsøgt at øve indflydelse. Du bliver nødt til at gøre det dybest set hver dag, og efter min erfaring er dette en meget hård færdighed at lære. Det kræver en masse øvelse, og der er virkelig ingen sandkassetilstand, hvor du kan mislykkes, og det vil være OK. Du vil prøve at tale med nogen på et eller andet tidspunkt for at gøre noget, og du vil mislykkes, og du eller dit team vil lide for det.

Denne bog er den endelige vejledning i, hvordan man skal tackle problemet videnskabeligt. Mange ledere synes at tro, at de ikke behøver at lære at påvirke andre, især deres direkte rapporter, da rang er den ultimative influencer. At tænke på det vil forhindre dig i nogensinde at blive en stor leder efter min mening. Ja, du vil sandsynligvis tilsidesætte nogen på et eller andet tidspunkt, og det vil føles fantastisk, mens du gør det. Men hvis den person ender med at hade dig for det, har du lige mistet deres tillid, og du vil se konsekvenserne af det senere.

Hurtig udvikling: Taming Wild Software Schedules, af Steve McConnell

Dette er en anden klassisk lærebog, som jeg ønsker, at alle inden for software ville læse. Hvis du i øjeblikket er i et firma, der er adræt og kæmper med uproduktive møder, kode af dårlig kvalitet, teammedlemmer, der ikke kan komme sammen med hinanden, eller interessenter, der skubber dig til at forlade kontoret sent om aftenen, finder du på mindst én løsning inden for denne bog. Det er også en god ledelsesbog, da den beskriver, hvad der sandsynligvis er mit foretrukne kapitel, en liste over ting, du bestemt ikke burde gøre, hvis du vil have et godt hold. Jeg henviser stadig til dette kapitel fra tid til anden, det er bare rigtig godt og indsigtsfuldt.

Managing Humans, af Michael Lopp

Jeg elskede denne bog for sin humor og indsigt i nogle af de største teknologivirksomheders kulturer. Det føles ikke som en lærebog sammenlignet med de andre på denne liste, men det er det, der gør det til en god pasform.

Du er nødt til at forstå, at ledere stadig er menneskelige, de skal skrue op, og slutresultatet kan være tragisk eller sjovt. Eller begge. Det er en meget vigtig lektion at lære, en der tog mig længst tid, for at være ærlig.

Det er meget let at blive fanget i teorien, mens du prøver at lære at være leder. Men virkeligheden er ofte så sindssyg, at ingen bog kan tilbyde dig den løsning, du har brug for. Du vil ende i situationer, hvor du vil gøre alt i bogen, og folk vil stadig være utilfredse. Og det er OK. Historierne fra Managing Humans vil hjælpe dig med at forstå det.

The Manager's Path, af Camille Fournier

Hvad der gør denne bog fantastisk er, at den giver en klar og enkel beskrivelse af dit ansvar og mål på hvert trin i ledelsesstigen. De fleste virksomheder har ikke engang disse oplysninger til deres eget ledelsesspor.

Det starter med at beskrive, hvad en leder på entry level skal fokusere på, såsom vejledning af juniorudviklere. Det går videre til ingeniørledere, seniorledere og dækker endda, hvad en VP for software skal gøre. Jeg har personligt altid spekuleret på, hvordan en dag i en VP's sko ser ud, og hvis du også har det, er denne bog noget for dig.

Ud over bare at temme din nysgerrighed over, hvordan de øverste lag ser ud, elsker jeg denne bog, fordi den er så realistisk. Der er ikke noget utopisk syn på hold og processer her. Det er helt grundlæggende i forfatterens oplevelse. Det gør oplysningerne meget anvendelige i dit arbejdsmiljø.

The one minute manager af Kenneth H. Blanchard

Jeg ville oprindeligt ikke læse dette, efter at jeg fandt det, men jeg er glad for, at jeg ombestemte mig om det. Det er dybest set en novelle om en manager, der er meget god til sit job, især inden for et område.

Jeg vil ikke forkæle det for dig. De oplysninger, du får ud af denne historie, er ikke særlig innovative. Der er andre bøger, der dykker ned i dets emne mere detaljeret. Men der er noget virkelig tilfredsstillende ved det, som jeg ikke rigtig kan forklare. Det er som en GitHub-kerne, der løser et problem på under 100 linjer kode.

Du kan afvise det - der er ingen måde, det kan være så simpelt, ikke? Eller du kan læse det nøje igennem og sætte pris på dets enkelhed ved at vide, at det ikke er en generaliseret løsning, men stadig god nok til, at det er værd at have i din værktøjskasse. Det er fuldstændigt muligt, at du læser denne bog og tror, ​​jeg overdriver, men hej, det er min liste;)

Radical Candor, af Kim Scott

Jeg kan tælle til 7 helt fint, men jeg ville virkelig tilbyde denne bog som en særlig tilføjelse til min liste. Jeg vil ikke sige, at det er obligatorisk læsning. Når du har gennemgået alle bøgerne ovenfor, skal du hente dette for at få en meget slående alternativ visning.

Grundlæggende er Radical Candor en ramme om, hvordan man forholder sig til mennesker. Det er ikke rigtig relateret til softwareudvikling. Du kan anvende dette overalt, med dine venner, med din familie, det er ærligt talt meget abstrakt i den henseende.

Forfatteren, Kim Scott, har arbejdet både hos Google og Apple. Hun minder om nogle af sine oplevelser, mens hun arbejdede der. Jeg fandt disse kapitler meget behagelige, men tog dem med et saltkorn. Nogle af de nyere rapporter i medierne strider direkte mod nogle historier fra denne bog. Dette er grunden til, at jeg tøver med at anbefale det til alle.

Selve rammen giver mening, men det er så svært at faktisk praktisere. Jeg ved, det er ikke forfatterens skyld. Jeg ville ønske, at verden ville arbejde som hun beskriver, men jeg tror ikke, det nogensinde vil. Ikke desto mindre stræber du efter at opnå selv 50% af Radical Candor vil gøre dig til en bedre leder. Hvis du har maven i 100%, vil jeg gerne møde dig personligt.

Er det det?

Denne liste er et solidt fundament for nybegynderledere eller mennesker, der overvejer at blive teamledere eller ledere. Der er så meget mere at lære. Jeg ville selv have værdsat en simpel og kort liste som denne, da jeg tog skridtet mod ledelse. Forhåbentlig gør du det også.