9 populære onlinekurser, der er væk for evigt ... og hvordan du stadig kan finde dem

Siden gratis onlinekurser først startede i slutningen af ​​2011, er mere end 7.000 onlinekurser blevet oprettet af over 700 universiteter verden over.

Men næsten en tredjedel af disse kurser er opført som "færdige" på Class Central. Dette betyder, at vi ikke ved, hvornår (eller hvis) disse kurser nogensinde vil blive tilbudt igen.

Sidste år mistede vi et par hundrede af disse kurser, da Coursera lukkede deres gamle teknologiplatform.

Nogle af disse kurser er kommet tilbage eller endda migreret til en anden kursusplatform. Men mange af kurserne har været offline i årevis, og i mange tilfælde har kursusplatforme fjernet beskrivelsessiderne for kurserne fra deres hjemmesider. Det er som om de aldrig har eksisteret. Et par af disse kurser har hundredvis af anmeldelser om Class Central og blev taget af hundreder af tusinder af elever.

Heldigvis har Class Central en næsten komplet historie af alle de kurser, der nogensinde er blevet tilbudt. Jeg kæmpede gennem alle de færdige baner og lavede en liste over et par populære baner. Hvor det er muligt, vil jeg anbefale en alternativ kilde for at få adgang til kursusvideoerne.

1. En begyndervejledning til irrationel adfærd med Dan Ariely

Hvis du kan lide at læse artikler eller lytte til podcasts om økonomi, ved du måske, hvem Dan Ariely er. Han er professor i psykologi og adfærdsmæssig økonomi ved Duke University og bruges ofte som emnet "ekspert" i medierne. Han er en ganske populær figur - hans TED-tale er blevet set af over syv millioner mennesker, og han har skrevet flere New York Times bestsellere.

Tilbage i marts 2013 lancerede Dan Ariely også et meget populært kursus om Coursera med titlen A Beginner's Guide to Irrational Behavior. Kursesiden findes ikke længere på Coursera, men du kan finde den på Class Central her. Den blev sidst tilbudt i marts 2014 og har over 500 anmeldelser på Class Central - og næsten alle er 5-stjernede anmeldelser. Faktisk er det stadig det højest vurderede kursus i psykologi på Class Central.

Du kan læse på Quora, hvorfor kurset blev taget ned.

Hvor finder du kursusmaterialet?

En anden Quora-bruger har sikkerhedskopieret kursusmaterialet. Du kan finde uge 1 - uge 5 her og uge 6 her. Hvis du søger på YouTube, finder du også et antal foredrag holdt af Dan Ariely. Dette er ikke videoer fra kurset, men der kan være en vis overlapning.

2. CS188.1x: Kunstig intelligens

Det var skuffende at se dette edX-kursus taget ned. UC Berkeley's CS188.1X er et af Class Centrals Top 50 online-kurser nogensinde samt det # 2 bedst bedømte kursus på vores kunstige intelligens-emneside. Vi offentliggjorde endda en grundig gennemgang af dette kursus på 1100 ord. Her er hvad anmelderen (Mal Minhas) havde at sige:

”Det er ikke bare det bedste kursus på AI, der nogensinde er gjort tilgængeligt online. Det er det bedste kursus, der nogensinde er gjort tilgængeligt om ethvert emne. ”

Ifølge Mal var CS188.1x en ekstremt krævende og vanskelig kursus, men det var også givende. Her er en GIF af en af ​​Mal's projektindlæg.

Du bør seriøst overveje at læse hele Mal's anmeldelse for at lære om dette fantastiske kursus, som du aldrig får opleve.

Hvor finder du kursusmaterialet?

Bare for sjov. Kursets professorer har gjort alt kursismaterialet tilgængeligt på deres hjemmeside.

3. Socialpsykologi

Dette er et andet meget populært psykologikursus. Faktisk er det det klassificerede psykologikursus nr. 3 på Class Central. Lanceret i august 2013 er socialpsykologi taget af mere end en halv million elever over hele verden. Kurset pralede engang med den største enkeltkursus i verden med 250.000 elever tilmeldt. Selv i storhedstiden for gratis onlinekurser var dette tal ret imponerende.

Kursets instruktør, Scott Pious, er professor i psykologi ved Psykologisk Institut, Wesleyan University. Han er også grundlægger af Social Psychology Network (SPN), verdens største online-community dedikeret til socialpsykologi.

Kurset gik ned, da Coursera lukkede deres gamle platform sidste år.

Hvor finder du kursusmaterialet?

En tidligere version af artiklen pegede på et andet kursus uploadet til Academic Torrents. Desværre har jeg ikke været i stand til at finde en alternativ kilde til socialpsykologi.

Opdatering : Mohammad Yasser har uploadet Social Psychology-videoer til Google Drive. Tak Mohammad Yasser.

4. En kort historie om menneskeheden

Dr. Yuval Noah Harari er en israelsk historiker og en fastansat professor ved Institut for Historie ved Det Hebraiske Universitet i Jerusalem. Ligesom Dan Ariely kan du støde på ham i almindelige publikationer.

Han er forfatter til et antal bøger, herunder den højt vurderede Sapiens: A Brief History of Humankind. Ifølge Amazon Author Beta, som rangerer forfattere, er Dr. Yuval historiens # 3 forfatter. Ville det ikke være fantastisk at kunne tage et kursus direkte fra en så populær og almindelig figur?

Sidste gang du kunne gøre det var i august 2014, da kurset blev tilbudt på Coursera. Hans kursus, A Brief History of Humankind, er et andet højt vurderet kursus på Class Central, som vi måske aldrig vil se igen. Du kan tjekke pensum ved at besøge kursussiden på Class Central. Foredrag 17 har titlen "Forelæsning 17: Slutningen af ​​Homo Sapiens."

Hvor finder du kursusmaterialet?

Du behøver ikke at bryde loven for at få adgang til kursusmaterialet til denne. Dr., Yuval har uploadet kurset på YouTube. her er linket til playlisten.

5. 6. 7. Naturlig sprogbehandling (3 kurser)

Dette kursus kan lige så godt kaldes Defense Against the Dark Arts . Af en eller anden grund har der været tre gentagelser af kurset Natural Language Processing på Coursera, og ingen af ​​dem er tilgængelige lige nu. Her er listen over disse tre kurser.

  1. Naturlig sprogbehandling: Dan Jurafsky og Christopher Manning, Stanford University. Først undervist i marts 2012, var det et af de første 20 kurser, der blev tilbudt på Coursera (nu er der mere end 2.000).
  2. Naturlig sprogbehandling: Michael Collins, Columbia University. Udbydes i februar 2013.
  3. Introduktion til naturlig sprogbehandling: Dragomir Radev, University of Michigan. Dette kursus er relativt nyt og er blevet tilbudt et par gange, siden det først blev lanceret på Coursera i oktober 2015. Coursera-kursussiden til dette kursus eksisterer stadig, men det har ikke en kommende kursusdato. Jeg håber, at denne til sidst kommer tilbage online.

Hvor finder du kursusmaterialet?

Hvert af disse kurser kan findes to steder: YouTube og Academic Torrents. Fordelen ved Academic Torrents er, at du også kan downloade supplerende kursusmaterialer, som udskrifter, PDF-filer eller PPT'er.

  1. Naturlig sprogbehandling: Dan Jurafsky og Christopher Manning, Stanford University. YouTube | Akademiske Torrents
  2. Naturlig sprogbehandling: Michael Collins, Columbia University. YouTube | Akademiske Torrents
  3. Introduktion til naturlig sprogbehandling: Dragomir Radev, University of Michigan. YouTube | Akademiske Torrents

8. En verdenshistorie siden 1300 / Global History Lab

Dette Princeton University kursus har en interessant historie (hah!). Det blev tilbudt på tre forskellige platforme. Først blev det tilbudt på Coursera i september 2012 under navnet A History of the World siden 1300 . I september 2014 flyttede det til NovoEd, og det blev kaldt Global History Lab . Endelig dukkede det op på edX i september 2016. Måske kan professor Adelman gerne tilbyde dette kursus hvert andet år. Materialerne kan have ændret sig delvist eller fuldstændigt mellem disse gentagelser af kurset.

Hvor finder du kursusmaterialet?

Desværre kunne jeg ikke finde kursusmaterialet. Hvis du kan finde den, skal du efterlade en kommentar nedenfor. Hvis du stadig har adgang til edX-iteration af kurset, kan du måske oprette en playliste med videoerne. EdX er vært for alle deres videoer på YouTube i unoteret tilstand. Du kan ikke søge efter dem, men hvis du har adgang til dem, kan du oprette en playliste og fortælle os i kommentarerne nedenfor :)

9. Opstartsteknik

Startup Engineering er et Stanford-kursus, der "Broer kløften mellem akademisk datalogi og produktionsteknologi."

Det blev tilbudt en gang på Coursera, tilbage i juni 2013. Kurset undervises af Balaji S. Srinivasan; han var CTO og medstifter af Counsyl, en genomforskning, der startede i et Stanford kollegieværelse og nu tester ~ 4% af alle amerikanske fødsler. Tidligt i år blev han af Trump-administrationen også anset for at lede FDA (ja, Balaji hader FDA). I øjeblikket er han bestyrelsesmedlem i VC-firmaet A16Z og administrerende direktør / medstifter på 21.co.

Kurset havde en anden instruktør, Dr. Vijay Pande, professor i Stanford, men det ser ud til, at alle videoerne i kurset indeholder Balaji.

Hvor finder du kursusmaterialet?

Du kan finde alle videoer fra kurset i denne playliste på YouTube.

Jeg er sikker på, at jeg savnede mange kurser. Giv mig besked i kommentarerne, hvis dit yndlingsforløb er forsvundet fra de online baneplatforme.