Kunsten at stille spørgsmål

Kunsten og videnskaben ved at stille spørgsmål er kilden til al viden. Kilde

Introduktion

Hvad der gør os mennesker, tror jeg, er en evne til at stille spørgsmål, en konsekvens af vores sofistikerede talesprog. Dyr er så behagelige venner - de stiller ingen spørgsmål; de giver ingen kritik. Jane Goodall, George Eliot.

Baggrund

"Hvad der gør os mennesker, tror jeg, er en evne til at stille spørgsmål, en konsekvens af vores sofistikerede talesprog." - Jane Goodall

Det er sket nflere gange for mig tidligere. Min hjerne har haft et spørgsmål, men jeg har altid forhindret det i at glide ud og tænkt, at jeg ville gøre mig til en fjols. Først senere ville jeg indse, at en anden stillede et lignende spørgsmål og blev hyldet for at stille et så vidunderligt spørgsmål!

Forholder du dig til denne situation?

Det har været mere end et år nu, og jeg bliver bedre til at stille spørgsmål, faktisk har jeg nogle gange alt for mange spørgsmål at stille. Takket være Outreachy-praktikken har jeg overvundet mit bedragerisyndrom! I disse dage er jeg normalt på den anden side af bordet, mens jeg håndterer interviews eller trækker anmodninger, og jeg har nogle råd om vigtigheden af ​​at stille spørgsmål og hvordan man kan stille dem rigtigt.

”Dyr er så behagelige venner - de stiller ingen spørgsmål; de giver ingen kritik. ” - George Eliot.

Regel nr. 1

Gør ikke antagelser.

Jeg kan ikke understrege nok vigtigheden af ​​åben kommunikation, stille spørgsmål, når det er relevant, og undgå tavse antagelser. Denne regel gælder for dit normale daglige arbejde, tale med dine kolleger eller gennemgå en interviewproces.

Regel nr. 2

Tænk dybt

Livet giver os mange muligheder, og det er meget let at gå vild og miste fokus i livet. Til tider er det også meget vigtigt at stille relevante spørgsmål om os selv.

Før du begynder noget arbejde, skal du altid stille dig selv tre spørgsmål:

  • Hvorfor gør du det
  • Hvad kan resultaterne være, og
  • Vil du få succes.
Først når du tænker dybt og finder tilfredsstillende svar på disse spørgsmål, skal du gå videre. Chanakya

Regel nr. 3

Intet spørgsmål er dumt

Hvis du er som mig, forstår jeg helt, hvor svært det er at skubbe dig selv til at stille et spørgsmål.

Ingen er dumme, der er nysgerrige. De mennesker, der ikke stiller spørgsmål, forbliver uklar i hele deres liv. Neil deGrasse Tyson Når du begynder at stille spørgsmål, er uskyld væk. Mary Astor

Eksempler

Baseret på min erfaring er der få eksempler fra den virkelige verden, der forklarer behovet for at stille spørgsmål.

# 1: Når du bruger et akronym

Et almindeligt scenario er, når en person bruger et akronym, der måske ikke er meget almindeligt. Du kan høfligt bede personen om at forkorte akronymet snarere end at stille stille antagelser og derved ende med en anden konklusion.

# 2: Vedligeholdelse af din hjemmearbejdslog

Et andet scenario er at stille notere punkter, når du er for genert til at stille spørgsmål åbent. Du ender med at opbygge en hjemmearbejdslog til dig selv og bruge dobbelt tid på at få svar på netop de spørgsmål, der kunne have været besvaret med det samme, hvis du i første omgang havde modet til at stille.

Forskning viser, at dette er en udbredt sag med underrepræsenterede grupper og farvede mennesker. Som en farvet kvinde har jeg selv gjort dette nantal gange, hvor jeg har været for bange for at blive indrammet for ikke at vide noget. Dette er et klart symptom på at have Imposter syndrom.

Find modet til at stille spørgsmål og udtrykke det, du virkelig vil eller har brug for at vide. Kommuniker med andre så tydeligt som muligt for at undgå misforståelser, tristhed og drama. Med kun denne ene aftale kan du fuldstændigt ændre dit liv. Don Miguel Ruiz

# 3: Under et interview

Selv om der er nok rådgivning til at forberede dig på en interviewproces og de spørgsmål, du skal stille, vil jeg også gerne understrege vigtigheden af ​​at stille et par relevante spørgsmål, når de får tid. Som interviewer kan jeg virkelig godt lide, når interviewpersoner stiller spørgsmål.

# 4: Problemer og pullanmodninger

At håndtere OpenSource-verdenen bliver bedre med erfaring. Jeg kan stadig huske de dage, hvor jeg var ny, og alt var for overvældende. Naturligvis var jeg for genert til at kommentere et problem eller trække anmodning og brugte brugt en betydelig mængde tid, før jeg afgav en offentlig erklæring.

Få en mentor eller øv dig sammen med dine kolleger, der gennemgår hinandens pull-anmodninger på en konstruktiv måde. Tro mig, dette bliver meget bedre med tiden.

Konklusion

Når det er sagt, selvom vi bliver bedre til at stille spørgsmål, er det også lige så vigtigt at være i et miljø, der fremmer kulturen med at stille spørgsmål og give opmuntrende svar. Nedenfor er et par tip til, hvordan man opnår dette:

  1. Gør ikke grin med andre eller skam dem for at stille spørgsmål
  2. Det er ok at ikke vide svaret på alt
  3. Vær ydmyg med at acceptere ovenstående kendsgerning
  4. Lær nye ting, mens du opdager svar på ukendte spørgsmål
  5. Del dine erfaringer

Jeg ville være meget interesseret i at kende dine tanker og erfaringer om dette emne. Del din feedback. Tak skal du have ?