Lavt hængende designfrugt: hvorfor du skal bruge Google Font Superfamilies

Her er alt hvad du behøver at vide om skrifttype-superfamilier for at få dit næste designprojekt til at skinne.

Hvad er en fontfamilie?

Vi taler om Jacksons? Kardashians? Brady Bunch? Steve Martins fiktive familie i Cheaper by the Dozen? Eller kunne vi tale om noget, der er mere relateret til skrifttyper?

Svar: WE TALKIN '' BOUT FONTS, Y'ALL ⚡

En superfamilie med skrifttyper er sæt skrifttyper (eksempel: merriweather og merriweather sans), der er specielt designet til at se godt ud sammen. Ligesom en musiker, der spiller separate toner samtidigt for at skabe en melodisk akkord, skaber typedesignere skrifttypefamilier, der skiller sig ud individuelt, men kombinerer også strålende for at tilbyde alsidighed i stil og vægt, der gør indholdet på siden mere visuelt tiltalende og lettere at læse.

Tænk på det på denne måde: en superfamilie har en mannequin (underliggende skeletform), der kan klædes i mange forskellige sæt tøj (serif, bredde, vægt, størrelse, kursiv). Resultatet: færdigpakkede, visuelt sammenhængende skrifttyper, der beder om at blive brugt sammen til dit næste designprojekt. Med andre ord er superfamilier store, saftige æbler, der venter på at blive plukket.

Hvor kom de fra?

De tidligste beviser for superfamilier kommer fra romerske dokumenter helt tilbage i 79 e.Kr. Disse romerske dokumenter indeholdt variationer i tekstens størrelse for at skabe et visuelt hierarki. Romerne gjorde deres titeltekst større end deres kropstekst, før den var sej.

Hurtigt frem til 1800'erne, og der er skrifttyper designet til at være kompatible på tværs af forskellige skriftsprog som latin, græsk og kyrillisk. Dette var nogle af de tidligste prototyper af de superfamilier, vi kender og elsker i dag.

I 1900'erne var der en eksplosion af de mange sans-serif-skrifttyper, hvilket udvidede mulighederne for variationer på tværs af alle superfamilier. I årene frem til 2. verdenskrig (ja, jeg har lige sendt en reference fra 2. verdenskrig i en artikel om typografi?), Designede den verdenskendte hollandske typedesigner Jan van Krimpen det første omfattende sæt skrifttyper med iboende kompatibilitet, et projekt kaldet R omulus.

Med sine egne ord satte han sig ”for at skabe en komplet type familie bestående af, til at begynde med, romersk, skrånende romersk, halvfet og halvfet kondenseret, mindst fire vægte af sans serif, en script-type og en sæt græske tegn. ”

Dette var det mest ambitiøse type designprojekt til dato, og selvom han ikke afsluttede det efter krigen, var det begyndelsen på det, der nu er almindeligt inden for typedesign: superfamilien.

GABE. Okay, lad os komme til de gode ting.

Her er 10 superfamilier fra Google Font, du bør vide om

Vi har diskuteret, hvad de er, hvor de kommer fra, og hvorfor du skal bruge dem. Lad os nu se nogle virkelige superfamilier i aktion. Her er nogle gode par fra Google Fonts superfamilier, der skal bruges til dit næste designprojekt!

1) Quattrocento og Quattrocento Sans

Designet af Impallari Type

2) Roboto kondenseret og Roboto

Designet af Christian Robertson

3) Roboto Mono og Roboto

Designet af Christian Robertson

4) PT Sans og PT Serif

Designet af ParaType

5) Oxygen Mono og Oxygen

Designet af Vernon Adams

6) Source Sans Pro og Source Serif Pro

Designet af Paul D. Hunt (Sans) og Frank Grießhammer (Serif)

7) Josefin Slab og Josefin Sans

Designet af Santiago Orozco

8) Kode Sans Semi-kondenseret og Kode Sans

Designet af Impallari Type

9) Alegreya og Alegreya Sans

Designet af Huerta Tipográfica (Alegreya) og Juan Pablo del Peral (Aleygra Sans)

10) Montserrat og Montserrat suppleanter

Designet af Julieta Ulanovsky

Afskedsord

At finde et smukt fontpar til dit næste projekt behøver ikke at være stressende, omhyggeligt, tidskrævende eller vanskeligt. Superfamilier er designet til at se smukke ud sammen og skabe visuel harmoni på din webside. Lær at kende og elske dem, og du bliver en god designer på ingen tid!

Sørg for at tjekke Font Pair, hvor vi hjælper dig med at parre Google Fonts sammen og få nogle fantastiske font-superfamilieforslag til dit næste projekt!

Ekstra læsning

Her er nogle flere ressourcer om superfamilier, hvis du er interesseret:

  • Adobe Typekit Blog - Typeundersøgelse: Parring af skrifttyper
  • FontLabVideos - Font Superfamilies Foredrag med Sumner Stone
  • Fonts.com - Superfamilier
  • Google - Superfamilier
  • Wikipedia - Font Superfamily
  • Romulus Designs af Jan van Krimpen

Tak til Hayden og Emma for al hjælp med denne artikel.

Du er velkommen til at kommentere nedenfor eller kontakte mig på Twitter!