Hvordan studerende (eller nogen) kan tjene ekstra penge gennem freelancing af software?

Jeg driver et gratis samfund kaldet theForge, hvor jeg hjælper studerende med at navigere i verdenen af ​​teknisk rekruttering.

Sidste uge talte jeg med mine studerende om, hvordan de kunne lande et teknisk job uden erhvervserfaring, og jeg bad om noget feedback.

Deres svar chokerede mig.

Disse studerende ønskede ikke bare erhvervserfaring eller måder at få det på uden at have et job.

De ønskede økonomisk frihed og mulighed for at få et forspring på deres studielån.

Jeg indså, at mange af dem virkelig ville udmærke sig som freelancere.

Ikke kun ville de være i stand til at tjene penge, men de kunne få den erhvervserfaring, de havde brug for, for at lande et højt betalende job på samme tid.

De gode nyheder

Der er mange måder at tjene penge som studerende på software, og det kræver ikke nødvendigvis meget tid eller erfaring!

De dårlige nyheder

Det er næsten for let at psyke os ud og lukke døren for muligheder, før vi giver det en chance for at åbne. Nogle gange kan frygt kontrollere os.

I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du kan erobre den frygt, få erfaring i den virkelige verden og tjene nogle penge, mens du gør det. (Klik her, hvis du foretrækker video.)

To store myter om freelancing, der holdt mig tilbage

Som studerende befandt jeg mig konstant ved at sabotere min egen succes på grund af nogle 'myter', jeg havde implanteret i mit sind.

1. Jeg er ikke god nok - jeg ved ikke noget

Det er let at se på, hvor meget programmeringsinformation der er, og komme til den konklusion, at vi ved meget lidt.

Freelance arbejde handler imidlertid ikke om at være et geni eller at vide meget.

Det handler om at bruge viden, som din klient ikke behøver at hjælpe dem.

For mange mennesker kan selv de mest basale kodelinjer virke som kvantefysik. Og det er okay - alle har deres egne styrker. Måske programmerer ikke en af ​​dem.

Mit punkt er, at hvis du har en grundlæggende baggrund i programmering, er du allerede i stand til at hjælpe mange mennesker. Grundlaget er der, og alt der mangler er den jobspecifikke viden.

Det første freelancejob, jeg tog op, involverede at opbygge en meget omfattende chatbot til en virksomhed.

På det tidspunkt vidste jeg intet om chatbots. ?

Jeg fortalte dem, at jeg aldrig har arbejdet med Chatbots før, men det var noget, der interesserede mig, og som jeg var begejstret for at lære om. Jeg var i stand til at hoppe i hovedet først og bygge dem en temmelig fantastisk MVP.

Jeg fik betalt for at lære, hjalp dette firma utroligt og kom ud af oplevelsen med en masse værdifuld oplevelse fra den virkelige verden, som jeg senere lagde på mit CV.

Der vil altid være et projekt derude, som du kan tilføje værdi til, uanset hvor begrænset din viden måtte være.

Faktisk kan størstedelen af ​​de små job, der er sendt på freelance-websteder, løses med en hurtig Google-søgning og et par Stack Overflow-sider.

2. Der er for meget konkurrence

Denne er mindre af en 'myte' og mere af en udfordring, som du er nødt til at overvinde.

Ja, der er meget konkurrence.

Alt, hvad der er værd at gøre, kommer altid med konkurrence.

Uanset om det er at finde et job, et godt boligareal, at være top i din klasse eller købe nogle Yeezy's.

Hvis vi lader idéen om konkurrence holde os tilbage, ender vi aldrig med at udføre noget, der er værd i livet.

At kunne differentiere dig selv er utroligt vigtigt i vores nuværende æra. Som alt andet, hvis du vil blive bemærket, skal du vide, hvordan man skiller sig ud.

Der er masser af artikler, der bemærker, hvordan du kan få din profil til at skille sig ud på freelance-websteder.

Mit største tip: kommunikation er nøglen .

Gode ​​kommunikationsevner er noget, som mange freelancere mangler, og det vil helt sikkert give dig et ben i den freelancing verden.

Små ting som stavning, grammatik og at tale som om du er en rigtig person i stedet for en robotkopi og indsætter en stor tekstmur kan virkelig gøre en stor forskel.

Tilføje

Nogle

SMAG!

Hvor skal du freelance?

Nu hvor vi er sikre på, at dette er noget, vi er interesseret i, er det tid til at se på de 5 bedste muligheder.

Fiverr -Fivver er fantastisk til små og specifikke job. De fleste mennesker på Fivver udfører ikke-programmeringsrelaterede opgaver, men der er stadig et behov for programmeringstjenester. Hvis du er rigtig god til en bestemt ting som at opbygge chatbots eller Wordpress-sider, er Fiverr et godt sted at begynde at opbygge en portefølje.

Freelancer - Freelancer er en af ​​de ældste platforme derude, hvor kodere kan hente arbejde. Det er ret mættet og har meget jobvolumen. Den største ulempe er, at du skal købe deres "tests" og "certifikater", hvis du vil konkurrere med mere etablerede freelancere. Jeg ville ikke fokusere min tid her, medmindre jeg havde noget kapital at bruge og en færdighed inden for et felt, jeg kunne få certifikater til.

Upwork - Hvis du er nybegynder og bare vil få dine fødder våde, skal du ikke lede længere end Upwork. Upwork har en række job (små til store), som du kan påtage dig i din egen hastighed. Hvis du lige er begyndt, anbefaler jeg at oprette en freelancer-konto og bare gennemse de små ulige job, der bliver sendt efter ting, du tror du kan gøre. Når du først har vundet en kontrakt, er det meget let at starte en portefølje og få mere arbejde.

Guru - Vi kommer ind i de mere 'high end' job nu. Guru har en jævn strøm af job, der er mere egnede til erfarne freelancere eller agenturer. Du kan hoppe på og faktisk se på de aktuelle jobannoncer uden at oprette en konto for at få en idé.

Toptal - Langt min favoritplatform. Den største ulempe er, at det er svært at komme ind som freelancer. Toptal arbejder med topvirksomheder og accepterer kun de "top 3% af talentet", der gælder for dem. Jeg vil dog stadig anbefale at ansøge, selvom du tror, ​​du ikke er klar. Du kan lære af interviewoplevelsen og gøre det bedre næste gang. Når du først er inde, er du dog et livslang medlem af et kæmpe netværk af ekstremt dygtige ingeniører og topvirksomheder, der er villige til at betale en høj præmie for dit arbejde.

Hver platform har deres egne op- og nedture, og jeg anbefaler at teste forskellige platforme for at se, hvad der fungerer for dig.

? Der er kun én ting tilbage for dig at gøre ... ?

Spring lige ind - lige nu!

At være stillestående har aldrig fået nogen penge eller værdifuld erfaring.

Jeg brugte meget tid på at overveje mine muligheder og fortælle mig selv, at jeg ville ”vente, indtil jeg havde mere erfaring” med at gøre tingene.

Ting begyndte at ændre sig, så snart jeg smed det mantra ud af vinduet.

Spring ind. Gå først.

Kursus korrekt undervejs, og vær aldrig bange for at acceptere en udfordring.

Held og lykke!

PS Hvis du fandt denne artikel værdifuld, kan du overveje at blive medlem af theForge.ca! Vi er et gratis samfund, der hjælper studerende med at navigere i rekrutteringsverdenen.