Sådan lærer du konstant (uden at brænde ud)

I teknologien er konstant læring (både ind og ud af arbejde) et ikke-angivet jobkrav.

Da jeg voksede op, gik jeg sammen med min far til boghandlen hver weekend, og hver gang han hentede en ny bog om kodning. På det tidspunkt spurgte jeg altid, hvorfor han arbejdede i weekenden. Nu forstår jeg det, fordi jeg nu tilbringer mine weekender på samme måde.

At arbejde inden for teknologi kræver, at du hele tiden lærer nye færdigheder. Branchen bevæger sig så hurtigt, at de, der ikke fortsætter med at lære, falder bagefter. At fortsætte med at få succes på dit job afhænger af din evne til at lære, men det kan være et overvældende udsyn at afslutte en lang arbejdsdag kun for at gå hjem for at studere.

Så hvordan finder du motivationen til at studere og sikre, at den tid, du bruger læring, er produktiv?

# 1: Sæt et mål

Sæt et SMART-mål (specifikt, målbart, opnåeligt, relevant og tidsbaseret). Det hjælper dig med at strukturere din tænkning. For eksempel ville et generelt mål være 'Jeg vil lære at kode.' Et SMART mål ville være 'Jeg vil oprette et websted med HTML og CSS i de næste 6 måneder.'

 • Specifikt: Gå fra 'lære at kode' (generelt) til 'opbygge et websted ved hjælp af HTML og CSS' (specifikt). Dette skal være noget, der motiverer og fokuserer dig. Hvad vil du opnå? Hvorfor?
 • Målbar: Hvordan kan du spore dine fremskridt hen imod dit mål? Tæller skrivning af et script som 'at lære at kode'? Tænk over, hvordan du kan måle dine fremskridt mod dit mål. Hvis det ikke kan måles, er det meget lettere at blive umotiveret. Noget som 'opbyg et websted ved hjælp af HTML og CSS' er meget lettere at spore dine fremskridt hen imod.
 • Opnåelig: Tænk realistisk over dine egne begrænsninger. Hvis du er vant til at komme hjem og se tv hver dag i 3 timer, vil du sandsynligvis ikke pludselig begynde at komme hjem fra arbejde hver dag og bruge 3 timer på at studere. Det er okay. Planlæg ikke meget dramatiske ændringer - det er meget svært at gøre den slags ændringer bæredygtige.

  Tænk i stedet på små ændringer. Planlæg i 30 minutter at bruge på en ny færdighed. Tænk over, hvad du har opnået tidligere, og om dette mål er opnåeligt for dig. Dette er også et godt tidspunkt at tænke over, om du overforpligter dig eller ej. Forsøger du at lære spansk, spille obo og lære en ny ramme alt i den næste måned? Vælg en ting, og bliv fokuseret på den. Det vil gøre det lettere at nå et mål, og du kan altid vælge et andet mål til dit næste projekt.

 • Relevant: Er dette mål relevant for det, jeg ønsker? For eksempel, hvis dit mål er at blive softwareudvikler, hvad er de bedste færdigheder, du har brug for at udvikle? Prioriter at lære disse færdigheder først. Spørg dig selv, om dette er det bedste tidspunkt for dette mål.
 • Tidsbaseret: Det første mål sætter ingen tidsbegrænsning, hvilket kan være svært at motivere dig selv til at forfølge. Når alt kommer til alt, når du har det for evigt, er det meget lettere at tænke 'Jeg starter i morgen.' Det andet mål giver dig en hård tidslinje til at nå det (6 måneder).

Mens det bestemt er sværere (og i første omgang tager mere tid) at indstille SMART-mål, vil det spare dig tid på lang sigt.

I Sprint påpeger forfatterne, at vi alle har begrænset beslutningskapacitet hver dag. Det skal bevares til de vigtigste opgaver. Med det første mål (lære at kode) skal du nu beslutte, hvilket sprog du skal programmere på, hvilken slags projekt eller projekter du vil bygge, og hvornår du skal gøre det. Det andet mål (opbyg et websted ved hjælp af HTML og CSS) svarer på alle disse spørgsmål til dig.

# 2 Bryde det ned

Nu hvor du har dit mål, opdel det i månedlige, ugentlige, daglige eller timelige trin (så langt ned som du har brug for at gå). Hvis eksemplet tidligere er, hvis dit mål er at opbygge et websted med HTML og CSS, og du ikke ved, hvordan du koder, skal du opdele det i håndterbare trin. For eksempel:

 • Find ressourcer til at lære HTML og CSS (som freecodecamp.org)
 • Brug mindst 30 minutter hver dag på at arbejde med programmeringsudfordringer
 • Begynd at opbygge et websted, og afsæt mindst 30 minutter hver dag til at arbejde på det

Dette er et ret simpelt eksempel, men målet ser allerede mere håndterbart ud. Byg et websted? Det virker virkelig svært. Brug 30 minutter hver dag på at lære en ny ting? Det er meget mere håndterbart. Næsten meget alle har 30 minutter ekstra, de kan arbejde på deres dag for noget, der betyder noget for dem.

# 3 Bloker tid

Nu hvor du har dit mål, skal du finde ud af, hvordan du bruger en solid blok tid på det hver dag (eller så ofte du kan). Små klumper af tid (siger 5 minutter) her og der er nemme at blive slettet til fordel for andre ting, eller de er måske ikke lange nok til, at du kan fokusere på den aktuelle opgave.

Forskning viser, at det i gennemsnit kan tage mere end 20 minutter at genvinde fokus efter en afbrydelse. Det er mere effektivt, hvis du kan identificere en time (eller endda 30 minutter) hver dag og blokere dem for kun at fokusere på dette mål.

Dette er også grunden til, at tidsfølsomme mål er så vigtige. Det er meget nemmere at blokere for tid, hvis du kan sige 'dette er bare i 1 måned eller to måneder osv.' Det er meget sværere at blokere for ubestemt tid.

Plus, at blokere kun et lille stykke tid betyder, at du kan arbejde på dit projekt i den tildelte tid og derefter gå og gøre noget andet, vel vidende at du har opnået noget. Blokering af bestemt tid til at arbejde på et personligt projekt betyder, at du kan arbejde i 30 minutter og derefter slappe af uden at skulle bekymre dig, i modsætning til at arbejde på og fra, mens du prøver at multitaske 6 andre ting (se Netflix, kontrollere tekster, lave mad osv. ) slutter sandsynligvis med dig endnu mere stresset og føler dig mindre produktiv.

Undersøgelser viser, at meget, meget, meget få mennesker virkelig kan multitaske (jeg er bestemt ikke en af ​​dem), og at forsøg på at gøre det bare gør udførelsen af ​​opgaver meget sværere. Forsøg ikke. Bloker tid, brug den til dit projekt, og gør derefter noget, du nyder.

# 4 Bliv fokuseret

Det kan være meget, meget let inden for teknologi at begynde at lære en ting og blive sidesporet. Der er masser af gratis ressourcer til at lære næsten alt, og det kan være overvældende og vanskeligt at vide, hvor man skal starte (i det omfang det kan være lammende og umuligt at begynde at lære alt overhovedet).

Undslip noget af denne lammelse ved kun at vælge et mål og holde fast ved det. Det vil være meget mere nyttigt, hvis du kan gøre en ting godt (for eksempel at oprette et websted) end mange ting bare lidt (for eksempel at udskrive 'Hello World' på alle mulige sprog). Tag dig tid til at sikre dig, at det, du laver, hjælper dig med at nå dit mål. Spørg dig selv 'Hjælper dette mig med at nå mit SMART-mål?' Hvis ikke, er det sandsynligvis tid til at revurdere.

Husk, du har allerede gjort den hårde del, når du sætter dit mål. Du har besluttet, at dette er vigtigt og spærret for tid. Nu skal du bare arbejde på det.

Hvis du hver gang du sætter dig ned for at studere, skal du motivere dig selv til det, har du ikke energi til at studere. At gøre studiet til en vane sparer din energi til den aktuelle opgave. Ideelt set kommer du til det punkt, hvor du kommer ind, sætter dig ned og bare begynder at arbejde uden at tænke over det.

Gå nu og lær noget!

Leder du efter flere ressourcer? Tjek disse virkelig smarte mennesker:

 • 6 hårde sandheder, der gør dig til en bedre person
 • Så du vil arbejde i sikkerhed ...
 • Hvad jeg lærte af Coursera's Learning How to Learn
 • Den 30 timers metode til at lære en ny færdighed