Sådan gør du det let for andre at hjælpe dig i din jobsøgning

Under jobsøgningen beder du folk om hjælp. Uanset om det er rådgivning, henvisning eller introduktion til nogen. Du vil bede mindst en anden person om en tjeneste.

Jeg fik mit job i Dropbox ved at bede om en tjeneste, en henvisning. Her er den e-mail, jeg sendte til min ven David (efter flere samtaler!) For at bede ham om at indsende mit CV:

Nogle gange spørger du en nær ven, og det er let at gøre (selvom jeg ved, at dette ikke altid er tilfældet). Men andre gange når du ud til nogen, du ikke kender så godt eller endda en fuldstændig fremmed. Det kan være stressende og akavet.

Gør det let for folk at hjælpe dig

Her er nogle tip, du skal huske på, når du når ud til folk via e-mail eller en besked om hjælp til din jobsøgning.

1. Lav din forskning

Stil ikke spørgsmål, du kan finde svar på med en lille indsats. Hvis dit spørgsmål kan besvares af Googling, læser vedkommendes blog eller kigger gennem deres LinkedIn-profil, er det ikke et godt spørgsmål at stille.

Hvis du når ud til nogen, du ikke kender, vil det stille mindre sandsynligt, at du får et svar, hvis du stiller et generisk spørgsmål med et bredt tilgængeligt svar.

2. Spørg en meget specifik

Hold dig væk fra generiske spørgsmål som: "Hvordan arbejdede du dig op for at blive direktør for forretningsudvikling?"

Denne type spørgsmål er svær at besvare, fordi den er så bred og vil kræve en stor indsats for at sammensætte et tankevækkende svar. Spørg snarere: "Hvad er en færdighed, du aktivt arbejdede med, der hjalp dig med at blive direktør for forretningsudvikling?"

Også et spørgsmål som "Vil du forbinde mig med nogen i Marketing?" er ikke specifik nok. Igen, gør din forskning og find nogen på LinkedIn i en marketingposition hos virksomheden og spørg: ”Jeg så, at du var forbundet med Lisa Stevens på LinkedIn, ville du være villig til at forbinde mig med hende? Hvis hun ikke er den rigtige person at tale med, ville du være villig til at forbinde mig med en anden inden for Marketing? ”

Et specifikt scenarie, jeg vil kalde på, er når du sender en kold besked til nogen, du ikke kender. Måske er det nogen i et firma, du er interesseret i, og du vil gerne have en henvisning fra dem. Eller måske er de i dit drømmejob, og du vil lære mere om, hvordan de kom derhen.

Som altid, og især i disse kolde beskedscenarier, skal du huske på, at du beder en fremmed, der er et rigtigt menneske, om en tjeneste, så vær taktfuld.

I din oprindelige kolde besked, prøv at etablere en forbindelse med en hurtig introduktion om dig selv og en lille spørg.

Lad os sige, at du er kold besked (via e-mail eller LinkedIn) en person, der er i en rolle, du ønsker at være i. Du kan sende en første besked som:

Hej X,

Jeg så dit tekniske blogindlæg på [Company Y] -siden og fandt det fascinerende! Det er de typer problemer, som jeg også gerne vil løse.

Jeg er i øjeblikket softwareingeniør tidligt i min karriere og har tænkt på, hvordan jeg kan øge min læringshastighed for til sidst at blive en teknisk leder som dig.

Ville du være villig til at chatte i telefonen i 30 minutter eller tage kaffe? Jeg vil meget gerne stille nogle specifikke spørgsmål fra dig.

Tak skal du have!

Jeg vil fremhæve et par ting om denne kolde besked. Først og fremmest viser det, at du har foretaget din forskning, når du påpeger et blogindlæg, de har skrevet. Find noget om den person, du kan forholde dig til, og kompliment dem, da det hjælper med at varme op den kolde besked.

For det andet giver det en kort baggrund om dig selv. Dette hjælper med at give mere kontekst om, hvem du er. Modstå at skrive din livshistorie, selvom - nu er det ikke tiden.

For det tredje har du et specifikt spørgsmål: at chatte i telefonen eller tage kaffe. Derudover nævner du, hvad du vil tale med dem om, og at du vil være forberedt med specifikke spørgsmål at stille.

Disse små nuancer går langt i retning af at hjælpe modtageren med at forstå, hvad der bliver bedt om dem. Hvis der ikke er nogen anmodning eller ikke en klar anmodning, tager det arbejde for modtageren at finde ud af, hvad der skal gøres, og i disse scenarier får du sandsynligvis ikke svar.

Nogle gange kan du få et svar, der afviser din invitation til at chatte i telefonen eller tage kaffe, men personen kan tilbyde at besvare dine spørgsmål via e-mail. Tag dem op på tilbuddet og send de spørgsmål, du har forberedt, men husk det næste tip.

3. Regel 3: Stil kun 3 spørgsmål

Ingen ønsker at åbne en e-mail eller besked med en tekstvæg. Modstå trangen til at stille hvert eneste spørgsmål, du har til denne person ad gangen.

I stedet skal du som regel kun stille 3 spørgsmål ad gangen. Også for at gentage, stille undersøgte og / eller specifikke spørgsmål, så svarene ikke behøver at være meget lange. Bare fordi et svar er kort, betyder det ikke, at det ikke var gennemtænkt.

Dette er især vigtigt, når du når ud til nogen for karriererådgivning. Karriererådgivningsspørgsmål har tendens til at være meget brede og besværlige at besvare, fordi de har brug for en baghistorie. Sigte snarere på at stille spørgsmål, der kommer ind på essensen af ​​sagen, snarere end spørgsmål, der kræver beskrivende sammenhæng.

Her er eksempler på disse typer spørgsmål relateret til karriereudvikling:

  • Er der bøger, blogs eller andre ressourcer, der i væsentlig grad har hjulpet dig med at forbedre dine softwaretekniske færdigheder?
  • Er der en praksis eller vane, der har hjulpet dig med at blive mere effektiv på dit arbejde, og som du ville ønske, at du var begyndt at gøre tidligere i din karriere?

Disse typer spørgsmål gør det mere sandsynligt, at du får et rettidigt svar. Og plus kan en frem og tilbage udveksling føre til et gensidigt fordelagtigt forhold snarere end en engangsinteraktion.

Sørg også for, at du ikke glemmer at bede om, hvad du vil have. I ånden til at etablere en varm forbindelse skal du ikke bare stille spørgsmål for at stille spørgsmål. For eksempel, hvis du leder efter en jobhenvisning, skal du sørge for specifikt at spørge (når du har oprettet en varm forbindelse), "vil du henvise mig til denne rolle?"

4. Giv tidsintervaller, når du opretter logistik

Hvis du anmoder om at få fat i kaffe eller chatte i telefonen, skal du angive flere datoer og tidsintervaller for din tilgængelighed.

Spørg ikke, "Hvornår er du fri?" Men spørg, ”Jeg er fri torsdag mellem kl. 15 og kl. 18 eller fredag ​​mellem kl. 13 og kl. Hvis ingen af ​​disse tidspunkter fungerer for dig, hvad er det nogle gange, der gør? ”

På denne måde kan de vælge en plads, der fungerer for dem i stedet for at gå frem og tilbage og forsøge at finde ud af logistik, som som vi alle ved, er det værste.

Under jobsøgningen har vi brug for hjælp, men lad os gøre hvad vi kan for at gøre det let for folk at hjælpe os!

Er din jobsøgning fast? Vil du finde ud af, hvordan du kan bryde igennem og lande et job inden for teknologi?

Klik her for at få trin for trin strategier for at få det job, du ønsker, plus se det nøjagtige CV, jeg brugte til at få et job i Dropbox.

Oprindeligt offentliggjort på hackcareer.com