Sådan oprettes og oprettes forbindelse til Google Cloud Virtual Machine med SSH

Google Cloud tilbyder mange værktøjer og tjenester. En af disse tjenester opretter meget tilpasselige virtuelle maskiner. Hvis du ikke er fortrolig med, hvad en virtuel maskine er, her er en definition fra Microsoft:

En virtuel maskine er en computerfil, typisk kaldet et billede, der opfører sig som en egentlig computer. Med andre ord, at oprette en computer i en computer. Det kører i et vindue, ligesom ethvert andet program, hvilket giver slutbrugeren den samme oplevelse på en virtuel maskine, som de ville have på selve værtsoperativsystemet. Den virtuelle maskine sandboxes fra resten af ​​systemet, hvilket betyder, at softwaren i en virtuel maskine ikke kan undslippe eller manipulere med selve computeren.

Virtuelle maskiner er nødvendige i mange situationer for at teste applikationer mod andre operativsystemer, for at få adgang til virusinficerede data eller for at eksperimentere med andre operativsystemer. Du kan installere virtuelle maskiner på din computer. Du kan også oprette dem i skyen og blot oprette forbindelse til dem.

I denne vejledning vil jeg gå igennem, hvordan du opretter en virtuel maskine i Google Cloud. Vi kan oprette forbindelse til det med SSH fra din computer.

  1. Hvis du ikke allerede har en, skal du oprette en Google Cloud-konto herfra.

Du får $ 300 kredit til at lege med i et år! Det er mere end nok at lære og lege med alt, hvad Google Cloud tilbyder.

2.Opret et nyt projekt, eller brug et eksisterende projekt. Du kan oprette et nyt projekt kaldet project1 , for eksempel som i følgende gif:

3. Nu er du indstillet til at oprette en virtuel maskine. Gå til toppen venstre hjørne af din Google Cloud hjemmeside, skal du klikke på den tredobbelte bar ikon ≡ og vælg Compute Engine -> VM insta n ce og kli ck Cre spiste.

Indtast det ønskede navn i feltet Navn som vist nedenfor:

Behold standardområdet og zonen. Enhver region / zone vil gøre for denne tutorial. Hvis du er nysgerrig efter, hvad de betyder, kan du læse Google Clouds dokumentation om dem her.

Du kan beholde standard maskintype eller klikke på Tilpas tilvælg antallet af CPU-kerner, hukommelse og GPU'er, du gerne vil have din virtuelle maskine. Du vil se omkostningerne på højre side ændres!

Til dine første eksperimenter med Google Cloud kan du være konservativ med $ 300-kredit for noget faktisk arbejde. I et sådant tilfælde kan du vælge følgende konfiguration:

Vælg derefter en boot-disk. For eksempel kan du vælge 20 GB, SSD, Ubuntu 16.04 LTS som vist nedenfor:

Indstil derefter servicekontoen under identitets- og API-adgang til ingen servicekonto som vist nedenfor:

Gå til sidst til fanen Sikkerhed under Firewall . Du vil se et SSH-nøglefelt som vist nedenfor:

Dette er hvor du skal forbinde din computer til den virtuelle maskine ved hjælp af din SSH-nøgle!

Hvis du ikke er fortrolig med SSH (Secure Shell), og hvorfor du måske vil bruge det, er det en netværksprotokol, der giver krypteret datakommunikation mellem to computere (din computer og Googles servere, i dette tilfælde), som er forbundet via en usikker netværk (Internettet her).

For at oprette en SSH-forbindelse skal du muligvis bruge et program, der kan gøre det afhængigt af dit operativsystem. Følg resten af ​​dette indlæg afhængigt af dit operativsystem (Windows eller Mac / Linux).

Windows

Jeg anbefaler PuTTY . Det er en open source og nem at bruge SSH-klient. Du kan downloade PuTTY og installere det herfra.

Efter installation af PuTTY skal du åbne PuTTY Key Generator og klikke på Opret . Det vil generere en tilfældig nøgle ved du flytte musen hen over det tomme område. Når det er gjort, får du noget som dette:

Skift nøglekommentarfeltet til noget genkendeligt og let at skrive, da dette senere bliver et brugernavn!

Gem derefter både de offentlige og private nøgler ved at klikke på de tilsvarende ikoner vist på billedet ovenfor.

Fremhæv hele Key felt fra PuTTY Key Generator, og kopiere og indsætte det i nøgledata feltet i Google Cloud:

Klik på Opret, og vent på, at den virtuelle maskinstans oprettes.

I mellemtiden kan du gå til PuTTY. Gå til SSH -> A uth, og søg efter den private nøglefil, du har gemt.

Gå derefter til Google Cloud og kopier den eksterne IP fra den virtuelle maskineinstans, som du lige har oprettet som vist nedenfor:

Og indsæt det i Host-feltet under Sessions i PuTTY og tryk Enter :

Bemærk: Du får muligvis en fejlmeddelelse. Ignorer det, og klik på ja . (Det siger bare, at nøglen ikke allerede er i registreringsdatabasen. Er du sikker på, at du vil oprette forbindelse?)

Indtast derefter det brugernavn, du oprettede, da du genererede nøglen ( nøglekommentar ovenfor). Boom! du er på den virtuelle maskine, du lige har oprettet.

Du kan installere python og Google API'er på det, for eksempel for at begynde at skabe noget magi! Glem ikke at lukke det ned i Google Cloud, når du er færdig med at være økonomisk med din kredit :)

Mac / Linux

Mac og Linux understøtter SSH-forbindelse indbygget. Du skal bare oprette et SSH-nøglepar (offentlig nøgle / privat nøgle) for at oprette forbindelse sikkert til den virtuelle maskine.

Den private nøgle svarer til en adgangskode. Således holdes den privat, bosiddende på din computer og bør ikke deles med nogen enhed. Den offentlige nøgle deles med den computer eller server, som du vil oprette forbindelsen til. Følg disse trin for at generere SSH-nøgleparet for at oprette forbindelse sikkert til den virtuelle maskine:

Indtast følgende kommando i Terminal: ssh-keygen -t rsa. Det starter nøglegenereringsprocessen. Du bliver bedt om at vælge det sted, hvor SSH-nøgleparet skal gemmes. Tryk på ENTER for at acceptere standardplaceringen som vist nedenfor:

Vælg derefter en adgangskode til dit login til den virtuelle maskine, eller tryk på ENTER, hvis du ikke ønsker at bruge en adgangskode. Den private nøgle (dvs. identifikation) og den offentlige nøgle genereres som vist nedenfor:

Nu køre følgende kommando: cat ~/.ssh/id_rsa.pub. Det viser den offentlige nøgle i terminalen som vist nedenfor. Fremhæv og kopier denne nøgle:

og indsæt det i SSH-nøglefeltet i Google Cloud og tryk Opret :

Nu kan du bruge den eksterne IP på den virtuelle maskine, du lige har oprettet:

at ssh til det som følger:

Du får "Ægtheden af ​​værten ... osv." advarsel som vist på billedet nedenfor. Dette er normalt. Når SSH opretter forbindelse til et system, som det ikke har set før, genererer det en advarsel som denne. Svar ja for at oprette forbindelse og bingo!Du er i den virtuelle maskine, som du kan se fra værtsnavnet instans-3. For at afslutte den virtuelle maskine skal du bare skrive exit.

Glem ikke at lukke den virtuelle maskine i Google Cloud, når du er færdig med at spare den $ 300-kredit!

Oprindeligt offentliggjort på assawiel.com/blog den 23. december 2017. Opdateret: 10. oktober 2018