Stop ikke - hver ekspert var engang en begyndermand

Hvis du er som mig, har du på et tidspunkt i din bestræbelse på at lære programmering kastet dine hænder op og sagt: ” Jeg er nødt til at holde op, dette lort er ikke noget for mig!

Det er let at blive modløs, når du prøver at lære noget så kompliceret som programmering. Det faktum, at overalt hvor du vender dig, fortæller nogen dig "du gør det forkert" gør denne proces endnu hårdere.

At vide, at der er mere end 18 millioner professionelle softwareudviklere derude, og at det er en af ​​de mest almindelige karrierer i verden, kan narre dig til at tro, at kodning er en simpel opgave, og vi kan læres på kort tid og BOOM! Du er i stand til at opbygge fascinerende ting.

Markedsførere viderefører myten om, at programmering er let ved at tone det som bare en anden måde at tjene penge online på, som om det var lige så let som affiliate marketing, opbygning af en mailingliste eller få abonnenter på YouTube. Hvis du er ny inden for programmering, kan du få det indtryk, at disse præstationer kræver den samme indsats. Disse marketingkampagner tegner et forvrænget billede af den virkelige verden af ​​softwareudvikling.

Så du beslutter dig for at gå efter det og antage, at det bliver en tur i parken. Du henter materialet og starter rejsen. Den næste vanskelige ting, du støder på, er den entusiastiske introduktion. Nu elsker jeg virkelig det. Det er godt at være opmuntrende.

Men de fleste mennesker - produkter fra vores relativt håndholdte uddannelsessystem - får indtryk af, at programmering kun handler om at læse materialet, og at hvis du gør det, bliver du dygtig til det sprog eller den teknologi.

Men så snart du har lagt vejledningen ned og startet med at gå på projekter alene, rammer du den første mur. Problemer begynder at dukke op. Du begynder at føle dig fri. Når et koncept synes svært at forstå, fortæller en lille stemme dig, at andre mennesker er i stand til at komme forbi det, du sidder fast på - hvorfor kan du ikke? Og jo mere du fortsætter, jo mere tabt føler du dig. Du begynder at blive virkelig frustreret, og måske begynder du at tænke på at holde op.

Store udviklinger kommer aldrig fra din komfortzone

Lad os tale om at komme forbi denne første mur.

Det er almindeligt for nye udviklere at opleve dette. Det er normalt at føle sig frustreret, syg og have hovedpine. Ved du hvad alt betyder? Det betyder, at du arbejder, lægger kræfter og gør dit bedste. Det betyder, at du bruger din hjerne, og du prøver at forstå.

Det er altid svært at skubbe dig selv til det næste niveau, fordi det kræver større indsats end det sædvanlige. Det kræver mere energi, som kan trætte dig fysisk og mentalt. Men tænk ikke over det. Tænk over resultatet. Præstationen. Nå det næste niveau i din søgen mod mestring. Hver gang du tager et skridt mod ekspertise, uanset hvor lille det er, er det stadig et skridt.

Lær i diffus tilstand

Her er et mind trick, der hjælper dig med at komme forbi denne første mur. Da det kan være svært at få et koncept første gang du læser om det, kan du gøre noget, der vil gøre det bedre for dig og hjælpe dig med at få det hurtigt.

Læs hele teksten med totalt fokus (første gang, selvom du ikke forstår), okay? Læs det igen. Jeg er ret sikker på, at mange ting giver mening denne gang. Efter anden gang googler du konceptet og prøver at læse om det i forskellige artikler. Det hjælper dig med at se det fra forskellige vinkler, hvilket hjælper dig med at forstå det bedre.

Det næste trin er at læse teksten en tredje gang. Hvad synes du? Jeg er sikker på, at din forståelse af konceptet er meget bedre nu, end det var første gang du læste det, selvom du sandsynligvis stadig er tidligt i din søgen efter virkelig at forstå dette koncept.

Vi har lige beskrevet en indlæringsproces kendt som diffus tilstand. Du kan også anvende denne type læring mod gælder for videoer og tutorials.

Den anden væg er, når du først har færdiggjort materialerne, og du har lyst til, at det er tid til at opbygge tingene. Du konfigurerer dit udviklingsmiljø og begynder at kode. Efter et stykke tid opdager du, at du ikke har nogen idé om, hvordan du opretter det, du vil skabe. Du kan ikke lave tingene nøjagtigt, som du forestiller dig dem i dit hoved. Fejl begynder at dukke op, og enten har din kode mange fejl, ser det slet ikke ud til at fungere.

En almindelig fejl her er at begynde at bebrejde dig selv for denne situation og tænke at du ikke er smart nok til at blive udvikler, og at du skal holde op. Du begynder at tænke på alle de berømte programmører, du hører om i nyhederne, og du kan ikke forestille dig, hvordan du nogensinde ville være i stand til at indhente dem.

Og du glemmer det! Du glemmer, at enhver ekspert engang var nybegynder!At den ekspert, du tænker på nu, var ligesom dig på et tidspunkt, at de også bebrejdede sig selv, og at de troede mange af de samme tanker, du tænker - men de stoppede ikke!

Dette er hvad I - vi - alle skal huske på: succesrige mænd og kvinder holder ikke op!

"Du fejler aldrig, før du holder op med at prøve." - Albert Einstein

Fordi softwareudvikling kræver meget kritisk tænkning, kan det være udmattende, selv for de erfarne praktikere. Det kan også være frustrerende, fordi computeren konstant giver dig negativ feedback i form af fejl og manglende tests, mens du programmerer. Du bør arbejde for at øge din tolerance over for frustration og udmattelse.

Du skal også vide, at det tager tid at nå et højt niveau. Du kan ikke være den næste Steve Jobs natten over. Så hvis du gør dette som en måde at tjene penge hurtigt, bliver du skuffet.

Jeg har lært mange ting siden jeg startede, både fra erfaring og fra andre udviklere - og jeg lærer stadig. Her er nogle ting, jeg har lært, som jeg tror vil være nyttigt for dig:

  • Arbejd ikke alene. Arbejd altid med andre udviklere, hvis du kan.
  • Vent ikke på inspiration. Inspiration er ikke noget, du kan kontrollere, og hvis du er afhængig af det, kan du ikke arbejde hele tiden. Opbyg disciplin ved at tvinge dig selv til at arbejde. Disciplin er pålidelig.
  • Ægte arbejde er normalt ikke sjovt. Det er hårdt og udmattende. Lad være med at løbe fra det!
  • Øve, øve og øve. Øvelse gør mester.
  • Selvstudier fisker på dine vegne, så du behøver ikke at lære at fiske selv. Du skal læse bøger.
  • Forsøg altid at forstå et nyt koncept ved hjælp af forskellige ressourcer. Dette hjælper dig med at se det fra forskellige perspektiver, hvilket vil forbedre din forståelse.
  • Læs ikke bare . Byg. Prøv, prøv og fortsæt med at prøve. Programmering er som svømning. Du kan ikke sammenligne nogen, der bruger al deres tid på at svømme, med en, der bruger hele deres tid på at læse om svømning, og hvordan kroppen fungerer, når man svømmer.
  • Frustration, kedsomhed, træthed, udmattelse - alt dette er normalt. De angiver ikke, at du ikke er den rigtige person til et givet erhverv. Alt, hvad de siger, er at du lægger en indsats og gør dit bedste.
  • Spørge. Uanset om det er et teknisk spørgsmål eller ej, så spørg bare. Hvis du ikke kan finde den rette person at spørge, er der to gode alternativer, du kan ikke forestille dig, hvor mange gange de reddede mig. Quora og Stack Overflow.

Stop ikke! Husk altid, at hver ekspert engang var nybegynder.

Jeg håber, dette indlæg var nyttigt for dig! Hvis du nød det, skal du trykke på hjerteknappen nedenfor og dele den. Tak! ^^