Om blank - Hvad betyder det: blank middel, og skal du slippe af med det?

Har du nogensinde prøvet at gå til en webside og i stedet se "om: blank" vises i adresselinjen, hvor din håbede URL skulle være?

Bare rolig - det sker nogle gange, og det er ikke noget dårligt. I denne artikel lærer du:

  • hvad med: blank betyder
  • hvad får det til at dukke op
  • hvorfor du måske vil bruge det
  • om du kan slippe af med det, og
  • om du har brug for at bekymre dig om det

Så lad os dykke ind.

Hvad handler om: blank?

Om: blank er en side, der vises, når din browser ikke har noget andet at vise. Det er ikke en side på internettet, men snarere noget internt i din browser.

Den "om" del af det, du ser, kommer fra din browsers URI- eller URL-ordning. Du kan skrive "about: [uanset]" i adresselinjen for at få flere oplysninger om din browser.

Dette fungerer i de fleste større browsere som Chrome, Firefox, Safari, Edge, Chromium, Internet Explorer og så videre.

For eksempel kan du i Chrome skrive "about: dino" (som Chrome skifter til chrome: // dino), og du får Chrome's berygtede "No Internet" -dino-besked:

Hvis du aldrig har spillet dinosaurus-spil uden internet, kan du lære hvordan du her (og være parat til at spilde timer i dit liv). Men det er hverken her eller der.

Mere nyttigt viser f.eks. "About: about" en liste over Chrome URL'er:

Nu tilbage til ": blank" -delen af ​​about: blank. Det fortæller bare din browser at kaste den tomme side op, når den ikke har noget andet at vise.

Så det viser dig bogstaveligt talt bare en almindelig hvid side med intet på det:

Nu igen er dette ikke et sted på interwebs - det er en tom side, som din browser har til rådighed til netop et sådant formål.

Hvad er årsagen til: blank?

Så hvorfor vises denne tomme side nogle gange? Nogle af hovedårsagerne er:

  • Hvis du er stødt på et dårligt link / en URL
  • Hvis browseren ikke ved, hvor den skal gå, eller hvad den skal gøre, skal den gøre noget - så den viser dig om: blank
  • Hvis din browser registrerer noget farligt (som malware), vil visse browsere vise om: tomt i stedet for at gå videre til farligt område.

Så som du kan se, er: blank i sig selv ikke noget at bekymre sig om. Men hvis du ser det meget, kan du kontrollere din computer for malware. Mere om det nedenfor.

Anvendes til ca.: blank

Nu spekulerer du måske på - hvorfor vil jeg have, at denne tomme side vises med vilje? Virker temmelig ubrugelig.

Ikke så hurtigt.

Hvis du har begrænset båndbredde / en langsom internetforbindelse, kan du indstille din browsers startside til at være omkring: tom. På denne måde, når du åbner din browser eller en ny fane, indlæses den super hurtigt uden at spilde en enkelt ressource eller millisekund.

Sådan starter du: blank som din startside

I Chrome skal du åbne menuen (de tre små lodrette prikker i øverste højre hjørne af browseren) og rulle ned til afsnittet "Ved opstart" (sandsynligvis nederst):

Vælg derefter "Åbn en bestemt side eller et sæt sider" (den tredje mulighed), og skriv "about: blank" i det tekstfelt, der vises.

Så når du åbner din browser eller en ny fane, skal du se en tom hvid side.

Andre anvendelser til ca.: blank

Du vil muligvis også sikre dig, at når du åbner din browser, blev der ikke bevaret nogen faner eller noget fra din tidligere browsersession.

Dette er nyttigt set fra et privatlivsperspektiv og giver dig også mulighed for at starte en browsersession uden internet, som bruger mindre båndbredde.

Kan du slippe af med: blank?

Om: blank er ikke rigtig noget, du "slipper af" eller undgår. Men hvis du ser det hver gang du åbner din browser, kan det være, at den er indstillet til at vise om: blank ved lancering.

Hvis du ikke ønsker, at det skal ske, skal du blot gå ind og ændre din startside til hvad du vil have det (ved at følge de samme trin som ovenfor).

Handler om: blank malware eller en virus?

Som vi har set gennem denne artikel, handler det om: tomt i sig selv er ikke noget ondsindet. Men det kan være et tegn på, at din computer blokerer malware. Så de kan relateres.

Nogle antivirus- og antimalwareprogrammer bruger om: blank, når de registrerer en dårlig URL eller et dårligt sted. Så i stedet for at lede dig til det ondsindede websted, kaster browseren den tomme side op for at beskytte dig.

About: blank side kan også vises, når du har fjernet malware fra dit system. Hvis der i løbet af fjernelsen var noget brudt, vil browseren vise om: blank, fordi den ikke kan gennemføre den handling, du bad den om at udføre.

I sidste ende, medmindre du vil angive om: blank som din startside eller mener, at du har brug for at undersøge mulig malware eller vira på din maskine, behøver du ikke bekymre dig om: blank.