Hvorfor så mange udviklere hader rekrutterere

Dette er din sidste chance. Efter dette er der ingen vej tilbage. Du tager den blå pille - historien slutter, du vågner op i din seng og fortsætter din jobsøgning alene. Du tager den røde pille - du bliver i Recruiterland, og jeg viser dig, hvor dybt kaninhullet går.

I filmen The Matrix fra 1999 - har du set det, ikke? - Morpheus rekrutterer Neo til at slutte sig til sin beskidte sweaterbande og flyve gennem kloakkerne i et rustent svævefly.

Det er selvfølgelig ikke sådan, han lægger det op til Neo.

I stedet sætter Morpheus sig ned i en slidt læderlænestol og fortsætter med at vække Neos nysgerrighed omkring hele denne matrix ting.

"Hvad er matrixen?"

”Desværre kan ingen få at vide, hvad matrixen er. Du skal se det selv. ”

Morpheus taler Neo til at tage det næste skridt - sluge den røde pille - mens han afslører så lidt som muligt om selve Matrixen. Og på den måde lykkes det ham at skabe en følelse af mysterium. Haster. En frygt for at gå glip af et bedre liv.

Hvis alt dette lyder velkendt, er det fordi det er den samme taktik, der bruges af rekrutterere, der vil have dig til at tage den røde pille og svare på deres uopfordrede beskeder.

Rekrutterere bruger et værktøj kaldet “InMail” til at sprænge beskeder til dig baseret på søgeordsmatch fra din LinkedIn-profil. De ved, at hvis de sender 1.000 beskeder om dagen, og endda 1% af befolkningen svarer, vil de have mere end nok jobsøgende til at blive i forretning.

Hvem ved - måske rammer de endda jackpotten og hører tilbage fra en senior DevOps, en platformarkitekt eller en anden med et specielt efterspurgt dygtigheds sæt.

Heldig for dig, disse spammere er lette at få øje på. Hvis "InMail" -mærket ikke straks giver dem væk, vil deres upersonlige natur gøre det.

LinkedIn har opbygget et imperium på 26 milliarder dollars ved at levere våben til rekrutterere, der konkurrerer i spamming våbenkapløb. Og når Microsoft erhverver LinkedIn, kan tingene blive værre, før de bliver bedre.

Rekrutterere er ikke kun bagdelen af ​​venlige vittigheder som disse. Rekrutterere bliver bredt spottet blandt udviklere, der ofte sletter deres LinkedIn-konti bare for at undslippe rekrutteringsgreb eller slå tilbage ved at trolde dem.

Men så irriterende som rekrutterere kan være, de er en realitet på udviklerjobmarkedet. Mange ansættelsesfokuserede opstartsvirksomheder har forsøgt at eliminere rekrutterere ved at bruge den samme type tosidede markedsplads, som du ville bruge til at bestille en bil (Lyft), leje et værelse (AirBnB) eller købe en kopi af Matrix Trilogy.

Jeg lyver ikke for dig, Neo. Hver eneste ansættelsesstart, der har stået deres plads, alle, der har forsøgt at automatisere menneskelige rekrutterere ud af rekrutteringsprocessen, har mislykkedes.

Det er rigtigt - alle de smarte websteder, der lover, at de får arbejdsgivere til at "kæmpe over dig", er egentlig bare kanaler til mere traditionelle, folkedrevne rekrutteringsbureauer.

Det viser sig, at salg af et menneske (en jobkandidat) til en organisation af mennesker (en arbejdsgiver) ikke er et let problem at løse med software.

Ved ansættelse har du mennesker på begge sider af transaktionen. Begge sider vejer konstant konkurrerende muligheder. Begge sider er under tidspres. Og begge sider bærer deres egne forventninger og kognitive fordomme rundt.

Algoritmer er langt fra at være i stand til pålideligt at lukke denne type tilbud uden menneskelig involvering. Dette er grunden til, at rekrutterere stadig eksisterer og sandsynligvis vil fortsætte med at eksistere i lang tid. Deres tidskrævede diplomati og matchmaking-færdigheder hjælper med at holde ansættelsesprocessen videre.

Rekrutterere går ikke væk. Så lad os tale om, hvordan de fungerer.

Interne rekrutterere arbejder for en enkelt arbejdsgiver. De rekrutterer kandidater udelukkende til denne arbejdsgiver. Deres job er mere kontorligt, og det meste af deres kompensation er i form af løn. Der er ikke meget at sige om interne rekrutterere, bortset fra at du kan følge en interessant en på Quora.

Når folk taler om at hade rekrutterere, taler de om bureauerekrutterere , der i det væsentlige er sælgere, der arbejder for flere arbejdsgivere.

Du spørger måske på dette tidspunkt - hvis alle rekrutterere arbejder for arbejdsgivere, hvem arbejder så for os udviklere, når vi ønsker at få et nyt job?

Så meget som agenturrekrutterere kan få dig til at tro, at de arbejder for dig, de arbejder for arbejdsgivere, for det er den, der betaler dem. Hvis de arbejdede for dig, ville de ikke kaldes rekrutterere - de ville blive kaldt agenter. Men de fleste (ikke-freelance) ingeniører er for billige til at betale for agenter, så de bruger i stedet rekrutterere.

Arbejdsgivere betaler disse bureaurekrutterere - også kendt som “tredjepartsrekrutterere” eller “beredskabsrekrutterere” - en provision baseret på din startløn. Dette er normalt mellem 15% og 30%.

Så hvis din startløn er $ 100.000 (bonusser er ikke inkluderet), betaler din arbejdsgiver din rekrutterer $ 15.000 til $ 30.000, afhængigt af deres aftalte procentdel. Rekruttereren får kun disse penge, hvis du bliver hos virksomheden ud over en prøveperiode, som normalt er 90 dage.

Det er vigtigt at gentage, at disse penge ikke kommer ud af din løn - arbejdsgivere har allerede budgetteret denne udgift. I teorien koster det dig intet at gå gennem en rekrutter.

Rekrutteringsincitamenter er således bemærkelsesværdigt godt tilpasset din egen som jobsøgende:

  1. Da de bliver betalt baseret på din startløn, er de tilbøjelige til at hjælpe dig med at forhandle så høj startløn som muligt.
  2. Jo flere kandidater de placerer - og jo hurtigere de placerer dem - jo flere penge tjener rekrutterere. Så de vil gerne hjælpe dig med at få et job så hurtigt som muligt, så de kan gå videre til andre jobsøgende.
  3. Da de kun får betalt, hvis du lykkes som medarbejder (og bliver i mindst 90 dage), vil de sørge for, at du er kompetent og passer godt til virksomhedens kultur.

Dette system lyder sundt nok, ikke? Det fungerede faktisk ganske godt indtil omkring 10 år siden. Det var da LinkedIn dukkede op og gjorde rekruttering til en kæmpe spam-fest.

I dag kan alle oprette en LinkedIn-konto, få en måned med LinkedIn Sales Navigator gratis, foretage hurtige søgeordssøgninger og begynde at udfylde udvikleres indbakker med spam.

De kan lade som om de er fra et etableret rekrutteringsfirma - ægte eller fiktiv. De kan hævde at have tætte arbejdsforhold med større arbejdsgivere, du gerne vil arbejde hos. De kan kaste store, men plausible lønstal for at få din opmærksomhed. Alt hvad de skal gøre for at få dig til at tage deres røde pille ved at klikke på svarsknappen.

Den næste ting du ved, de henvender sig til virksomheder på dine vegne, kun for at afsløre for arbejdsgivere senere i processen, at de ikke er en kandidat, men faktisk en rekrutterer. De ændrer dit CV for at udelade dine personlige kontaktoplysninger og styrke deres position som formidler. De bruger alle mulige sorte hatte-taktikker til at prøve at score den fede rekrutteringsprovision med så lidt benarbejde som nødvendigt.

Og i processen spilder de din tid, beskadiger dit omdømme og muligvis endda advarer din nuværende arbejdsgiver om, at du leder efter et andet job.

Hvis nok af os holder op med at svare på disse InMail-spammere, falder den forventede værdi af deres spammingindsats, og til sidst vil spammere give op og stoppe med at spamme os.

Men ikke alle rekrutterere er spammere. Nogle kan faktisk hjælpe dig.

Der er stadig masser af erfarne, pålidelige rekrutterere derude. Disse rekrutterere har allerede samarbejdsrelationer med arbejdsgivere og kan forstå arbejdsgivernes behov og forventninger meget bedre end du kan som en engangssøgende.

Tag f.eks. Jobkrav. Indtil for omkring 20 år siden blev kravene i jobannoncer med vilje skrevet for at afskrække ukvalificerede mennesker. Men tiderne har ændret sig, og nu er der en massiv talentmangel. Selvom det er et sælgers marked for programmeringsfærdigheder, er jobkrav stadig skrevet med en købers markedsmentalitet.

En god rekrutterer kan sætte sig ned med en arbejdsgiver for at forstå deres sande minimumskrav til en stilling og se, hvilke af de dusin punkter i deres jobkrav, der virkelig betyder mest for dem.

For eksempel, hvis du har erfaring med Express.js, men aldrig har arbejdet med Ruby on Rails før, ved en god rekrutterer, om en arbejdsgiver vil betragte disse færdigheder som sammenlignelige. Og hver arbejdsgiver - og hver ansættelsesleder, der arbejder for dem - er forskellige.

Du kan være på forhånd med din rekrutterer om din viden og erfaring. I modsætning til hos arbejdsgivere kan du være ærlig om din nuværende løn og din ønskede løn. Rekrutterere tilskyndes til at hjælpe dig med at få en så høj løn som muligt, og de har en meget bedre idé om lønområderne for forskellige virksomheder, placeringer og jobtitler.

En god rekrutterer kan også spare dig for en enorm tid ved at styre dig væk fra positioner, som de synes er dårlig egnet til dig, og mod positioner, hvor de tror, ​​du vil være lykkelig og lykkes.

Åh, og er du nogensinde blevet afvist til et job, da du troede, at du helt havde spikret dine interviews? Arbejdsgiverne ville sandsynligvis ikke fortælle dig, hvorfor de valgte at "forfølge andre kandidater."

Så du brugte timer i dit liv - måske dage - på at interviewe til det job, og du har ikke engang feedback til at vise det.

Nå, hvis du har en god rekrutterer, kan de fungere som en backchannel. Da de har et arbejdsforhold med arbejdsgiveren, der overskrider dit ene kandidatur, er de i en stærk position til at finde ud af, hvorfor arbejdsgiveren ikke ansatte dig. Din rekrutterer kan gøre det informationssorte hul til en kilde til tilbagemeldt feedback, coache dig om hvad der gik galt og sætte dig i stand til succes med dit næste interview.

Hvis du leder efter en god rekrutterer, der kan hjælpe dig med din jobsøgning, skal du ikke bekymre dig om LinkedIn. Gå direkte til dine venner. De kan have haft succes med en bestemt rekrutter før. En ærlig mening fra en ven er værd at snesevis af tvivlsomme 5-stjernede Yelp-anmeldelser.

Mange etablerede rekrutterere fokuserer kun på seniorroller, som er lettere at placere og styre højere kommissioner. Men hvis du fortsætter med at kigge, vil du opdage, at der er rekrutterere, der specialiserer sig i en bred vifte af discipliner og færdighedsniveauer.

Bliv ikke modløs. Hvis du vil have en allieret i din jobsøgning, er din Morpheus derude, klar til at vise dig, hvor dybt kaninhullet går.

Jeg skriver kun om programmering og teknologi. Hvis du følger mig på Twitter, spilder jeg ikke din tid. ?