Sådan knækker du Hackathon

Ved at bruge disse strategier kan du endda vinde ...

Jeg tror, ​​at mange mennesker har hørt om ordet - Hackathon. Men hvad er det?

Hvad er en Hackathon?

En hackathon (også kendt som en hack dag , hackfest eller CodeFest ) er et design sprint-lignende begivenhed, hvor edb-programmører og andre, der er involveret i udvikling af software, herunder grafiske designere, grænseflade designere, projektledere og andre, ofte herunder domæne eksperter, samarbejde intensivt om softwareprojekter. - Wikipedia

I lekmandsbetingelser er en hackathon normalt en 24 ~ 72 timers lang begivenhed. Arrangøren vil give nogle udfordringer, og deltagerne danner hold og prøver at komme med deres bedste ideer / løsninger.

Til sidst kan det team (er), der præsenterede de bedste ideer / løsninger, vinde nogle seje priser. Præmier kan være kontant eller nogle gadgets. Dagsordenen går normalt sådan:

 1. Registrering
 2. Introduktion
 3. Holddannelse
 4. Start hacking
 5. Snacking (mad, snacks, midnatssnacks, pizza ...)
 6. Hacking slutter
 7. Præsentationer / pladser og bedømmelse
 8. Vinder annonceret

Lad os begynde vores rejse og lære, hvordan vi kan knække hackathon!

1. Enhed er styrke

For at vinde hackathonet skal du danne dit drømmeteam. Den første ting, du skal gøre, når du kommer til en hackathon, er at danne et hold. Du vil danne et hold med tilfældige mennesker, og ideelt set er et team på 3 ~ 5 personer godt.

Ofte vil du opdage, at folk der er udstyret med forskellig ekspertise. Vær ikke bange, hvis du ikke kan kode, fordi det er helt fint.

Din mission er at finde disse 3 typer mennesker og bede dem om at deltage i dit team (det ville være godt, hvis du selv også er en af ​​disse 3):

 1. Koderen - Du skal bruge mindst en person, der kan kode. En person med front-end eller mobil udviklingserfaring er endnu bedre. Hvis dit team ikke har en enkelt person, der kan kode, skal du finde en.
 2. Præsentanten aka The Salesperson - Hvis du er meget sikker på at opbygge et godt produkt, godt at høre det. Men hvis du ikke kan sælge det til publikum, er jeg ked af at fortælle dig, at uanset hvor stor din idé er, vil du sandsynligvis mislykkes. En person, der kan præsentere godt, er meget vigtig her. Jeg vil endda sige, at præsentatoren nogle gange er endnu vigtigere end koderen.
 3. Designeren - Nu har du nogen, der kan kode, nogen, der ved, hvordan man sælger ideen, hvad er det næste? Du har brug for nogen, der kan skabe en god brugergrænseflade til produktet. Selvom en designer ikke er et must, anbefales det dog stærkt at have en i holdet.

2. Beskeden bagved

Find ud af, hvad virksomheder leder efter. Virksomheder udfører ikke velgørenhed. Når du har dannet dit hold, skal du roe dig ned og observere. Se dig omkring og sørg for at vide, hvem der er sponsorerne for arrangementet.

For eksempel vil hackathons organiseret af Microsoft sandsynligvis se efter nogle ideer, der fuldt ud kan udnytte Microsoft-teknologi - Azure Machine Learning, SQL Database, Cognitive Services osv.

Næsten 100% af tiden ønsker de virksomheder, der sponsorerer hackathon, at se, hvordan deres produkter eller tjenester kan bruges til at opbygge den næste Facebook eller Snapchat. Således fokusere på at tænke, hvordan du kan gøre brug af de tjenester, der tilbydes af sponsorerne.

3. Pæremomentet

Brainstorm med dit team, og prøv at komme med en liste over ideer. Enhver tilfældig idé er fint, bare skriv den ud og se, hvilken der giver mest mening.

Der var engang, jeg gik til en hackathon i London. Det blev organiseret af et firma, der leverede mobil tegnebog og sponsoreret af et andet firma, der sælger fyrtårne.

Vi kom op med en Android-mobilapp, der giver folk mulighed for nemt at bestille mad i enhver restaurant. Folk kan læse restaurantens menu, bestille, betale med deres telefoner og bare vente på, at maden serveres.

Vi havde en database, der gemmer oplysninger, der ser sådan ud - id>

Ved at placere et fyrtårn på hvert af bordene i restauranten kan vi identificere, hvilken restaurant en person er i, og også hvor personen sidder.

Ved at vide, hvor brugeren er, kan vores applikation bestemme, hvilken menu der skal vises til brugeren. Efter bestilling kan brugeren foretage en betaling ved hjælp af enten mobil tegnebogen, kreditkort eller kontanter.

Som du kan se, brugte vores ansøgning både den service, der leveres af arrangøren - den mobile tegnebog såvel som det produkt, der er givet af sponsoren - fyret. Dette er den slags idé, der kan vinde dig hackathon.

Hvis det er muligt, skal vi altid benytte så mange tjenester som muligt. Når det er sagt, fortæller jeg dig ikke, at indlejring af alle tjenesterne vil give dig hackathon. Men snarere, hvis der er 2 ideer fra forskellige hold, både seje og innovative, har det hold, der bruger flere tjenester, en større chance for at vinde.

4. Lad koderen skinne

Bed koderen i dit team om at begynde at opbygge et Proof-Of-Concept (POC). Efter at have kommet med en strålende idé, gør det rigtigt. Dette er den tid, hvor koderen og designeren skal arbejde tæt sammen.

En POC behøver ikke at være fejlfri, og den kan faktisk have nul funktionalitet. Faktisk er mere end 80% af funktionerne hårdkodede. Det er kun til visualiseringsformål og hjælper publikum med at forstå, hvordan dit produkt / din idé fungerer.

Selvom en POC ikke behøver at have alle funktionerne, er en vigtig ting, at den skal se godt ud . Prøv at få det til at se rigtig flot ud, så dommerne kan blive imponeret, når de ser dit team komme med et så smukt designet produkt på en begrænset tid.

5. Steve Jobs-øjeblikket

Forbered dig på præsentationen. Ideelt set sælgerenkan begynde at arbejde på præsentationen, mens POC bygges.

Nogle gange er sælgeren og koderen i det mindste for mig den samme person. I dette tilfælde skal du arbejde på POC først, og afhængigt af hvor meget tid du har tilbage, skal du hurtigt beslutte, hvilke dele af din applikation der skal være hårdkodede.

Jeg bruger normalt 2 ~ 3 timer på at forberede mig til præsentationen. Mens jeg forbereder mig på mine dias, kan jeg godt lide at bruge KISS-princippet - Keep It Simple Stupid .

Husk, vi holder ikke foredrag, og vi ønsker, at folk køber vores idé. Vi vil have folk til at lytte til os. Så gør altid dine dias enkle, jo lettere jo bedre.

Du har ikke for meget tid. Således hold din præsentation og dias kortfattede. Her vil jeg fortælle dig hemmeligheden (formel) om, hvordan du forbereder dig til en 5-stjernet præsentation:

 1. Problemangivelser - Vi vil løse nogle problemer ved hjælp af teknologi. Forbered et par dias, der fortæller folk om baggrunden for det problem, du prøver at løse.
 2. Demo - Folk keder sig let. Efter at have fortalt folk, hvad problemet er, fortæl dem straks, hvordan du skal løse det. Vis dem hurtigt din demo og WOW dem. (Sørg for, at din demo fungerer!)
 3. Sammenlign - Lav en sammenligning. Er der allerede en eksisterende løsning på problemet, hvis der er, hvordan er din idé bedre?
 4. Skjulte lysbilleder - Forbered altid nogle skjulte lysbilleder, der diskuterer potentielle fremtidige forbedringer af ideen, forretningsmodellen, og hvad er nogle vanskeligheder, du har haft under hackathonet. Disse kan være nyttige under spørgsmål og svar.

6. Forbered dig på prisen

Bliv forberedt på prisen. Naturligvis er det ikke garanteret, men hvis du følger alle de trin, jeg nævnte ovenfor, vil du sandsynligvis vinde noget.

7. Nogle begynderfejl

En begynderfejl ville være:

Ikke at have et Proof-Of-Concept (POC), der kunne vises under præsentationen. Enkel idé, bare sæt dig selv i dommernes sko. Hvis du var dommer, ville du foretrække nogen, der kunne vise dig noget, sige et websted eller en mobilapp eller en, der kun mundtligt kunne fortælle dig, hvad deres idé var? Hvilken ville du synes er mere overbevisende?

En anden fejl, som mange mennesker laver, især dem der først deltager i en hackathon - der fokuserer for meget på at opbygge en funktionel eller bug-fri applikation . Det er ubestrideligt, at dette er rigtigt, mens man bygger et ordentligt produkt, men desværre fungerer det ikke for hackathon. Hardcoding er tilladt her!

Og den sidste, også den, som jeg tror folk forsømmer - ikke bruger nok tid på at forberede præsentationen. Præsentationen er den eneste chance, hvor du kan sælge din idé til dommerne, den eneste gang du kan fortælle dem: “min (give) idé (mig) er (den) strålende (præmie)!”. Så du skal altid bruge mere tid på at forberede dig til din præsentation.

8. En sidste ting

Glem ikke at sige farvel til dine dejlige holdkammerater. Bring præmien med hjem og tag en lang hvile.

Når du har fået hvile nok, så glem ikke at komme tilbage til denne historie og give mig nogle klapper!