Android Studio 4.0 - de mest spændende opdateringer, der er forklaret

Midt i en pandemi udgav Google endelig sin stabile version af Android Studio 4.0 den 28. maj 2020.

Hver udgivelse bringer sine egne interessante opdateringer og fejlrettelser, der hjælper udviklere med at kode smartere og udvikle apps hurtigere end nogensinde. Og Android studio 4.0 er ingen undtagelse.

I denne artikel vil vi lære om nogle af de spændende funktioner, som Android studio 4.0 bringer til bordet, der hjælper udviklere meget.

Du kan få et direkte link til at downloade Android Studio 4.0 ved at klikke her for dine Windows-, Mac- og Linux-maskiner.

Her er nogle højdepunkter i udgivelsesnoterne:

Android Studio 4.0 introducerer en overflod af interessante funktioner, herunder

  • Byg hastighedsvindue
  • Layout Multi Preview
  • Motion Editor
  • Live Layout Inspector
  • Smart Editor til R8-regler
  • Kotlin DSL-scriptfiler

Lad os se nærmere på de sjove nye funktioner i Android Studio 4.0.

Hvad er Android Studio 4.0s nye funktioner?

Følgende er en liste over nye funktioner sammen med nogle oplysninger om, hvordan de fungerer, og hvorfor de er gode.

1. Motion Editor

Motion Editor opgraderer den visuelle designeditor til bevægelseslayout, og den genererer også XML. MotionLayout er en underdel af ConstraintLayout, der hjælper udviklere med at styre widget- og bevægelsesanimation i mobilapplikationer.

Det har en visuel design editor, der hjælper dig med at oprette, redigere og forhåndsvise dine animationer uden at udvikle applikationen. Det giver dig også mulighed for at afspille / pause animationer til fejlfinding.

Bevægelseslayout træder i stedet for det tidligere begrænsningslayout og forbedrer det. Det hjælper Android-appudviklere med at animere mellem layouttilstande og nemt styre kritiske animationer.

Du kan nu implementere Motion Layout API med den avancerede Motion Editor til at udvikle eller redigere en animation, mens alt er gemt i en XML-fil.  

Den eneste forskel er, at du ikke behøver at skrive det manuelt, fordi alt nu styres af Motion Editor. Du kan nemt få vist dine animationer og foretage ændringer.

2. Inspektør for live layout

Android Studio 4.0 giver nu udviklere mulighed for at få realtidsindsigt i deres mobilapplikations brugergrænseflade. Dette betyder, at du nu kan visualisere, hvordan din applikation vil blive lagt ud på skærmen sammen med forskellige funktioner.  

Det har også et dynamisk layouthierarki, der opdateres med hver opdatering og har detaljerede visningsattributter, der hjælper dig med at bestemme ressourceværdier.

Du kan implementere funktionen ved at vælge Vis> Windows-værktøj> Layoutinspektør i hovedmenuen.

Hvis du distribuerer en app til en enhed, der kører på API-niveau 29 eller højere, kan du få adgang til nogle ekstra funktioner som et dynamisk layout. Der er også mange detaljerede oplysninger om Layout Inspector at tjekke ud.

Dens egenskabsopløsningsfunktion giver dig mulighed for at lære ejendommens oprindelse i kildekoden. Det navigerer dig også til dets placering ved hjælp af hyperlinket. Du kan udnytte fordelen ved 3D-repræsentation, hvis din applikation eller enhed kører på Android API 29 eller mere.

Udviklere kan nu implementere en 3D-gengivelse af animationen på skærmen og inspicere de andre attributter. Så når du ansætter en udvikler til at opgradere din app-grænseflade eller tilføje nye funktioner, behøver du ikke bekymre dig om appens udseende med moderne UX / UI-designtypografi, som du kan kontrollere samtidigt under kodning.

3. Validering af layout

Du kan nu producere layout i forskellige enheder og konfigurere dem på samme tid uden nogen afbrydelse. Layoutvalidering eller Layout Multi preview er visuelle værktøjer.  

Tidligere var det udfordrende at skifte mellem forskellige skærmstørrelser og opløsninger i preview-tilstand, når du oprettede et layout i Android-studio. Men med disse seneste opdateringer er det meget enklere.

Hvordan det? Nå skal du bare vælge pixelenhederne, og så kan du nemt kontrollere eller forhåndsvise ændringerne i det integrerede udviklingsmiljø.

Du kan også bruge dette værktøj til at identificere mulige problemer i brugergrænsefladen, da du ofte designer et brugergrænseflade til en bestemt konfiguration eller synlig skærmstørrelse.

Du kan få adgang til dette værktøj ved at klikke på fanen Layoutvalidering øverst til højre i IDE-vinduet .

4. Byg Analyzer

Android Studio 4.0 introducerede et Build Analyzer-værktøj, der hjælper udviklere med at analysere og håndtere build-relaterede problemer. Applikationens udviklingstid har altid repræsenteret en masse overhead for Android-devs.

Denne nye funktion mindsker hurtigt tabt tid og produktivitet ved at genkende forældede og forkert konfigurerede job. Build-analysatorværktøjet viser dine job og plugins og foreslår måder at reducere regressioner på.

Dette hjælper også med et andet problem - før vidste udviklere ikke nøjagtigt, hvilken del af byggesystemet der tog mere tid. Ikke tilfældet nu.

Så den nye klasse plug-in 4.0 hjælper udviklere med at analysere og finde problemet, f.eks. Forkert konfigurerede opgaver, i byggeprocessen. Du kan nemt angive standardindstillingerne ved at inkludere en eller flere af nedenstående linjer i hvert modules build.gradle-fil.

Build-analysator hjælper dig også med at adressere og forstå flaskehalse i din build ved at kalde de plug-ins og opgaver, der er vigtigst for den samlede applikationstid. Derefter giver det dig nogle trin til at afbøde regressioner.

5. Java 8 Language Library Desugaring for alle API'er

En anden super irriterende del af Android-appudviklingen har forsøgt at implementere Java 8-funktioner. Du kan muligvis finde en kode, der bruger en Stream eller ønsker at implementere en lambda-funktion, eller der kan endda være en Java 8 API, som du har brug for, og som ikke er praktisk at omgå.

Men med Android Gradle- pluginet kan du kompilere visse Java 8-funktioner med dine ældre API'er.

Og Android Studio 4.0 gør det muligt for desugaring-motoren at yde support til Java-sprog.

6. Byg funktioner

Udviklere, der udnytter Android Studio 4.0, kan aktivere og deaktivere build-funktioner, såsom visningsbinding, databinding eller automatisk genererede BuildConfig-klasser.

Desuden behøver du muligvis ikke disse plugins og biblioteker til hvert eneste projekt, så du kan deaktivere bibliotekerne / plugins og øge skalerbarheden for store projekter.

Kotlin er en af ​​de mest anvendte teknologier blandt Android-programmører i Indien, og denne funktion vil sandsynligvis tilskynde dens vedtagelse til hurtigere appudvikling i fremtiden.

7. Seneste redaktør for R8-regler

R8 blev introduceret i Android Gradle plug-in 3.4.0 for at kombinere krympning, desugaring, dexing og tilsløring alt sammen i et trin. Dette resulterede i forbedret byggeydelse.

Tidligere var der ingen support til en smart editor, der tilbød auto-forslag, mens de skrev R8-regler. Men med Android Studio 4.0 kan en smart editor skrive reglerne for krympning af kode.

Ved udvikling af reglerfiler til R8 tilbyder Android Studio nu forskellige funktioner, herunder færdiggørelse, syntaksfremhævning og fejlkontrol.

Denne editor arbejder problemfrit sammen med dit projekt for at tilbyde fuld symbolafslutning for alle modeller, klasser og felter og inkluderer også refactoring og navigation.

8. Fragment Guider

Nye fragmentskabeloner og fragmentguider er nu tilgængelige i navigationseditoren.

Disse skabeloner giver udviklere mulighed for hurtigt at navigere i indhold i fragmentguiden til oprettelse af lysbilledshow ved hjælp af ViewPager (som er tilgængelig i supportbiblioteket). Dette værktøj giver dig mulighed for nemt at oprette diasanimation og forbedrer appens udseende og fornemmelse.

Disse opdateringer har gjort det lettere for udviklere at implementere et animeret standardskærmbillede gennem enkle træk og slip-skabeloner, der er tilgængelige i navigationseditoren. Og der er også mindre kodning involveret.

Grundlæggende er Fragment en klasse i Android, der tillader integration af et brugergrænseflade, der kan tilpasses til forskellige skærmretninger på enheden. Det kombinerer forskellige typer segmenter i et enkelt skærmelement.

Introduktionen af ​​skabeloner i Fragment Wizard gør det nemt at bruge disse forskellige funktioner. Og det er bestemt en bonus, når din mobilapps brugergrænseflade tilpasser sig forskellige skærmstørrelser og -retninger.

9. Kotlin Android Live-skabeloner

Den nyeste version af Android Studio har indbygget support til Kotlin DSLscript- filer. Du kan nemt bruge den fulde pakke med hurtige rettelser, der understøttes af projektstrukturdialogen. Android Studio har nu Android-specifikke live-skabeloner til Kotlin-kode.

For eksempel skal du blot skrive “toast” og trykke på Tab-tasten for hurtigt at indsætte kedelpladekoden til en toast.

For at få en komplet liste over live-skabeloner, gå til Editor> Live-skabeloner i indstillingsdialogen (eller præferencer).

10. CPU-profil UI-opgraderinger

CPU-profiler er en af ​​de bedste nye funktioner i Android Studio - især når det kommer til ydeevne. CPU-profilen er designet til at give dig information relateret til sporingsoptagelse og din apps trådaktivitet.

Før blev alle profilernes data brugt til at blive vist under et afsnit:

Med Android Studio 4.0 kan CPU-optagelser afsættes fra hovedprofilens tidslinje og administreres i grupper for at muliggøre lettere analyse. Udviklere kan let trække og slippe og flytte grupper op og ned individuelle emner i en gruppe for yderligere tilpasning.

Derudover kan du, for at få en jævn side om side-analyse, inspicere al trådaktivitet i trådlinjens tidslinje (inklusive funktioner, metoder og begivenheder) og prøve de nyeste navigationsgenveje for at flytte rundt på data.

System Trace UI blev også opgraderet, så begivenhederne kan farves unikt for forbedrede visuelle forskelle. Tråde kan også sorteres for at overflade de mere travle baseret på prioritet, og du kan fokusere mere på at se data for kun de tråde, du har valgt, snarere end alle kombinerede data.

For detaljeret beskrivelse af CPU Profiler, klik her.

11. Funktion på funktionsafhængigheder

Android Studio 4.0 lader udviklere udpege, hvilket dynamisk funktionsmodul, der er afhængigt af et andet funktionsmodul. Ved at implementere dette kan du kontrollere, om appen har tilstrækkelige moduler til at forbedre funktionaliteten i dine applikationer.

For eksempel, hvis en bruger optager en video, bliver computermodulet automatisk downloadet. Dette skyldes, at videomodulet afhænger af kameramodulet.

Konklusion

Dette er funktionerne i Android Studio 4.0, der virkelig hjælper med at forbedre ydeevnen for dine Android-applikationer. De hjælper også Android-appudviklere med at kode hurtigere og mere effektivt.

I øjeblikket er oprettelse af Android-apps en stor investeringsinteresse blandt både iværksættere og virksomheder.

Der er således stor konkurrence blandt virksomhederne om at vælge et Android-app-udviklingsfirmadet er op til hastighed på moderne teknologivertikale, og det kan skabe værdifulde produkter.

Lanceringen af ​​Android 4.0 vil gøre tingene meget lettere og mere interessante for alle.