Hvad jeg lærte af at gennemgå 50 porteføljer på Reddit på 3 skøre dage.

Jeg har altid haft glæde af at kritisere ansøgernes porteføljer i designstudiet, hvor jeg arbejder. Og jeg beder også ofte om feedback på mine egne designs på Reddits webdev subreddit.

Så en dag troede jeg, det ville være sjovt at uofficielt gennemgå porteføljerne for alle, der anmodede om en kritik. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg fik mig ud i.

Jeg startede tingene ved at udvide mine tjenester gratis til de 120.000 mennesker, der læste subreddit.

Ting startede stille. Jeg ville spille en runde af Rocket League, og så ville der være en eller to porteføljer at gennemgå. Så gik jeg i seng.

Da jeg vågnede, havde jeg tyve anmodninger. Og disse blev ved med at komme i tre dage i træk.

I sidste ende var jeg i stand til at genkende nogle almindelige mønstre og høje / lave punkter over hele linjen. Lad os fremhæve disse.

Bemærk, at dette indlæg specifikt taler om frontend-udviklere, der ønsker at deltage i et designstudie. Hvis du har et andet mål eller målgruppe for dit arbejde, er denne artikel muligvis ikke relevant.

Hvad var de værste ting, jeg så?

Sandheden bliver fortalt, at r / webdev-samfundet klarede sig meget bedre end mit studios samlede ansøgerpulje. Jeg tror, ​​det taler til, hvor dedikerede medlemmerne af samfundet er til deres håndværk.

Dette betyder dog ikke, at alles portefølje var perfekt. Der var nogle almindelige fejl, der var absolutte nej-nej.

Husk altid tilgængelighed på tastatur og kontrast.

Tilgængelighed var den største fejl, der blev foretaget gennem hele anmeldelsen. En af de første ting, jeg fysisk gør med en portefølje, er at forsøge at navigere i den uden at bruge min mus. Hvis det ikke er muligt, ved jeg, at ansøgeren ikke har adgang til tankerne.

Farvekontrast for tekst er også en stor faktor. Jeg elskede at sætte hvid tekst på gul baggrund. Jeg troede, jeg var hip!

Men jeg lærte hurtigt i branchen, at brugere med svag syn kæmper for at læse tekst med dårlige farvevalg. Hvis dine øjne ikke er trænede til at holde øje med lav kontrast endnu, henvises til Center for personer med handicappes farvekontrastkontrol.

Tip nr. 1: Nogle medlemmer af din målgruppe har handicap. Før du skriver en styling, skal du sørge for, at din HTML er tilgængelig.

Stop med at prøve at bedømme dine egne færdigheder.

En tendens, der har plaget porteføljesider i årevis, er dygtighedsprogrammer. Du siger, at du er 85% dygtig til Angular? Hvad betyder det? Hvordan sammenlignes det med din 80% færdighed i Node? De fleste korrekturlæsere vil kun forstå tre færdighedsniveauer:

  • Du kender slet ikke dygtigheden
  • Du lærer stadig færdighederne
  • Du føler dig sikker på dygtigheden

Bare rolig med den første. Bare fortæl mig hurtigt, hvad du lærer, og hvad du føler dig sikker på. Alt dette vil alligevel blive bevist i dine projekter.

Gå mobil eller gå hjem.

Vil du vide, hvad mange korrekturlæser foretrækker at gøre med din portefølje? Vi elsker at åbne dit websted og derefter straks justere browservinduets bredde frem og tilbage. Dette fortæller os, om du overvejer den overflod af enheder, dit websted kunne gennemses på.

Vil du gå ud over minimumsgrænsen? Så har din CSS skrevet mobil-først. Skrivning af mobil-første styling fortæller os, at du kan lide at skrive den mindste mængde kode, der er nødvendig. Når du stopper ved blot at have medieforespørgsler med en max-widthejendom, fortæller det os, at mobile enheder var en eftertanke i dit design.

Hvad havde folk brug for at bevise?

Faktiske projekter er det rigtige kød fra en porteføljesite. De beviser for mig, at du har den relevante erhvervserfaring.

Et CV eller en liste over tidligere job er en god tidslinje. Men som producent er din skabelse den ultimative validering.

Her er dele af folks projektsektioner, der gjorde mit liv lettere som korrekturlæser.

Vis mig koden og live-siden.

Du har en projektbeskrivelse, procesopskrivning og taler om den anvendte teknologi. Det er fantastisk, men hvor er koden?

Det er almindeligt, at industriansættelser bliver fanget i private arbejdsprojekter. Men uden nogen mulighed for at inspicere din kode, gør du anmelderens job hårdere. Vi vil kæmpe for at vide, om det er vores tid værd at flytte dig videre til næste trin i en rekrutteringsproces.

Hvis koden er proprietær, hvor er live-siden? Hvis jeg kan se din kode, hvorfor skulle du ikke have en live version, der kører?

Tip nr. 2: Arbejd med side- og personlige projekter relateret til den samme teknologi, du bruger på arbejdspladsen. Ikke kun hjælper det dig med at træne til din nuværende rolle, det giver også en porteføljevurderer mulighed for at vide, hvor dine færdigheder er.

Fortæl mig hvad du faktisk har bidraget til.

Gruppeprojekter er gode til at vise, hvor godt du samarbejder. De fleste projekter kræver teamwork-færdigheder.

Med porteføljer skal du dog være klar over, hvilket arbejde du selv har bidraget med. Github repos kan give mig en klar historie, så jeg kan gennemgå dit arbejde og forstå denne gruppedynamik.

Ærlighed i dine projektopskrivninger værdsættes altid. Overdriv ikke din rolle i et projekt, fordi de mennesker, der gennemgår din portefølje, vil dykke ned i et projekts Git-historie for at dobbelttjekke os selv.

Bevis, at du ikke har brug for Bootstrap eller jQuery.

Det er forståeligt, hvis du begyndte at lære CSS med Bootstrap eller JavaScript med jQuery. Problemet opstår, når alle dine projekter indeholder Bootstrap og jQuery.

Selvom Bootstrap er praktisk, skal jeg vide, at du har en klar forståelse af CSS. Jeg har også brug for at vide, om du har et solidt fundament i almindeligt JavaScript. Dette sikrer, at jeg kan være med ombord på et projekt med enhver kombination af front-end-værktøjer, der allerede er brugt.

Faktisk tillader vi slet ikke Bootstrap eller jQuery under vores interviewproces. Så du vil være mere forberedt på de fremtidige interviews og udfordringer, hvis du har de relevante CSS- og JavaScript-færdigheder.

Hvad stod mest ud?

Så vi har gennemgået de ting, din portefølje har brug for, og hvordan måder porteføljer kan gå galt. Hvad med de ting, der får en anmelder begejstret for en ansøger?

Følgende råd kan virke mindre konkrete end mine tidligere forslag, men tag det til hjertet.

Gå væk fra normen.

Næsten alle havde standard Intro> Færdigheder> Projekter> Kontaktflow til deres websted. Næsten alle havde nøjagtig den samme hamburger-menu til navigation.

Vil du få dine korrekturlæsers opmærksomhed? Bliv eksperimentel, og foretag små ændringer, der ikke skader designet.

En af de mindste differentiatorer havde placeret deres navigation på højre side i stedet for til venstre. Jeg vidste, at det var tid til at fokusere mere, fordi navigationen ikke var på cookie-cutter til venstre eller øverst i layoutet. Simpelt men effektivt.

Tal mod dit drømmejob.

Har du set den ene position, som du absolut ønsker? Byg din portefølje omkring dette jobs krav og ansvar.

Det er svært for mig at forstå, hvorfor du vil have et job i vores studie, når din portefølje er fuld af WordPress-temaer. Det er også svært at tænke på dig som en god pasform til rollen, hvis dit hovedfokus ser ud til at være en helt anden branche.

Vi elsker generalister, men det er et godt plus at vise, at din specialitet også er, hvad rollen foreskriver.

Tip nr. 3: Mange porteføljer bruges både til jobansøgninger og freelance klienter. Gør ikke dette. Den bedste praksis er, at en professionel designer separate porteføljer til hvert af disse målgrupper.

Hver lille detalje betyder noget.

Her er det hårdeste punkt for mange mennesker: du kan ikke kontrollere, hvad din anmelder ser på din portefølje.

Vi scanner konstant webstedet i stedet for at læse det top-til-bund. Så sørg for at have din layout styling perfektioneret, hver sætning korrekturlæst og ingen ødelagte links.

Der fortælles ikke, hvilken del af dit websted korrekturlæseren rent faktisk tager sig tid til at se på.

Du har det her.

Jeg var stolt af alle de gode porteføljer, jeg var i stand til at give feedback på og de efterfølgende diskussioner.

Den mest opmuntrende del var, da frontend-udviklere endnu ikke var up-to-par for vores rolle, og jeg var i stand til at give dem feedback. Disse håbefulde fagfolk tog kritikken alvorligt og positivt.

Det er netop den holdning, jeg ser efter senere i processen, når jeg interviewer ansøgere.

Mit håb er, at disse mennesker vil blive bedre, og jeg har en chance for at gennemgå deres arbejde igen i fremtiden.

PS Jeg kommer stadig tilbage til sene anmodninger om porteføljegennemgang. Også alle porteføljerne i mit åbningsbillede bad om gennemgang offentligt og scorede højt!

For yderligere information: Du er velkommen til at kontakte mig via kommentarer, e-mail eller @seejamescode. Jeg arbejder i ATX for IBM Design og elsker altid samtale med webdesign-samfundet. Sørg også for at dele din egen eller favoritportefølje i kommentarerne!