Sådan skriver du en udvikler CV, som rekrutterere vil læse

Som ansættelsesleder har jeg læst hundredvis af softwareudvikler CV'er.

Jeg har også talt med og interviewet snesevis af rekrutterere og ansættelsesledere, der arbejder på Facebook, Google, Spotify, Amazon og andre teknologivirksomheder om det samme emne, mens jeg skriver The Tech Resume Inside Out.

Du har sikkert hørt statistikken om, at rekrutterere bruger i gennemsnit 6 sekunder på at scanne et CV. Og min erfaring bekræfter dette.

Men der er mange ting, du kan gøre for at få rekrutterere og ansættelsesledere til at læse, hvad du vil have dem til at læse på den første CV-scanning.

Lad os tage et skridt tilbage: Hvem læser dit CV?

Før vi springer ind i rådgivning om dit CV-format og indhold, skal vi holde pause. Ved du, hvem der rent faktisk læser dit CV i virksomheden? Hvis opmærksomhed skal du fange?

Her er de mennesker, der vil - eller kunne - læse dit CV.

Lad os se nærmere på hver af deres roller.

Hvordan ansættelsesledere læser dit CV

Ansættelsesledere er de mennesker, der åbnede stillingen - eller antal ansatte, som det kaldes internt.

De definerer kravene og skriver ofte jobbeskrivelsen. De opretter ansættelsesprocessen og definerer, hvem de tekniske interviewere vil være, og hvilke områder de skal fokusere på.

Og hos mindre virksomheder screener de muligvis alle indgående CV'er. Men når virksomheden vokser, har de ikke tid til at gøre dette.

Hvordan HR-generalister læser dit CV

HR-generalister genoptager muligvis screening hos voksende virksomheder, der endnu ikke har ansat en dedikeret rekrutterer.

Disse mennesker får vejledning fra ansættelsesledere og forsøger derefter at se, om der er en overlapning mellem dit CV, jobbeskrivelsen og hvad ansættelseslederen bad om.

Hvordan rekrutterere læser dit CV

Rekrutterere genoptager ofte mest screening i mellemstore virksomheder.

Nogle rekrutterere er mere praktiske og forstår tekniske termer bedre. Nogle kan være tættere på en HR-generalist i deres tekniske domæne viden.

Rekrutterere vil sigte mod at afgøre, om du kan være egnet til rollen baseret på dit CV.

Hvordan indgående sourcers læser dit CV

Indgående sourcere er en specialiseret rolle inden for store teknologivirksomheder, der får store mængder applikationer. De er rekrutterere, der fokuserer på at sortere gennem de direkte ansøgninger og gør dette til flere stillinger til enhver tid.

Indgående indkøbere har tendens til nøje at følge jobkravene og vejledningen fra rekrutterere og ansættelsesledere. Det er dem, der normalt ser flest genoptagelser på en given dag mellem alle de roller, der diskuteres her.

Hvordan interviewpanelet læser dit CV

Interviewpaneleter den gruppe mennesker, der vil interviewe dig, forudsat at du gør det gennem CV-screening (og muligvis et rekrutteringsopkald).

De får dit CV sendt videre og foretager en hurtig gennemlæsning inden interviewet.

Det er ikke nødvendigt at imponere denne gruppe: De er de mennesker, der muligvis kan være opmærksomme på din "interesser" sektion for at starte samtalen med en isbryder.

Næsten alle, der scanner dit CV, er ligeglade med, at det viser, at du passer godt til det job, du ansøgte om.

HR-generalister, rekrutterere og indgående indkøbere fokuserer alle på stillingsbeskrivelseskravene og ansættelseslederens forventninger.

De eneste mennesker, der vil være mere fleksible i at "fortolke" dit CV, er ansættelseslederen og erfarne rekrutterere, der har et godt forhold til deres ansættelsesleder.

Dette er vigtigt . At skræddersy dit CV til den stilling, du ansøger om, er det vigtigste, du kan gøre for at fange rekrutterers opmærksomhed. Og når du først har fået den opmærksomhed, får dette dem til at læse dit CV mere detaljeret.

Skræddersy dit CV til stillingen

Når du ansøger om et job, føler du dig sandsynligvis kvalificeret nok til denne liste. Du kender dine egne styrker, din evne til at lære hurtigt og nogle eksempler på lignende arbejde, du måske har udført i en anden indstilling.

De mennesker, der læser dit CV, har dog ingen sammenhæng om dig. Så du kan vælge, hvordan du skal fortsætte.

Giver du et grundigt overblik over alle dine tidligere præstationer? Eller fokuserer du på et kortere overblik og fremhæver de dele, der viser, hvorfor du passer godt til denne rolle?

Lav et CV, der viser, hvorfor du er egnet til den specifikke position.

Tag en "master" -version af dit CV, og fjern derefter dele, der har mindre relevans for stillingen.

Skift rækkefølgen af ​​punkttegn eller tekniske færdigheder, og start med dem, positionen understreger mere. Tilføj eksempler eller oplevelser, der afspejler forventninger eller bonuspoint for jobbet.

Jeg har bemærket, at udviklere ofte er nervøse for at fjerne punkttegn fra deres tidligere oplevelser. Du burde ikke være.

Dit CV er et værktøj til at give dig interviewet. Når du når det til interviewet, har du mulighed for at tale om de forskellige ting, du gjorde, der ikke er i CV'et.

Vær hensynsløs ved at fjerne ting, der ikke hjælper med at formidle, hvorfor du passer godt til den specifikke position.

Tal om din indvirkning og specifikke præstationer

Når du viser dine arbejds- og projektoplevelser, skal du fokusere på, hvad du opnåede i stedet for hvad du gjorde.

For resultaterne, prøv at kvantificere disse med virkningen og (forretnings) resultaterne. En ramme, du kan bruge, er "Udført {impact} målt ved {antal} ved at gøre {specifikt bidrag}". Dette svarer til strukturen, som Google opfordrer til genoptagelser.

Du behøver ikke bruge den samme ordlyd. Gør dog virkningen tydelig, hvad dit bidrag var, og tilføj detaljer, hvor du kan.

Brug numre på dit CV

Brug tal til at formidle virkningen af ​​dit arbejde eller projekter. Tal fanger opmærksomhed hos ansættelsesledere, og de viser også, at du er i stand til at kvantificere resultatet af arbejdet og være specifik om det.

For eksempel i stedet for at sige "Bygget et open source JavaScript-projekt til at vise datoer." , sig ”Opbygget en open source JavaScript-komponent til datovisning. Projektet har 5 bidragydere, 120 stjerner og 4 kendte produktionsanvendelsessager. ”

Brug aktivt sprog i dit CV

Aktivt sprog viser, hvad du har gjort, og hvordan du har været proaktiv.

Brug aktive verb som "ledet", "administreret", "kørte", "forbedret", "rullet ud" over passive som "forbedring" eller "rullende ud".

Nævn specifikke sprog og teknologier i dit CV

Angiv de færdigheder og værktøjer, du har brugt i slutningen af ​​din beskrivelse. Effekt og dit bidrag er vigtigere at formidle end de teknologier, du kender.

Det er dog værd at kalde hvilke værktøjer du har brugt. At nævne teknologier i denne sammenhæng er mere kraftfuldt for ansættelse af ledere og interviewere, der læser dit CV detaljeret.

Her er et par eksempler på, hvordan du nævner disse programmeringssprog i dit CV.

Kvantificer din påvirkning, hvor du kan

Dette er vigtigt, så jeg vil understrege det igen: de fleste genoptagelser indeholder ikke tal. Så hvis du tilføjer disse detaljer, vil du skille sig ud.

For eksempel, i stedet for at sige " Bygget et værktøj, der er bredt adopteret af virksomheden ", skal du sige " Ledte et team på 3 udviklere til at opbygge en afhængighedsinjektionsramme, der blev vedtaget af 15 hold og alle 50+ udviklere i virksomheden ".

Tal kan være flere ting: antal personer i teamet, kodelinjer, kodedækning% før og efter, SLA-ændringer, indtægter genereret af projektet og så videre.

De kan også være antallet af brugere, antallet af installationer, antallet af femstjernede bedømmelser, antallet af kundesupportbilletter, du proaktivt har løst, og mange andre.

Vælg en klar skabelon fra top til bund til dit CV

Fordelen ved at være softwareudvikler er, at formatet på dit CV ikke betyder noget, så længe det er klart. Indholdet er det, der er vigtigt.

Der er mange CV-skabeloner derude. De fleste af dem blev dog skabt til folk, der ønsker at se smukke CV'er.

Hvad du vil have, er et let at læse CV. Den bedste skabelon til dette er dødt simpelt og har det layout, der ligner dette:

Hold CV'en let at læse, når du skriver indholdet. Du vil gerne have nøgleoplysninger til at "skille sig ud" via mellemrum eller fed skrift, som rekrutterere og ansættelsesledere bryr sig om:

 • Dit navn
 • Placering / bopæl
 • Datoer, der fortæller omtrent hvor mange års erfaring du har
 • Sprog og teknologier, du er fortrolig med
 • Titler og firmanavne fra din tidligere erfaring
 • Standout information

Modstå at fremhæve alt andet ud over de vigtigste informationer. Overbrug af fremhævning eller fed skrift besejrer formålet med dette værktøj.

Se på denne udvikler CV-skabelon, jeg oprettede, og som giver dig en fornemmelse af et letlæseligt CV.

Pas på, hvordan du bruger links i dit CV

Lad ikke læseren grave detaljerne ud i dit CV. Mange CV'er har links til projekter, tekniske blogs eller GitHub-profiler. Ansættelse af ledere og rekrutterere, der er tekniske, klikker ofte på disse.

Imidlertid savner mange udviklere muligheden for at give kontekst i CV'en, hvorfor et bestemt projekt er interessant, eller fremhæve det blogindlæg, de ønsker, at rekruttereren skal tjekke ud.

For projekter, som du linker til i dit CV, skal du nævne interessante ting om det. Hvad var kompleksiteten ved at bygge det? Hvad er du stolt af? Hvilke praksis brugte du i din tilgang?

Tag disse to beskrivelser af det samme projekt:

 • barePHP : Jeg brugte dette projekt til at lære om softwarearkitektur og design ved hjælp af PHP-programmeringssprog.
 • barePHP : En minimal og progressiv PHP-ramme til opbygning af effektive og skalerbare applikationer på serversiden. Designet med SOLID-principper, testbarhed og udvidelighed i tankerne.

Den anden beskrivelse giver mere kontekst omkring projektet, og det er mere sandsynligt, at ansættelsesledere tjekker den sammenkædede kode.

Sørg for, at projekter, du forbinder, har en ren README, og overvej også at oprette din personlige GitHub README. Du kan se et eksempel på mig her.

For tekniske blogs, du har skrevet, skal du tilføje links til en eller to af dine mest relevante tekniske artikler i dit CV (i stedet for bare at linke til din blog). Denne tilgang giver dig mulighed for at kontrollere mere, hvad du gerne vil vise.

Du guider også din læser bedre, og de begynder med at læse noget af dit bedste eller mest relevante indhold, hvis de klikker igennem.

Målet med dit CV

Hvis du følger ovenstående råd, bør det hjælpe med at guide rekrutterere og ansættelsesledere til de vigtige dele af dit CV i den første scanning. Det hjælper også med at sikre, at de kommer tilbage til det hele, hvis du ser ud til at være et godt match.

Lad os opsummere det råd:

 • Send skræddersyede CV'er til opslag
 • Fremhæv stød med detaljer
 • Vælg et letlæseligt format
 • Giv sammenhæng på links

Det eneste mål, dit CV skal nå, er at formidle, at du har den erfaring, som stillingen leder efter.

For mere feedback om CV, kan du indsende dit anonymiserede CV til den almindelige CV-feedbacktråd på Reddit og læse feedback fra tidligere sessioner.

Jeg har skrevet bogen The Tech Resume Inside Out: hvordan et godt udvikler CV ser ud, hvilket er gratis for enhver udvikler, der i øjeblikket er uden job.

Hvis du arbejder på jagt: Jeg håber ovenstående råd hjælper, og jeg ønsker dig held og lykke!