AppData - Hvor finder du AppData-mappen i Windows 10

AppData-mappen indeholder applikationsindstillinger, filer og data, der er unikke for applikationerne på din Windows-pc. Mappen er som standard skjult i Windows File Explorer og har tre skjulte undermapper: Local, LocalLow og Roaming.

Du bruger ikke denne mappe meget ofte, men det er her dine vigtige filer ligger. For eksempel dine bogmærker, gemte sessioner osv.

I denne vejledning lærer du, hvordan du finder, viser og får adgang til mappen AppData i Windows.

Hvad er AppData-mappen?

Applikationer i windows gemmer ofte deres indstillinger og midlertidige data i AppData-mappen. Hver Windows-brugerkonto har sin egen AppData-mappe. Som jeg nævnte tidligere, er der tre mapper inde i AppData - Local, LocalLow og Roaming.

Den lokale mappe bruges til at gemme data, der er specifikke for et enkelt Windows-system, hvilket betyder, at data ikke synkroniseres mellem flere pc'er.

LocalLow-mappen er den samme som den lokale mappe, bortset fra at den bruges af applikationer med lav integritet, der kører med begrænsede sikkerhedsindstillinger, for eksempel Mozilla Firefox i privat tilstand.

Roaming-mappen bruges til at gemme data, der synkroniseres på tværs af flere Windows-systemer. Dette bruges ofte til lagring af indstillinger som bogmærker, gemte adgangskoder osv.

Sådan får du vist AppData-mappen

Der er to måder, du kan få adgang til mappen AppData på. Du kan enten få adgang til det manuelt eller ved hjælp af variablenavnet "AppData".

Du kan se mappen AppData manuelt ved at gå ind i din Brugermappe, som er der i C-drevet. I mit tilfælde er stien C:\Users\ADMIN.

Gå derefter til fanen "Vis" øverst og marker afkrydsningsfeltet "Skjulte emner" som vist nedenfor:

Nu skal du kunne se mappen AppData i din brugermappe.

Du kan også få adgang til mappen AppData direkte ved hjælp af AppData-systemvariablen. Søg efter "Kør" i Windows-søgningen som vist nedenfor, eller tryk på Windows + R-knappen for at åbne Run-appen.

I tekstfeltet Kør app skal du indtaste "% AppData%" og klikke på OK. Windows åbner direkte Roaming-mappen, der er inde i AppData-mappen.

Pak ind

Efter at have læst denne vejledning håber jeg, at du er i stand til at finde mappen AppData på din pc.

Du behøver typisk ikke bekymre dig om dataene i mappen AppData - det er derfor, de er skjult som standard. Det bruges kun af applikationsudviklere til at gemme de nødvendige data, der kræves af applikationen.

Windows-brugere hver dag har kun brug for at få adgang til eller se AppData-mappen, hvis de har brug for at oprette en sikkerhedskopi af deres applikationsdata.