Sådan oprettes en brugerdefineret kortvisualisering i Tableau

Engang sidste år blev jeg fascineret af boblediagrammer, da jeg så en datavisualiseringsvideo, Han's Roslings 200 lande, 200 år, 4 minutter - The Joy of Stats fra BBC.

Hvad er boblediagrammer?

"Et boblediagram er en type diagram, der viser tre dimensioner af data. Hver enhed med sin triplet af tilknyttede data er tegnet som en disk, der udtrykker to af værdierne gennem diskens xy-placering og den tredje gennem dens størrelse." Wikipedia

Sidste januar 2019 tjekkede jeg Tableau Desktop, en datavisualiseringssoftware, og deres grundlæggende tutorials inkluderede et varmekort over USA.

Hvad er varmekort?

"Et varmekort er en grafisk repræsentation af data, hvor de individuelle værdier indeholdt i en matrix er repræsenteret som farver." Varmekort "er et nyere udtryk, men skyggematricer har eksisteret i over et århundrede." Wikipedia

Mens jeg gennemgik Tableau-tutorialen, huskede jeg boblediagrammet og begyndte at lede efter inspiration. Jeg googlede efter billedsilhuetter og fik resultatet nedenfor:

Dette førte til mit korte datavisualiseringseksperiment. Jeg ledte efter et datasæt og fandt NBA Injuries fra 2010-2018 på Kaggle. Jeg ændrede datasættet for at gøre det nemt at bruge.

Jeg endte med at give op med at bruge Tableau og skabe min egen datavisualisering i Microsoft Powerpoint. Alligevel var mine venner forbløffede og troede, at jeg brugte et datavisualiseringsværktøj.

Hurtigt spor til august 2019 vendte jeg tilbage til at studere Tableu-tutorialen. Se bare på resultatet nedenfor! =)

Hvordan gjorde jeg det?

Jeg brugte Excel, Tableu og lidt kreativitet.

Du er velkommen til at følge med og oprette det samme datasæt og visualisering.

Trin

  1. Opret en Excel-fil. Kolonne B og kolonne C fungerer som placeringen på X-aksen og Y-aksen for et element i Tableau. Count repræsenterer hvor mange spillere der havde en særlig skade fra 2010 til 2018.

2. Download Tableau Desktop her.

3. Åbn Tableau Desktop App

4. Klik på Opret forbindelse til en fil >   Microsoft Excel

4. Træk et ark fra venstre rude til højre rude

5. Klik på arket nederst.

6. I menuen skal du klikke på Baggrundsbilleder > Ark

7. Klik på Tilføj billede

8. Søg efter et billede, og indstil X-felt: Højre til 500 og Y-felt: Top til 500.

9. I kolonner og rækker skal du tilføje henholdsvis SUM (X) og SUM (Y) .

10. For mærker skal du tilføje SUM (COUNT) i farve, SUM (antal) i størrelse og position i etiket.

Tableau genererer derefter denne visualisering for dig:

En af superkræfterne ved datavisualisering er at behandle dataene og forstå dem ved bare at se på billedet. Med denne visualisering, kan jeg meddele dig klart og nemt at ankel og knæ skader er de mest almindelige sportsskader til en NBA spiller, og svimmelhed og næse skader er den mindst almindelige.

Voila! Håber du nød dette enkle eksperiment =)