Java, Ruby, og gå, Oh My!

Free Code Camp har fokuseret 100% på JavaScript med fuld stak siden vi startede for 17 måneder siden. Vi har undervist i JavaScript på frontenden, JavaScript på backenden (takket være den kraftfulde Node.js-ramme) - og endda JavaScript som et sprog, der spørger om en database.

Og siden starten har vores open source-samfund stillet flere anmodninger hver dag, hvor vi beder os om at undervise i andre populære back-end-sprog.

Nå i dag er jeg begejstret for at meddele, at vi vil tage højde for de tusindvis af anmodninger. Free Code Camp vil nu undervise i en lang række sprog til webudvikling.

Fra og med i dag bygger vi en massiv samling af Creative Commons-licenserede tutorials på populære sprog som Python, Java, Ruby og PHP sammen med nye sprog som Elixir og Go.

Og du kan nu gennemføre vores Back End-udviklingscertificering - og opbygge de ti API- og Dynamic Web App-projekter - ved hjælp af de sprog og rammer, du ønsker.

Hvilke af disse sprog skal jeg lære først?

Svaret er det samme som før: JavaScript .

Som næsten enhver professor ville fortælle dig, skal du lære et sprog grundigt, inden du prøver at lære et andet sprog. Og JavaScript er langt det mest populære og lovende sprog lige nu. JavaScript er også et populært valg til et første programmeringssprog og har en bred vifte af gratis læringsressourcer (inklusive selve Free Code Camp).

Uanset hvilken webudviklingsramme du bruger, skal du være dygtig til JavaScript. Dette skyldes, at JavaScript adskiller sig fra ikke kun at eje et næsten monopol på frontend webudvikling, men også at være ret kompetent på backend takket være værktøjer som Node.js og Express.js.

Så hvis du lige er kommet i gang som webudvikler, forbliver vores råd den samme: fokusér 100% af din tid på at mestre JavaScript .

Hvis nye udviklere skulle fokusere på JavaScript i fuld stak, hvorfor lærer Free Code Camp yderligere back-end-sprog?

Omkring to tredjedele af vores campister er nye inden for webudvikling. Nogle af dem har slet ingen tidligere programmeringserfaring. Andre tilslutter sig Free Code Camp med erfaring inden for webdesign, systemadministration og andre relaterede områder. Disse to tredjedele af campisterne er de mennesker, for hvem vi specifikt designet vores open source-læseplan.

Men en anden tredjedel af vores samfund har allerede gjort noget webudvikling - ofte med sprog som PHP eller Ruby. Og de slutter sig til Free Code Camp for at gennemgå - eller bygge videre på - eksisterende færdigheder.

Og - som du sikkert har hørt - hundreder af vores campister har fået softwareudviklingsjob efter at have tilmeldt sig vores open source-samfund. Nogle af disse job var ikke specifikt JavaScript-job med fuld stack, men snarere full-stack-webudviklerjob, der bruger alternative webudviklingsrammer, som Python Django eller Ruby on Rails. Efter at have accepteret disse job, var disse campister i stand til at omlægge deres viden om Node.js og Express.js til at bruge disse andre værktøjer. Men mange af disse campister rapporterede, at de skulle betale for dyre læringsressourcer i processen.

Denne tredjedel af vores samfund - erfarne webudviklere og campister, der lige er ansat - har givet udtryk for deres ønske om, at vi dækker yderligere sprog og rammer til back-end. Og deres stemme er blevet hørt.

Vores open source-samfund er nu stort nok - og vi er nu forskelligartede i vores ekspertise inden for webudvikling - til at vi kan skabe omfattende gratis ressourcer om en bred vifte af webudviklingsemner.

Så det er hvad vi skal gøre.

Hvordan vil disse sprog blive indarbejdet i Free Code Camp?

En af Free Code Camps styrker har altid været, at vi tilbyder en klar, utvetydig vej frem til dit første softwareingeniørjob.

I stedet for at komplicere vores udfordringskort med valgfag, har vi valgt at holde vores kerneplan 100% fokuseret på JavaScript i fuld stak.

I stedet bygger campister dette indhold i Free Code Camps "Expanded Universe".

  • Vi opretter en række tutorials og artikler om disse sprog - alt fra, hvordan man opretter et udviklingsmiljø på forskellige operativsystemer, til hvordan man bygger eksempler på apps ved hjælp af populære biblioteker. Og disse kan skrives i Markdown og sammenkædes med hinanden lige på vores wiki.
  • Vi byder campister velkommen til live-stream webudvikling på ethvert sprog, de ønsker på vores (snart 24-timers) Twitch.tv-kanal.
  • Vi inviterer campister til at bidrage med artikler til vores Medium-publikation om disse sprog. Her er en, vi netop offentliggjorde i går om lighederne mellem Java og Go.
  • Vi opretter videoer, der diskuterer forskellige koncepter, der er specifikke for andre sprog, såsom Rails Asset Pipeline og Java Virtual Machine. Vi integrerer disse videoer i wiki-artikler og sender dem på vores YouTube-kanal.

Arijit Layek opretter aktivt tutorials til Python og Java og koordinerer indsatsen fra andre campister, der ønsker at bidrage med tutorials om disse og andre sprog.

Hvis du er en webudvikler med erfaring på et eller flere af disse sprog, skal du deltage i disse relevante chatrum og introducere dig selv. Arijit og de andre campister der kan hjælpe dig med at komme med ideer til tutorials og besvare eventuelle andre spørgsmål, du måtte have.

Vores mål er at opbygge den mest inkluderende ressource for webudvikling på planeten. For os betyder det en streng grundlæggende læseplan, mængder af supplerende indhold og - vigtigst af alt - et levende, støttende samfund.

Jeg skriver kun om programmering og teknologi. Hvis du følger mig på Twitter, spilder jeg ikke din tid. ?