Sådan starter du din egen open source-bog, der er populær og rentabel

Jeg er forfatter af The JavaScript Way, en selvudgivet open source-bog til at lære at kode. På trods af manglen på ethvert indledende publikum toppede det GitHub-trendkort over hele verden under lanceringen.

Dette er historien om denne uventede succes.

Projektstart

I begyndelsen af ​​dette projekt forklarede jeg, hvorfor jeg startede det og gennemgik nogle af mine indledende valg. Kort sagt:

 • Der var behov for en bog, der lærer moderne JavaScript til begyndere.
 • Jeg besluttede at udgive denne bog selv og skrive den åbent på GitHub. Ved at gøre det håbede jeg på at nå ud til så mange mennesker som muligt. Også for at udnytte den store samarbejdsmodel, der er kernen i open source.
 • Bogen ville have en Creative Commons BY-NC-SA licens. Det giver enhver mulighed for at dele eller bygge videre på mit arbejde, så længe nogle regler overholdes. Især er ingen kommercielle formål uden for mine tilladt.

Nogle vigtige faktorer i beslutningen var også:

 • Tekst er stadig et godt medium til at formidle viden. Så valget af en bog i stedet for noget videobaseret materiale.
 • Jeg har allerede skrevet to online kurser om det samme emne (her og der). Feedbacken for dem har været meget positiv, så jeg vidste, at jeg havde noget ret solidt indhold ved hånden.
 • Jeg ville finpudse mine JavaScript-færdigheder og vidste førstehånds, at undervisning i noget er en fantastisk måde at mestre det på.

Det, jeg manglede, var et indledende publikum, noget der ofte blev set som et kritisk aktiv for denne form for projekt. Da nogen skal starte et sted, fortsatte jeg alligevel.

Valg af en forretningsmodel

Hver skaber står over for det samme dilemma. Hvordan deler du dit arbejde med verdenen, der vil have indflydelse og også være rentabel? Der er ikke noget endeligt svar på dette ældgamle spørgsmål.

Den digitale revolution har vendt tingene på hovedet for forfattere. Det har sænket distributions- og delingsomkostningerne til nul. I vores “omdømmeøkonomi” skal indholdsskabere kæmpe for at få forbrugernes opmærksomhed. Som en ny spiller inden for dette felt vil mødesucces være meget vanskelig, hvis alt dit indhold sidder bag en betalingsvæg. Noget af det har at være til rådighed gratis.

For forfattere er den mest almindelige marketingtaktik nu at opdele dit arbejde i flere dele. Den første gratis giver potentielle kunder et indblik i dit indhold og din stil. I håb om, at tilsluttede kunder vil købe de andre dele.

Kyle Simpsons alternative valg for sin ret succesrige You Don't Know JS-bogserie appellerede til mig. Som ham besluttede jeg at give hele bogindholdet gratis, men lad brugerne betale for en bedre læseoplevelse gennem e-bogversionen.

Som eksempel fra en anden selvudgivet bestseller valgte jeg at inkludere kodningsøvelser og projekter lige ind i bogen, men sælge deres løsninger som en ekstra.

Denne "hybrid" forretningsmodel syntes at være en rimelig balance mellem åbenhed og potentiel fortjeneste.

Opbygning af et publikum (eller ej)

En anden almindelig markedsføringsrådgivning er at opbygge et publikum gennem en mailingliste ved at bruge noget eksisterende indhold (for eksempel din egen blog) som en magnet.

Jeg kan ikke lide denne tilgang meget og ville ikke genere mine læsere med noget abonnement.

Jeg overvejede også at starte en crowdfunding-kampagne. Uden noget indledende publikum syntes dette for mig at være meget arbejde for et meget usikkert resultat, så jeg skød væk fra det. Måske næste gang!

Værktøjer og proces

Det allerbedste filformat til oprettelse af enhver bog (ikke kun tekniske) er almindelig tekst . Intet behov for en dedikeret editor. Intet interoperabilitetsproblem. Evnen til at bruge et versionskontrolsystem som Git til at holde styr på ændringer.

Blandt de forskellige tilgængelige tekstbaserede markup-sprog. Jeg valgte Markdown, fordi jeg allerede kendte og kunne lide syntaks. Markdown er også en førsteklasses borger på GitHub, hvilket var vigtigt for dette projekt.

En selvudgivet forfatter har brug for en værktøjskæde til at omdanne de rå manuskriptfiler til forskellige e-bogformater (PDF, EPUB, MOBI). For mig krydsede Leanpub-platformen alle felter: Markdown-support, integration med GitHub og en fair royalty-struktur (90% minus 50 cent pr. Salg).

Jeg brugte friteksteditoren Visual Studio Code til at oprette bogfiler på min computer. Det har stor Markdown-understøttelse ud af kassen og en meget praktisk side-ved-side-fileksempel (se billedet nedenfor). Udvidelser som Markdown genveje og markdownlint kan installeres for at blive endnu mere produktive.

Efter at alle værktøjer var valgt, tegnede jeg bogoversigten (et meget vigtigt første trin) ved hjælp af mine tidligere kurser som grundlag. Så dykkede jeg ind i skriveprocessen.

Tidlig udgivelse

Leanpubs motto er ”Udgiv tidligt, udgiv ofte”. Platformen giver dig mulighed for at offentliggøre tidlige kladder til dit arbejde. Modtag feedback, og opret trækkraft, hvilket muliggør en MVP-lignende tilgang til bogforfattere.

Det er en god idé på papiret ... Som desværre slet ikke fungerede for mig. En måned efter, at skriveprocessen startede, offentliggjorde jeg bogen på Leanpub. På det tidspunkt var e-bogsprisen $ 0, så alle kunne få den gratis.

Jeg fortalte mit personlige netværk om det, twitrede om det, sendte det til Reddit og Hacker News. Jeg nåede også ud til andre bogforfattere eller fremtrædende personer. Jeg nåede også ud til Kyle Simpson, Robin Wieruch og freeCodeCamps Quincy Larson og ledte efter råd og support.

Resultatet var en blandet pose. Et par GitHub-stjerner, en håndfuld beskeder på Twitter og Reddit. En HN-tråd, der gik uden for emnet og blev begravet. Henrettelsen var dårlig, manglen på ethvert indledende publikum var for meget en ulempe der.

Et flertal af kommentarerne var som "Ping mig tilbage, når den er færdig". Folk ønsker måske ikke at investere tid i at læse igangværende bøger, hvilket trods alt er forståeligt.

Men individuelle svar fra Kyle, Robin og Quincy var hjertelige. De spillede en stor rolle i at holde mig motiveret. Jeg er meget taknemmelig for dem.

Skrivningsfasen

Selv efter denne overvældende tidlige lancering var jeg stadig overbevist om, at min bog var noget værd. Jeg ville ikke give op efter at have allerede brugt dusinvis af timer på det. Ved hjælp af en uændret bogoversigt gik jeg efter en no-feedback-rute og fortsatte med at skrive helt alene, indtil bogen var færdig.

Det var den sværeste del. Brug utallige timer dag efter dag kun for at se tingene tage form meget langsomt. Uundgåeligt er tvivl overflade: hvordan kunne det nogensinde lykkes? Er det hele et enormt spild af tid? Hvorfor påfører jeg mig det selv?

Nøglen til at overvinde disse forhindringer er at lægge det rigtige pres på dig selv . Hvis din tidsforpligtelse er for knappe, mister du motivation og giver op. Men det er risikabelt på mange niveauer at forsøge at komme videre for hurtigt og forsømme andre vigtige aspekter af dit liv undervejs.

Dette var trods alt kun et sideprojekt. Lav risiko, lavt tryk! Selvudgivelse betyder, at jeg ikke havde nogen frister til at overholde, hvilket både kan være en velsignelse og en forbandelse. Jeg forsøgte at bruge dette til min fordel: Jeg var fri til at investere tid i noget, jeg troede på, men i mit eget tempo.

Jeg fandt en rimelig balance (ca. 10–15 timer om ugen) mellem arbejde, privatliv og skriveprocessen. Begrænsede lange og farlige pauser. Denne artikel om sideprojekter giver nyttige råd til at holde tingene i gang i denne fase.

Heldigvis havde jeg noget eksisterende materiale at bygge videre på. Nogle oplever at skrive indhold alene ... Og også en meget forståelig ægtefælle;)

Lanceringsdag

Efter otte måneders stabilt arbejde og et par sidste timer brugt feberagtig på at ordne ting her og der, var min bog endelig klar!

Ulempen ved at skrive i et vakuum som jeg gjorde er, at din boglancering bliver en temmelig stor begivenhed. Efter en så enorm tidsinvestering er det en fantastisk følelse (og også en enorm lettelse) at vise din færdige skabelse til verden.

I mangel på noget bedre genbrugte jeg min tidligere lanceringsstrategi. Twitter, Reddit og Hacker News (timing indsendelser for mest synlighed). Også de samme hyggelige mennesker, der holdt mig motiveret efter den tidlige lancering.

Til min forbavselse var resultatet denne gang overvældende positivt. Kyle Simpson og Quincy Larson tweetede venligt om bogen til deres snesevis af tusinder af tilhængere.

Time efter time så jeg med ærefrygt for vantro, hvordan rave kommentarer og retweets stablet ind i min indbakke. Endelig vidste jeg, at min bog ville få indflydelse.

Lancering er også det lykksalige øjeblik, hvor magien ved open source sker. Folk kan læse og dele din bog gratis. Oprettelse af trækkraft uden nogen marketingindsats. Men de kan også forbedre kvaliteten gennem bidrag ved hjælp af GitHub-problemer og pull-anmodninger.

Da jeg ikke er engelsk indfødt og ikke havde en redaktør ved min side til at kontrollere indholdet. Jeg vidste, at min bog indeholdt mange stavefejl og fejl ved lanceringen. Jeg håbede, at folk ville hjælpe med at få øje på og rette dem og blev ikke skuffet.

Her er et par tal samlet to dage efter lanceringen:

 • Boglageret på GitHub havde mere end 51.000 visninger fra 17.000 unikke besøgende . Hovedparten af ​​denne trafik kom fra Hacker News efterfulgt af Reddit.
 • Det fik mere end 2.400 stjerner og blev den mest populære repo over hele verden i en dag.
 • Hacker News-historien klatrede til nr. 5 på forsiden og genererede mere end hundrede kommentarer.
 • Læsere indsendte 30 pullanmodninger , der korrigerede mange af bogens indledende fejl. Små skrivefejl for det meste, men også grammatiske forbedringer og endda et par kodefejl.
 • Jeg har allerede modtaget to anmodninger om oversættelse til spansk og kinesisk.

Alt i alt langt mere end hvad jeg kunne drømme om.

Økonomisk resultat

Kan en open source-bog trods alt være rentabel? Selvfølgelig er det for tidligt at fortælle det. To dage efter lanceringen blev det Leanpubs uges mest solgte bog med mere end $ 1.000 i royalties.

Rentabilitet var ikke grunden til, at dette projekt startede i første omgang. Alligevel vil hybridprismodellen med gratis kilder og betalt e-bog / korrektioner i sidste ende bidrage til bogens omdømme, samtidig med at det giver en vis velkommen passiv indkomst.

Senere kan jeg oprette en paperback-version af bogen (måske Amazon CreateSpace), hvis der er nogen efterspørgsel efter den. Et interaktivt onlinekursus, der tilbyder en rigere brugeroplevelse, er allerede i gang.

Vigtigst er det, at jeg har den dybe tilfredshed at have bidraget med noget meningsfuldt til samfundet. Tusinder af mennesker over hele verden vil bruge min bog til at lære at kode, forbedre ved JavaScript, og det kan ændre deres liv til det bedre.

Og det er uvurderligt.

Konklusion

Det var ikke alle roser, men selvudgivelse af en vellykket open source-bog uden forudgående publikum er bestemt mulig.

Jeg håber, at denne lille historie har underholdt dig. Jeg håber også, at det måske inspirerer dig til at starte et kreativt projekt alene, hvad enten det er en bog eller noget helt andet.

Jeg ser frem til at se, hvad du vil opnå!