Dag 23: Sådan bygger du en app med ARKit og Unity med Harry Potter PortKey

Augmented Reality. Fremtiden skriger af det. Nuet er fuld af det: filtre, spil og AR-apps dukker op hver dag. Forestil dig en verden, hvor overalt du ser, er der visuelle datahjælpemidler, der øger din forståelse.

Nu vil jeg hellere gå helt ind på VR, især efter at have set Ready Player One. Åh, hvordan ville jeg ønske, at jeg kunne blive transporteret til Oasis lige nu! AR har dog mere virkelige brugssager fra møbelindkøb til bygning af industrielle fabrikker - mulighederne er uendelige.

Augmented reality vil være en vigtig del af dit daglige liv. Det vil ændre alt. - Tim Cook

Nu skal disse påstande afprøve tiden (kraftige brugssager, realistiske billeder, behandlingshastighed for hardware osv.). Indtil da er Mobile AR muligvis testsengen for udviklere, før et headset eller lignende er en del af din daglige teknologi sammen med et samfund af AR-udviklere og en masse apps.

I dag bruger vi Apples ARKit (som har gjort AR dev så meget lettere at udforske) for at få våde fødder og eksperimentere med AR. Vi bygger en grundlæggende overlejringsapp-app i "additiv" AR-stil til kameravisningen. For at gøre tingene interessante placerer vi Harry Potter PortKeys som vores AR-objekter, som transporterer dig til fantasyland (denne del overlades til din fantasi for nu. Jeg vil opbygge en mere omfattende version af appen i den næste del af denne AR-serie, så hold dig opdateret!).

Hvad er en portkey?

(For muggles er her definitionen * wink wink *):

En portkey, i Harry Potter-verdenen, er en fortryllet genstand, som, når den berøres, øjeblikkeligt vil transportere en person fra punkt A til punkt B. Objektet er normalt et værdiløst stykke skrammel og placeres tilfældigt rundt for ikke at tiltrække opmærksomhed.

Projekt (ca. 3 timer)

I denne vejledning lærer du at oprette en Unity-app med ARKit. Vi tilføjer et augmented reality-lag med Harry Potter PortKeys. Det meste af tiden, du bruger, vil være på installationer, så tag din kaffe og gør dig klar!

Trin 1: Installation

Hvis du ikke allerede har det, skal du downloade og installere den nyeste version af Xcode til din Mac og Unity.

Installer den personlige gratis version af Unity, men sørg for, at "iOS build Support" er markeret.

Du har også brug for en iOS-udviklerkonto og iPhone, helst for at tage AR-appen, du bygger ud, til et spin.

Trin 2: Konfigurer et Unity-projekt med ARKit-plugin

Opret et nyt 3D-projekt kaldet “ARHarryPotterApp”.

Når projektet er oprettet, skal du downloade ARKit fra fanen “Asset Store” til dit projekt.

Trin 3: Opret AR-scenen og tilføj aktiver

Lad os starte med et eksempel på en scene, der følger med det downloadede ARKit-aktiv. Naviger til eksempelscenen i venstre panel, og dobbeltklik på "UnityARKitScene".

Dette åbner et grundlæggende kubeaktiv placeret i fanen "Scene", som er dit synsfelt. “HitCube” -aktivet her kan let udskiftes med ethvert aktiv efter eget valg for at skabe din egen unikke augmented reality-scene.

Der er flere egenskaber for hvert aktiv vist på Inspektorpanelet til højre, såsom skygge / lys / gengivelse og så videre. Vi vil ikke gå i detaljer om disse egenskaber her (men jeg vil diskutere dem mere i et kommende indlæg).

Du skal passe på to ting her i eksemplet. De skal gentages for ethvert nyt aktiv, der føjes til scenen:

  1. I inspektorruden skal du tilføje komponenten "Unity AR Hit Test Example" og vedhæfte den til et script.
  2. Træk og slip "HitCubeParent" i venstre panel på "Hit Transform" i inspektorpanelet til højre i komponenten "Unity AR Hit Test Example".

Sørg for at udføre disse to trin for ethvert nyt aktiv, der føjes til scenen, da dette hjælper med at placere objektet i vandret plan.

Til vores app placerer vi tilfældige Harry Potter PortKeys i scenen fra den gratis "Halloween-pakke", der downloades fra aktivbutikken.

Placer de aktiver, du har lyst til, på scenen, og sørg for at tilføje komponenterne "Unity AR Hit Test Example" og "Hit Transform" til hver af disse aktiver som vist nedenfor.

Trin 4: Opbygning af appen

Endelig er det nu tid til at oprette appen. Vælg Filer -> Byg indstillinger. Marker "Unity ARKitScene", og vælg iOS-platform, og klik derefter på "Skift platform". Dette importerer aktiver og opsætter scenen.

Du kan derefter klikke på afspillerindstillinger og kontrollere inspektøren for at sikre, at "Target device", "Target min iOS version" og "sdk" alle er konfigureret som du vil gennem dine systemindstillinger.

På dette tidspunkt er du klar til at "bygge" appen og vælge din destinationsmappe ... dette kan tage et stykke tid.

Trin 5: Kør din allerførste AR-app

Når build er afsluttet, skal du åbne xcodeproj fra destinationsmappen for build. Forbind din iPhone (med kompatible iOS- og xcode-versioner), underskriv projektet til dit team (du skal bruge en iOS-dev-konto), og start appen.

Violà, din allerførste AR-app er klar! Se dig rundt i synsfeltet, se Harry Potter PortKeys, og blive transporteret væk til et magisk land;)

Hvis du nød dette, bedes du klappe ? s o andre kan også se det! Følg mig på Twitter @H ariniLabs eller M edium at få de seneste opdateringer på andre historier eller bare for at sige Hej :)

PS: Tilmeld dig mit nyhedsbrev her for at være den første til at få nyt nyt indhold, og det er fyldt med en dosis inspiration fra verdenen af ​​# WomenInTech, og ja mænd kan også tilmelde sig!