Hvordan jeg fik en anden grad og tjente 5 udviklercertificeringer på bare et år, mens jeg arbejdede og opdragede to børn

”Standard tempoet er for chumps. Systemet er designet, så alle kan følge med. Hvis du er mere drevet end 'bare nogen' - kan du gøre så meget mere end nogen forventer. Og det gælder hele livet - ikke kun skolen. ” - Derek Sivers, grundlægger af CD Baby

At lære at kode kan være udfordrende - især når du også har et job og en familie med små børn. På trods af disse ting besluttede jeg, at standardhastigheden ikke var for mig.

Mit mål med at skrive alt dette er ikke at prale - selvom jeg er ekstremt stolt af disse præstationer. Mit mål er at overbevise dig om, at standardhastigheden heller ikke er for dig .

Jeg har gjort meget det sidste år. Jeg fik to Oracle Java-certificeringer, to CompTia-certificeringer og freeCodeCamp's Front End-certificering. Hver af disse tager de fleste mennesker mange måneders forberedelse, men jeg gjorde dem alle på tre uger hver.

Og sidst men ikke mindst afsluttede jeg alle de nødvendige kurser for at optjene en anden bachelorgrad i softwareudvikling fra et akkrediteret universitet på mindre end seks måneder.

Jeg gjorde alt dette, mens jeg arbejdede på fuld tid, tilbragte tid regelmæssigt med min kone og to små børn og meldte mig frivilligt i mit samfund.

En af nøglerne til at gennemføre alt dette var en fantastisk og støttende ægtefælle. ?

Men der var også nogle andre ting, der hjalp.

Hvad er din motivation?

Efter at have været K-12-lærer i fem år indså jeg, at jeg ikke ville undervise i en skole resten af ​​mit liv.

Jeg elskede undervisningsdelen af ​​undervisningen, men jeg hadede den tvinger-børn-at-gøre-ting-de-ikke-vil-gøre-del af undervisningen. Klasseledelse i mit byskolekvarter var meget stressende for mig. Jeg blev også uhørt over hele uddannelsessystemet. Vi ser ud til at forberede de studerende på job, der ikke længere vil eksistere.

Jeg havde altid været interesseret i kodning og lærte endda nogle gange mine elever grundlæggende kodning ved hjælp af Scratch og Code.org. Jeg besluttede, at det var tid til at lære nok til at gøre det på fuld tid.

At ønske sig et nyt job var stor motivation. Hver dag jeg brugte på mit undervisningsjob var et incitament til fortsat at skubbe mig mod mit mål.

Forskning, forskning, forskning

Det er vigtigt ikke at skynde sig at lære. Ikke alle skoler eller læringsressourcer er lige, og det forkerte valg kan gøre en stor forskel i din evne til at nå dine mål.

Jeg forsøgte at bestemme, hvilken læringsmetode der ville fungere bedst for mig og min familie. Mens jeg ved, at der er mange måder at bryde ind i teknologibranchen, besluttede jeg mig for en noget traditionel rute: en bachelorgrad. Jeg vidste, at jeg allerede havde nogle klasser, der ville overføres til et nyt program. Jeg undersøgte mange skolemuligheder, men jeg besluttede mig for Western Governors University af følgende grunde:

  1. Det hele er online, så jeg behøver ikke tage tid fra min familie til transport.
  2. Du kan arbejde i dit eget tempo, så jeg vidste, at jeg kunne afslutte meget hurtigt. Så snart du er færdig med alle opgaver og eksamener for en klasse, kan du straks gå til næste klasse.
  3. Omkostningerne er lave - omkring $ 3000 pr. Seks måneder.
  4. Det er velrenommeret, akkrediteret og er blevet anbefalet af præsident Obama og Bill Gates.
  5. Graden omfattede brancheanerkendte certificeringer. Jeg vidste, at disse ville øge troværdigheden af ​​min uddannelse.

Slå ambitioner mål

Først var mit mål at afslutte hele min bachelorgrad på et år. En måned ind i programmet besluttede jeg at revidere mit mål og afslutte om seks måneder.

Det var på dette tidspunkt, at jeg gjorde det, der hjalp mig mest i mit mål at afslutte hurtigt: Jeg lavede en tidsplan for den nøjagtige dag, hvor jeg ville afslutte hver klasse, så jeg kunne afslutte inden for 6 måneder.

Jeg planlagde mellem 1 og 3 uger for hver klasse afhængigt af klassens krav. Jeg lagde også planer på det tidspunkt om, hvordan jeg ville afslutte hver klasse meget hurtigt. Det var meget nyttigt at have mange delmål gennem hele læringsprocessen for at sikre, at jeg blev på sporet.

Ambitiøse mål er vigtige. Disse gav mig yderligere motivation til at skubbe mig selv. En undersøgelse foretaget af Journal of Consumer Research viste, at ambitiøse mål gør folk lykkeligere. Jeg endte med at møde eller overgå alle mine selvpålagte deadlines, og det gjorde mig bestemt glad!

Detaljeret tidsplan

Jeg oprettede en detaljeret ugentlig tidsplan for at hjælpe mig med at bruge meget tid på at lære uden at forsømme min familie og andre ansvarsområder. Jeg planlagde familietid, frivilligtid, tid med venner og endda en ugentlig date-nat!

En detaljeret tidsplan hjalp mig med at sikre, at mit liv var i balance. Der er dog en ting, jeg ikke lagde på min tidsplan: tv .

Jeg så kun 3 episoder med tv hele tiden, hvor jeg arbejdede på min grad. Jeg havde en så stram tidsplan, så jeg kunne nå mine mål, så jeg ikke havde tid til tv. Enhver tid brugt på at se tv betød også mindre tid med min familie. Siden eksamen er jeg fortsat med at begrænse fjernsynet, så jeg kan fokusere på kodning.

Det var vigtigt for mig at opgive tingene for at nå mine mål.

Ignorer haderne!

Hver studerende ved Western Governors University får en mentor. Studerende har ugentlige opkald med deres mentorer for at hjælpe med at holde dem på rette spor. Hver gang jeg delte mine mål med min mentor, forsøgte hun at opmuntre mig til at være lidt mere fornuftig.

I stedet for at være mere fornuftig besluttede jeg at sætte mig mere latterlige mål. Jeg ved, at hun havde gode intentioner, men jeg besluttede at ignorere hendes advarsler og stoppede med at dele mine mål med hende.

Jeg har fundet ud af, at det undertiden er nyttigt ikke at dele mål med visse mennesker, hvis de ikke vil være opmuntrende.

Maksimering af tid

Udover min planlagte tid til at lære softwareudvikling fandt jeg også måder at passe ind i endnu mere studier. For eksempel brugte jeg de fleste af mine frokostpauser til at studere. Også havde jeg ofte noter i lommen, som jeg kunne gennemgå, når jeg havde et frit øjeblik.

En anden ting, jeg gjorde (og stadig gør) var at tage dage fra mit undervisningsjob for at arbejde på mine klasser eller programmeringsprojekter. Mens jeg var færdig med min uddannelse, planlagde jeg mine fridage for at stille op i min tidsplan, da jeg vidste, at jeg havde sværere hold at bestå.

Jeg prøver konstant at revurdere min tidsplan, og hvordan jeg bruger min tid, så jeg kan få større effektivitet.

Jeg plejede at kode meget efter mine børn gik i seng. Imidlertid bemærkede jeg, at i slutningen af ​​dagen fungerede min hjerne bare ikke så godt. Jeg skiftede min søvnplan, så jeg går nu i seng omkring kl. 21 og vågner kl. 4 for at kode (og oprette træningsvideoer). Dette lyder måske lidt skørt, men det har øget min produktivitet i høj grad.

Lær, hvad andre gør

Jeg brugte meget tid på Reddit-siden til mit college og forskellige fora, der læste om, hvad andre gjorde, der hjalp dem med deres klasser. Til branchecertificeringerne var der endnu flere ressourcer til rådighed til at hjælpe. Dette gjorde det muligt for mig bedre at planlægge den hurtigste måde at afslutte på.

Der er næsten altid nogen derude, der er gået foran dig, og det er vigtigt at identificere dem og lære af dem.

At lære af andre var også meget nyttigt under gennemgangen af ​​freeCodeCamp-læseplanen. Erfarne mennesker i samfundet er altid villige til at hjælpe eller komme med forslag i deres fora og community-chatrum.

Bare send det!

Forsendelse betyder at sende et færdigt produkt ud.

Der var mange gange, hvor jeg spekulerede på, om jeg skulle bruge mere tid på at arbejde på projekter eller studere. Så ville jeg indse, at jeg ikke havde tid, hvis jeg ville overholde mine selvpålagte deadlines.

Mine deadlines tvang mig til at handle, før jeg følte mig helt parat, og dette betalte sig bestemt.

Jeg har fundet ud af, at det er vigtigere at få projekter derude end at gøre dem perfekte. Hvis du prøver at sikre dig, at alt er helt rigtigt, slutter du måske aldrig. Når du er i tvivl, skal du bare sende det!

80/20-reglen

80/20-reglen siger, at ca. 80% af virkningerne for mange begivenheder kommer fra 20% af årsagerne. Når du lærer softwareudvikling betyder det, at ca. 20% af læringsindholdet vil indeholde ca. 80% af det, du rent faktisk vil bruge. Du kan spare meget tid, hvis du bare fokuserer på de øverste 20%.

Til min grad læser jeg kun mellem 20-30% af det krævede indhold. Ifølge 80/20-reglen var dette nok til at forstå over 80% af emnet.

Tricket er at bestemme hvilke 20% der skal fokuseres på. Jeg ville ofte spørge mig selv: "Hvis jeg designede eksamen, ville jeg medtage dette materiale?"

Virkelig, når du lærer noget, skal du spørge dig selv, om det er en del af de 20% af læringsindholdet, der giver dig 80% af værdien.

Dette vedrører ideen om just-in-time information. Det er normalt ikke gavnligt at lære noget, som du ikke planlægger at bruge i den nærmeste fremtid, især når din hukommelse er så dårlig som min. ? Når jeg arbejder på projekter, prøver jeg at lære, hvad jeg har brug for bare til det projekt.

Arbejdsgivere bryr sig ofte mere om projekter, du har oprettet, end hvordan du lærte at kode. At huske denne kendsgerning vil hjælpe dig med at beslutte, hvordan du bedst bruger din tid.

Holder tingene videre

Jeg tog ikke fri fra at lære, når min grad var færdig. Jeg indså vigtigheden af ​​projekter, så jeg gik lige ind i freeCodeCamp og begyndte at oprette personlige projekter til at opbygge min portefølje. Jeg var i stand til at fortsætte med at anvende alle de strategier, jeg brugte, da jeg gennemførte min bachelorgrad.

Jeg fortsatte også med at bruge disse strategier, da jeg besluttede at oprette JavaScript-træningsvideoer. Nu sender jeg JavaScript-træningsvideoer næsten hver dag på YouTube-kanalen freeCodeCamp.

Hvis du er interesseret i de specifikke ting, jeg gjorde for hver klasse for at afslutte min WGU-grad hurtigt, kan du tjekke dette blogindlæg.

Jeg håber, at nogle af de strategier, jeg brugte, også kan være nyttige for dig, selvom dit liv er så travlt som mit.

Husk: standard tempoet er for chumps. Du kan gøre det bedre!

** Opdatering ** Mit nye videokursus om softwarealgoritmer er nu live! Tjek Algorithms in Motion fra Manning Publications. Få 39% rabat på mit kursus ved at bruge koden ' 39carnes '!