Sådan oprettes en app til fotodeling som Instagram: det grundlæggende.

Efter to århundreder med hurtig udvikling er fotografering kommet langt fra at være luksus til at blive en stor del af vores hverdag. I dag kan din kat have flere fotos, end en kongelig familie havde råd til for et par hundrede år siden.

Fotokulturen (eller skal vi sige kult ?) Er en stor del af det moderne samfund. For at fange et øjeblik med smukke billeder i høj kvalitet behøver du ikke længere investere i et avanceret professionelt kamera. Ved udgangen af ​​2016 var antallet af billeder taget af smartphone-brugere nået op på 2,08 milliarder. Hver smartphone har et kamera, så næsten alle i dag kan tage billeder og dele dem via sociale apps.

Dette er hvad Kevin Systrom og Mike Krieger udnyttede tilbage i 2010 - året da Instagram først blev lanceret. Lige siden da har tjenesten været støt stigende og vundet popularitet og nået utrolige højder. Det er i øjeblikket den ubestridelige leder, når det kommer til deling af billeder, og det er velkendt over hele verden. De officielle data leveret af tjenesten lyder utroligt.

Instagram-brugere sender mere end 80 millioner billeder dagligt, de kan lide billederne 3,5 milliarder gange om dagen, og den månedlige auditive rækkevidde er mere end 400 millioner brugere. Det er næsten umuligt at angive alle de begivenheder, som fotodelingsapps potentielt kan bruges til: fester, rejser, selvreklame og meget mere.

Så hvad skal der til for at oprette et Instagram-alternativ fra bunden?

Mens der er førende på markedet, betyder det ikke, at der absolut ikke er noget sted for nye udbydere. Hvis du har en klar vision om, hvad du vil opnå, og hvad du vil dele med samfundet, er intet umuligt.

Så lad os forestille os, at du har besluttet at oprette en app, der ligner Instagram og giver dig mulighed for at dele fotos. Den første ting at være opmærksom på er interaktionskortet for Instagram-brugere:

 • Autorisation (opret en ny profil eller log ind på en allerede eksisterende via sociale netværk)
 • Redigering af profilen (tilføj, rediger eller slet dine personlige data)
 • Udstationering af billeder (upload fotos, nævn folket, tilføj hashtags)
 • Tidslinje (følg som, kommenter)
 • Sociale funktioner (har evnen til at dele indlægget eller invitere dine venner fra Facebook)
 • Fototilpasning (beskær det, drej det, tilføj filtre)
 • Placering (lad placeringstjenesten få dine geodata via billeder taget i appen)
 • Messenger (tekst og foto)
 • Notifikationer, push-notifikationer
 • Søg (brugernavn, bare navn, hashtags, postbeskrivelse)

Det er også vigtigt at være opmærksom på grænsefladen til en app. Instagram kan være et godt eksempel på et simpelt, stilfuldt og brugervenligt design.

I nedenstående tabel kan du finde den estimerede tid, der kræves for at oprette et Instagram-alternativ opdelt i funktionelle dele.

Når vi taler om design, tager UX fra 64 til 96 timer. Brugergrænsefladen har sandsynligvis brug for 48–64 timers tid. Yderligere designfunktioner har brug for mere end 16 timer, afhængigt af hvor vanskelige dine opgaver er. Glem ikke, at du også skal designe et godt logo til dit produkt, som hjælper dig med at flytte dit brand længere foran rivaler.

Med en hastighed på $ 50 / time koster det fra $ 12800 til $ 22400 for at oprette et Instagram-alternativ til iOS. En Android-app vil sandsynligvis tage $ 12800 til $ 19600. Bagudviklingen koster omkring $ 17600 - det afhænger ikke af specifikationerne for brugernes enheder, da denne kode kører på serveren.

I betragtning af at hovedmålet med en sådan app er fotodeling, skal du helt sikkert tage sig af optimering af et app-design såvel som et allestedsnærværende eksteriør for alle medier. Instagram løste dette problem ved at gøre alle billederne kvadratiske.

De vigtigste effektivitetsindikatorer

Når du opretter et alternativ til en app som Instagram, skal du helt sikkert medtage nogle eksklusive funktioner for at efterlade rivalerne i støvet.

Det giver ingen mening at oprette en app, der er 100% identisk med Instagram, fordi de allerede har en loyal kundebase. Den bedste strategi er at frembringe nye nye ideer og samtidig holde øje med de mest nyttige Instagram-funktioner på samme tid.

Vi viser nogle af de vigtigste indikatorer, som du skal være opmærksom på, hvis du vil kontrollere din apps popularitet og fremskridt:

 • Antallet af aktive brugere
 • Brugernes deltagelse
 • Appens evne til at holde brugeren

1. Aktive brugere

Mål:

At bringe så mange nye, loyale brugere som muligt.

Du kan tjekke denne metric ved at se på statistikken over de opnåede og mistede brugere, og hvor hurtigt brugerbasen vokser.

Måder at gøre det på:

Mediemarkedsføring: Lad folk vide om dit produkt og få dem til at tale om det så meget som muligt. Opret sider på det sociale netværk, kontakt din målgruppe, og ansæt personer, der er specialiserede i marketing. Alle disse ting skal gøres tidligt, ligesom 3-6 måneder før app-lanceringen.

Henvisningsprogram: beløn dine brugere for at invitere venner og give positiv feedback ved at give gratis nye filtre, fotoeffekter og andre nyttige funktioner, der kan hjælpe dem med at gøre oplevelsen bedre.

Tiltrækning af højt profilerede brugere og brug smart PR: hver app til fotodeling har sine egne vigtige mennesker. Sådanne populære brugere kan forbedre dit produkts status og popularitet. Det kan være en populær klient eller en berømthed. Du kan tiltrække dem ved hjælp af en gratis PR-virksomhed på dine sider eller gratis tidlig adgang til dit produkt. Desuden skal du sende indhold, der ville være interessant for sådanne mennesker.

2. Brugerinddragelse

Mål:

For at få folk til at bruge mere tid på din app og logge ind oftere.

Inddragelsesniveauet kan vurderes ud fra den aktivitet, der finder sted i din app: beløb (nyt og samlet), sendt mediebeløb (nyt / nylig / samlet) osv.

Måder at gøre det på:

Dette kan opnås ved at udfylde din app med sociale funktioner som kommentarer, likes, grupper, venner, tilhængere, kanaler, instrumenter for at gøre en profil unik og anderledes.

For at tiltrække et potentielt publikum er du nødt til at tilbyde nyttige redigeringsværktøjer af høj kvalitet, der tilfredsstiller fagfolkens behov. Sørg for, at de professionelle fotografer får de bedste vilkår, og de betaler dig tilbage ved at gøre din app unik og sende deres kvalitetsindhold i din app.

3. Opbevaring af brugeren

Mål:

For at sikre, at brugerne kommer tilbage til din app.

Måder at gøre det på:

Send push-notifikationer hver gang der sker noget interessant. Da dine brugere sandsynligvis for det meste vil være unge, skal du sende underretningerne og brevene på det rigtige tidspunkt (om morgenen, når de gør sig klar til skole eller college eller senere for at opmuntre dem til at bruge deres fritid i din app).

Reager på feedback fra dine brugere, hvad enten det er positivt eller negativt. Det viser alle, du holder af, de mennesker, der bruger din app og endda er klar til at vise deres feedback.

Start forskellige salgsfremmende begivenheder, så dine brugere bliver involveret i alt, hvad der sker inde i din app - og tjen fortjeneste på disse begivenheder.

Alle disse faktorer er meget vigtige, fordi de viser, hvor tilfredsstillende din app er for din målgruppe, hvilket overskud du kan få, og hvor du skal gå videre for at gøre din app endnu bedre.

Indtægtsgenerering

En anden faktor, som de fleste mennesker er interesseret i, ud over omkostningerne ved at udvikle en app, er hvordan man tjener penge på den. Der er flere måder at tjene penge på ved hjælp af din app:

 • Sponsorering og reklame (virksomheder opretter deres profiler og annoncerer selv)
 • In-app-køb (lige så vidt fantasien går - du kan sælge filtre, effekter, endda lade brugerne lugte deres egne fotos)
 • Særlige tilbud til aktive brugere.

Konklusion

Så hvad skal du gøre for at skabe et alternativ til Instagram? Bare følgende:

 • Analyser markedet, og opfind din strategi
 • Få investorer til at hjælpe dig
 • Find de udviklere, der opretter en MVP til dig
 • Design din egen marketingstrategi, og start den et par måneder før den officielle lancering af appen
 • Føj nogle unikke funktioner til din app for at gøre den speciel
 • Test det for at garantere den højeste kvalitet af dine tjenester
 • Nyd din (forhåbentlig) succesrige app!

Glem dog ikke dine rivaler. Vær altid opmærksom på, hvad der sker på markedet, og hvordan de aktuelle tendenser ser ud. Husk, det bedste har ingen grænser, og du kan altid forbedre dig yderligere. Hvis du lancerer et produkt, der ikke kun tilfredsstiller folks behov, men også er behageligt og rart at bruge, vil succesen helt sikkert komme.

Som du kan se, er apps som Instagram de vigtige værktøjer til social marketing i dag. Så hvis du virkelig vil oprette et Instagram-alternativ og er ambitiøs nok til at prøve det, så håber jeg, at denne artikel har været nyttigt. Kom i kontakt med os i dag, så kan vi lægge grundlaget for dine forretnings- og udviklingsbehov!

Denne artikel blev oprindeligt offentliggjort på Octodev Blog.