Du har muligvis ikke brug for den $ 15K-kodende bootcamp

Kodning bootcamps har eksploderet i popularitet de sidste par år. Jeg er ikke imod dem. Hvis de hjælper dig med at komme i gang med en velbetalt karriere inden for teknologi, kan $ 15.000 USD være det værd.

Men en ting er sikkert: den stejle pris på kodende bootcamps ender med at ekskludere mange mennesker. Og det er før du overhovedet indregner de økonomiske omkostninger forbundet med ikke at arbejde i tre måneder.

Og så er der også masser af mennesker, der føler sig ubehagelige med at betale så mange penge til det, der typisk er ikke-akkrediterede, for-profit skoler, i bytte for kun tolv ugers uddannelse.

Heldigvis er der billigere (og helt gratis) alternativer derude.

Jeg søgte på 6 af de bedste kodende bootcamps og kom ind i 5 af dem. Men jeg besluttede i sidste ende at deltage i et gratis, peer-to-peer-baseret kodende bootcamp i stedet.

Dette er mit bedste forsøg på et afbalanceret perspektiv på bootcamps. Mit håb er, at dette vil give dig de værktøjer, du har brug for til at træffe beslutninger for dig selv.

Hvordan jeg lærte at kode

I løbet af 2013 og 2014 brugte jeg meget af min fritid på at lære mig grundlæggende JavaScript og Python gennem tutorials, jeg fandt online.

I 2015 ønskede jeg at fremskynde min læring og blive en professionel udvikler. Så jeg søgte på en masse bootcampe.

De fleste af dem havde prismærker mellem $ 12K og $ 18K. Selvom jeg var villig til at betale, kæmpede jeg for at retfærdiggøre prisen for mig selv, da jeg formodede, at jeg ikke havde brug for alle de tjenester, de tilbød.

Så da jeg opdagede Founders and Coders (FAC) - et gratis bootcamp i London baseret på peer-to-peer-læring i stedet for lærer-studerendes læring - sendte jeg straks en ansøgning til dem.

Jeg blev accepteret, hvilket lod mig vælge mellem de to muligheder:

  • En traditionel $ 15K bootcamp, der lovede “99% af vores kandidater bliver ansat til en startløn på $ 100.000”
  • En gratis bootcamp, der ikke pralede med målinger eller gav nogen store løfter

Selvom jeg var skeptisk over for mange af de krav, der blev betalt bootcamps, var det stadig ikke et let valg. Deres rapporterede ansættelsessatser var imponerende.

Gratis kontra betalt

Så jeg planlagde en chat med grundlæggeren af ​​FAC, Dan Sofer, for bedre at forstå deres peer-driven model. Efter at have diskuteret det et stykke tid sagde han noget, der virkelig fik mig til at tænke:

"At undervise højt motiverede studerende i kode er faktisk ikke så svært." - Dan Sofer

Dette fik en akkord med mig, da min tarm havde fortalt mig det samme.

Hans erklæring stred også noget imod markedsføringsmeddelelsen, som jeg havde modtaget fra betalte bootcamps. De understregede normalt deres læseplan og pædagogik i verdensklasse som den vigtigste drivkraft for deres succes.

Dan flyttede fokus fra skolen til de studerende. De, der er sultne efter viden, får uanset deres færdigheder.

Med dette i tankerne kan deres ansættelsesprocent på 99 procent ses i et andet lys. Måske er deres elevers succes ikke kun fordi de er gode skoler. Måske er det fordi de har luksusen ved at kirsebærplukke smarte, meget motiverede studerende til at deltage i deres kursus.

Selvom jeg ikke hævder at have svaret eller nogen statistik til at bakke det op, giver denne forklaring mening, når man ser på, hvor selektive de er.

For det andet fortalte Dan mig lige op, at jeg ikke ville blive en god udvikler om tre måneder. Han sagde, at jeg skulle bruge seks til ni måneder på at nå et produktivt niveau, og selv da ville jeg stadig bare være begynder. Også dette gav mening, men jeg havde ikke hørt noget lignende fra de andre bootcampe.

Alt dette føltes forfriskende ærligt, så jeg stolede på Dan og sluttede mig til FAC. Du kan læse mere om min erfaring på FAC. Kort sagt var det den mest intense læringsperiode i mit liv. Jeg elskede deres model, og jeg fik et udviklerjob en måned efter eksamen.

Så i det mindste for mig ville det have været spild af $ 15K at deltage i et traditionelt betalt bootcamp.

Det er værd at påpege på dette tidspunkt, at jeg ikke siger noget af dette for at trække flere applikationer mod FAC. Jeg tror ikke, de alligevel ville få nogen reel økonomisk fordel ved at øge deres applikationspulje. De får allerede langt flere ansøgere, end de har pladser.

Spørgsmål, du skal stille, inden du går fri

I stedet vil jeg give håbefulde bootcamp-studerende noget perspektiv på de alternative veje til at blive udvikler.

Der er ingen størrelse, der passer til alle. Nogle skal muligvis deltage i et betalt bootcamp. Andre kan administrere en gratis eller en af ​​de billigere, hvor du ikke får så meget opfølgning, som jeg antager, at du får for $ 15K. Et par ninjaer kan endda være i stand til at lære det hele alene online.

Målet er at finde ud af, hvilken mulighed der passer bedst til dig personligt.

Jeg tror, ​​det koger ned til tre spørgsmål, du bliver nødt til at stille dig selv. Hvis du kan svare ja til alle tre, er du sandsynligvis klar til en peer-to-peer-baseret kodning bootcamp. Hvis ikke, synes jeg, du skal gå til en betalt bootcamp i stedet eller lære på egen hånd.

Spørgsmål nr. 1: Er din motivation stærk nok?

Motivation er langt den vigtigste ingrediens for at lære at kode. Jo mere du har af det, jo mindre hjælp har du brug for for at nå dine læringsmål.

Motivation er det, der får dig gennem svære tider.

Motivation koger ned til, hvorfor vil du lære at kode. Hvis det er fordi jobmarkedet for udviklere er godt, vil du kæmpe. Men hvis du faktisk er interesseret i håndværket, er dine chancer meget bedre.

Jeg fik en smag af at bygge produkter ud af ingenting for et par år siden, så jeg ville lære at kode for kodningens skyld. Jeg følte en brændende for kodning. Som om jeg var ufuldstændig for ikke endnu at vide, hvordan jeg gjorde det.

Her er nogle kontroller for at se, om du er motiveret nok:

  • Har du brugt en betydelig del af din fritid på at lære at kode?
  • Føler du spænding, når du formår at bygge noget?
  • Er der kodningsområder, som du er vild med at lære mere om?

Ideelt set skal svaret på ovenstående spørgsmål være ja .

Spørgsmål nr. 2: Kan du lære ting på egen hånd?

Før du tilmelder dig et gratis program, skal du bevise for dig selv, at du er i stand til at lære ting på egen hånd.

Dette skyldes, at du vil støde på problemer, som ingen har svar på. Dette er en direkte konsekvens af, at du ikke har betalt lærere omkring dig på et givet tidspunkt (og selv hvis du gjorde det, ville dette sandsynligvis ske alligevel). Så det er helt op til dig og dine jævnaldrende at finde ud af, hvordan du løser disse problemer.

Du skal være i stand til at acceptere usikkerheden ved ikke at vide, hvordan du løser et problem.

Hvert problem er også en vækstmulighed. Det tvinger dig til at komme derude og finde svaret selv. Dette er en kritisk færdighed, som professionelle udviklere anvender dagligt.

Spørgsmål nr. 3: Er du en holdspiller?

Deltag ikke i et gratis program, hvis du er solospiller. Brug din tid alene, og bliv bedre i teamarbejde ved at bidrage til open source. Eller vælg en bootcamp, der har ressourcerne til at tilpasse sin pædagogik til din stil.

På FAC placeres du i hold. Pointen er at lære sammen og hjælpe hinanden - ikke kun inden for holdene, men også på tværs af holdene.

At tage din beslutning

Så hvis du er meget motiveret, har evnen til at lære ting på egen hånd og er en holdspiller, har du ikke brug for et betalt bootcamp.

Undersøg de forskellige gratis alternativer (såsom Recurse Center). Anvend til grundlæggere og kodere. Find din lokale Free Code Camp-studiegruppe, og få en personlig oplevelse der.

Uanset hvad du ender med at gøre, held og lykke!

Tak for læsningen! Mit navn er Per Harald Borgen, jeg er medstifter af Scrimba - et værktøj til oprettelse af interaktive kodende screencasts. Se vores hjemmeside eller denne demo for at lære mere. Du kan også følge mig på Twitter.