Sådan skriver du et godt teknisk blogindlæg

Fem trin for at komme fra idé til poleret resultat

Jeg har arbejdet i open source-samfundet i næsten 5 år nu og bygget og promoveret udviklerværktøjer, herunder Meteor og Apollo. På den tid har jeg fundet ud af, at blogging er en af ​​de mest effektive måder at sprede ideer på.

Et blogindlæg tager ikke så lang tid at forberede sig som en video- eller konferencetale, men er let at forbruge og kan nå ud til masser af mennesker. Jeg har også personligt fået masser af fordele ved at skrive: det har hjulpet mig med at organisere mine tanker, lære folk om teknologier, jeg elsker, og få mit navn derude.

Siden jeg offentliggjorde mit første blogindlæg nogensinde i 2014, har jeg endt med at skrive 68 indlæg hidtil her på Medium, nogle med over 50.000 visninger og 1000 fans og redigeret mange indlæg til mine venner og kolleger. I løbet af den tid har jeg valgt et par strategier til at tage et indlæg fra koncept til offentliggørelse.

I denne artikel gennemgår vi fem hovedtrin i min proces til at skrive et indlæg:

 1. Find et godt emne og forpligt dig til det
 2. Gør dine mål og målgruppe specifikke
 3. Har en begyndelse, midten og slutningen
 4. Få feedback og gentag
 5. Tilføj sidste hånd: emballering, offentliggørelse og forfremmelse

Lad os komme lige ind i det første trin!

1. Find et godt emne og forpligt dig til det

Du kan ikke komme i gang med et indlæg, medmindre du har noget at skrive om! Når jeg snakker med folk, der ønsker at begynde at blogge, er dette ofte deres vigtigste blokering.

Den enkleste strategi er at skrive om, hvad du ved. Hvis du brugte mange timer på at lære om noget, og du tror, ​​du kunne forklare det på få minutter, vil du give en masse værdi til dine læsere.

En anden idé er at skrive om et område, som du synes mangler indhold. For eksempel er der lige nu ikke mange indlæg om, hvordan man ansøger om tekniske konferencer, så indhold om det kan udfylde et hul i samfundet.

Her er nogle specifikke typer indlæg, du kan gå til. Eksempler er fra de GraphQL-relaterede indlæg på Apollo-bloggen:

 1. En trin-for-trin guide til at nå et specifikt mål: "Opbygning af en fantastisk liste, der kan rulles i React Native med FlatList" eller "Forenkle dine React-komponenter med Apollo og Recompose". Disse er gode til læsere, der ønsker at komme ind, gøre en ting og komme ud hurtigt.
 2. En dybdegående undersøgelse om et bestemt emne: "Brug af nullability in GraphQL" eller "Anatomy of a GraphQL query". Disse er nyttige, hvis du målretter mod et mere interesseret publikum, der ønsker at få fat i en kop kaffe og lære et ton.
 3. En nummereret liste over nyttige fakta omkring et fælles emne: “4 enkle måder at ringe til en GraphQL API” eller “5 fordele ved statiske GraphQL-forespørgsler”. Disse er en sjov, letvægtslæsning, da du ikke behøver at forpligte dig til at læse det hele, og det er let at indtage de bitstykker.

Lad mig nu fjerne et par almindelige bekymringer:

 1. Der er allerede indhold derude om dette emne. Lad det ikke stoppe dig. Selvom din idé er blevet skrevet om før, kan du sætte dit eget perspektiv på den eller gøre den specifik for din situation.
 2. Min idé er ikke interessant nok. Mange af mine venner og kolleger ender ikke med at skrive, fordi de er bekymrede for, at deres konklusioner kan være kedelige eller åbenlyse. Det er en normal følelse! Hvis du er ekspert på noget, så vil de konklusioner, du skriver om, naturligvis være kedelige ... for dig . Nøglen er, at folk i dit publikum ikke kender de ting endnu.

Når det er sagt, er det i slutningen af ​​dagen svært at forudsige, hvilke emner der vil skabe et godt indlæg, og hvilke der ikke vil, og ofte er det udførelsen, der skaber eller bryder et indlæg, ikke et strålende emne. Mit største forslag ville være at prøve at skrive om flere forskellige ting og se, hvad der fungerer.

2. Gør dine mål og målgruppe specifikke

Nu hvor du kender dit emne, har du brug for et publikum og mål for dit indlæg. Hvem læser det, og hvad får de ud af det?

Dit mål skal være specifikt, så du kan fokusere al din energi på en hovedidee. For dette indlæg kunne målet ikke bare have været "skriv om blogging". Jeg havde brug for et mere specifikt mål i tankerne:

 • Publikum: Folk, der ønsker at begynde at blogge, især om tekniske emner, men som ikke har gjort det endnu.
 • Mål: Giv folk et konkret sæt trin og henvisninger, så de kan komme i gang.

Når du har disse, skal du holde dit indlæg fokuseret ved at fjerne alt, hvad der ikke bidrager, og undgå at tilføje ekstra detaljer, bare fordi det er relateret. Jeg har fundet ud af, at relativt kortfattede indlæg med en 5-10 minutters læsetid er den mest succesrige.

At kende baggrunden for dit publikum giver dig mulighed for at skræddersy din skrivning til deres eksisterende viden og kan hjælpe med at bestemme, hvordan du skal udgive og promovere dit indhold. For eksempel håber jeg at udgive dette på freeCodeCamp, fordi mange mennesker i min målgruppe måske allerede læser denne publikation.

3. Har en begyndelse, midten og slutningen

Det er desorienterende, når et indlæg drejer sig i en retning, som du ikke havde forventet. Plot-vendinger kan være en stor fordel i fiktive noveller, men det er lettere at forbruge en teknisk artikel, hvis du får nøjagtigt det, du forventer. Du kan holde dine læsere på rette spor ved at give dit indlæg en behagelig struktur.

Introduktion

Det første afsnit eller to af dit indlæg vil enten overbevise læseren om at blive ved eller miste deres opmærksomhed. Start med en lille smule kontekst for at hjælpe folk med at forstå, hvor dit indlæg passer ind i det store billede. Fortæl derefter dit publikum, hvad de får ud af at læse din artikel. Det kan være fristende at forlade den store afsløring til slutningen, men pas på: hvis du ikke har en god krog, holder dine læsere sig ikke for at finde ud af det.

Midt

Nu hvor du har fortalt dine læsere, hvad de kan forvente, skal du give det til dem! Du er velkommen til at gå så detaljeret ind, som du har brug for, og efterlad tegnskilte undervejs for at orientere folk. Brug mange overskrifter, nummererede lister og formatering for at hjælpe folk med at forstå, hvor de er, og sæt dem i stand til at springe rundt til det indhold, de er mest interesseret i.

Konklusion

Gå ikke bare ned i tomrummet i slutningen af ​​artiklen. Hvis din læser har nået det hele vejen, er de virkelig interesserede. Giv dem et hurtigt resumé af, hvad de har lært, et klapp på bagsiden for at læse og måske endda noget at gøre næste, hvis de er inspireret - en opfordring til handling.

Det format, jeg foreslår her, er ikke det mest kreative, og der er bestemt andre måder at gøre det på. Men en simpel struktur er den mest direkte måde at kommunikere med dine læsere på.

4. Få feedback og gentag

Du ved ikke, hvad folk vil få fra din skrivning, før de læser den. Det er her, dine antagelser om dit emne, mål, detaljerne i indlægget og strukturen virkelig sættes på prøve. Hvis du vil have et godt resultat, kan du ikke springe dette trin over.

Det føles måske som om du pålægger, når du beder om feedback, eller du er måske bekymret for, at det vil være negativt, men folk er mere villige til at hjælpe, end du forventer. Det er meget bedre at finde ud af, hvordan dit indlæg kunne være bedre, før du offentliggør det til verden. Da jeg sammensatte dette indlæg, fik jeg en super værdifuld feedback, der gjorde indholdet meget bedre og mere fokuseret.

Hvad skal du bede dine korrekturlæsere om? Mit vigtigste råd er at lade det være så åbent som muligt. Prøv ikke at forklare på forhånd, hvad du mente at opnå. Aflever kladden som den er, og spørg din anmelder, hvad de fik ud af det, eller hvad der skulle ændres. Når nogen på Internettet støder på din artikel, har de ingen ekstra sammenhæng, og den skal stå alene.

Det vigtigste at validere fra feedbacken er: vil dette indlæg nå de mål, du besluttede dig for i trin 2? Iterer indtil du er sikker på at det vil.

5. Tilføj sidste hånd: emballering, offentliggørelse og promovering

Nu hvor du har ideen, målet, strukturen og lidt feedback, er det tid til at polere alt og sende det.

Emballage

Kom med en fantastisk titel og undertekst, og sørg for, at dit indlæg har mindst et billede. Dette er hvad folk vil se, når indlægget deles på Twitter eller Facebook, og det er din chance for at få folk interesseret i at læse.

Det er også vigtigt, at dit indlæg ser ud og føles professionelt, så dit indhold virkelig kan skinne. Du skal sigte mod at have nogen stavefejl, grammatikfejl eller underlig formatering i dit indlæg. Hvis du har en ven, der er god til at få øje på små detaljer, skal du bede dem om at læse dem, før de udgives.

FreeCodeCamp-artiklen om at blive offentliggjort har også nogle gode tip om skrivestil og formatering. Da du allerede har lagt så meget arbejde i dit indlæg, er det værd at tilføje den lille ekstra indsats for virkelig at polere det og give det en bredere rækkevidde.

Endelig skal du sørge for at kreditere alle, hvis arbejde du henviste til, eller som hjalp med at gennemgå og redigere dit indlæg.

Offentliggørelse

Du er næsten der! Vælg hvor du faktisk udgiver indlægget, så det har den bedste chance for at nå dit publikum. Medium er generelt et godt sted for teknisk indhold og gør det nemt for folk at opdage din skrivning.

For bonuspoint, prøv at få dit indlæg til en relevant publikation, der hjælper med at dele dit indhold - i dette tilfælde har jeg valgt freeCodeCamp, fordi jeg tror, ​​at dette råd vil være relevant for deres læsere. Hvis du gerne vil gøre det samme, er her deres anvisninger til indsendelse af dit indlæg. Publikationer i dine interesseområder leder sandsynligvis også efter indlæg, så vær ikke bange for at komme i kontakt!

Forfremmelse

Når du først har offentliggjort indlægget, er du ikke færdig! Hvis du vil have folk til at se, hvad du har skrevet og få værdi ud af det, skal du sørge for at dele det på de steder, hvor dit publikum sandsynligvis vil hænge ud. Dette kan omfatte Facebook-grupper, Reddit, Hacker News, LinkedIn eller enhver anden platform. Sørg også for at dele din oprettelse på dine egne konti på sociale medier, som Twitter. Dine venner vil være glade for at læse, dele og opvote det, du har skrevet!

Og nu er du færdig. Gå en kop kaffe eller gå en tur - at tage et blogindlæg fra start til slut er ikke en lille bedrift. Læs enhver feedback og svar fra samfundet, så du kan blive bedre. Og når du har en anden idé, skal du gøre det igen!

Der er ingen erstatning for øvelse

Vi gik lige igennem fem af de vigtigste ting, vi skulle gøre, når vi skrev et blogindlæg, lige fra idéen til udgivelsen. Nu hvor du har læst det, skal du prøve at anvende dette råd og se, hvad der fungerer for dig.

Jeg giver dig en sidste smule råd. Det vigtigste, jeg lærte af blogging de sidste 3 år, er, at jeg absolut ikke kan forudsige, hvilket indhold der starter, og hvad der ender med at blive en total dud. Nogle gange sætter jeg flere dage i et indlæg, polerer hvert hjørne, og det går ikke nogen steder. På den anden side blev “GraphQL vs. REST”, mit mest læste indlæg nogensinde, skrevet et par timer sent om aftenen.

Så selvom dit første, andet eller tredje indlæg ikke lykkes, skal du fortsætte med at prøve nye ting, lægge dine ideer derude og forbedre sig over tid. Verden ønsker at høre, hvad du har at sige. Gå og fortæl dem!

Stor tak til Anvisha Pai, Angela Zhang, Katie Siegel og freeCodeCamp-redaktørerne for at hjælpe med at gennemgå dette indlæg.