Sådan flytter du fra kodningstutorials til bygningsprojekter som udvikler

At lære at kode ved at følge selvstudier fungerer for mange mennesker. Og alligevel har der en tendens til at være en separat indlæringskurve, når du prøver at bevæge dig ud af tutorialsøkosystemet og til at skabe dine egne projekter.

Jeg har skrevet et andet sted om, hvordan man kan undslippe skærsilden og gøre fremskridt som programmør. Men for at opsummere her er det et nødvendigt skridt i din vækst som udvikler at vove sig ud i det vilde vest for programmering og bygge noget. Dette udsætter dig for ind og ud af dit valgte kodende økosystem.

Her er fem tip, der hjælper dig med at bevæge dig ud af disse tutorials og til at gøre reelle fremskridt som udvikler ved at bygge projekter.

1. Vælg et projekt

Uanset om du koder fra en bog eller arbejder gennem online tutorials, er dit første skridt, når du forlader sikkerheden i din rede, at vælge et projekt, der er specifikt for dit interessefelt.

Hvis du er en håbende frontend-udvikler, kan det betyde, at du opretter et grundlæggende websted. Hvis du lærer Python, kan det se ud som en simpel webskraber. Find noget, der interesserer dig, og undersøg eksempler for at få en idé om, hvordan dit projekt kan se ud, når det er færdigt.

2. Opret en IDE

Hvis du har lært af online-tutorials, der giver en konsol, der håndterer alt backend-arbejdet for dig, skal du tage lidt tid på at oprette et integreret udviklingsmiljø (IDE), der er specifikt for dit planlagte projekt og økosystem.

Den faktiske form for din IDE varierer meget afhængigt af dit projekt. Du kobler muligvis sammen en arbejdsgang, der inkluderer en kodeeditor, kommandolinjegrænseflade, versionskontrolsystem og pakkehåndtering. Eller på den anden side kan du installere en spilmotor, der har alle de ting, du har brug for indbygget til dig.

Den vigtige komponent i dette trin er at blive komfortabel kodning i et miljø, der er standard for den type arbejde, du vil udføre. Dette hjælper dig med at bevæge dig væk fra kun kodning i en browser eller følge en bog.

3. Bliv komfortabel med dokumentation

Her er et glimt af en velkendt arbejdsgang, når du starter et nyt projekt:

  1. Opsæt din IDE
  2. Kode
  3. Bliv fast eller glem syntaksen for noget
  4. Google et halvt formet spørgsmål om problemet
  5. Find den officielle dokumentation og en håndfuld Stack Overflow-indlæg
  6. Tjek sociale medier uden grund
  7. Gå tilbage til dokumentationen og Stack Overflow for at finde dit svar
  8. Gå tilbage til trin 2

Medmindre du er en superekspert inden for dit felt, er chancerne for, at du sidder fast og prøver at finde ud af en løsning på et eller andet aspekt af dit projekt. Den officielle dokumentation for biblioteket eller rammen, som du bruger, vil sandsynligvis have et eller andet svar - selvom det er uklart - uanset hvad der forvirrer dig. Men hvis det ikke gør det, har nogen sandsynligvis stillet et lignende spørgsmål om Stack Overflow eller andre steder.

Selvom der ikke er nogen svar derude på dit specifikke spørgsmål, vil der være en brødkrumme et eller andet sted, der fører dig til en tilgang til, hvordan du løser dit problem.  

Hvis du f.eks. Prøver at bruge ES6-klasser i en eller anden uklar JavaScript-ramme, kan du muligvis ikke finde det nøjagtige svar, du leder efter. Men der vil være masser af lignende ressourcer derude, der kan hjælpe dig med selv at finde en løsning.

4. Bed om hjælp

En af de bedste ting, du kan gøre for dig selv som en håbende udvikler, er at få venner med andre udviklere inden for dit felt. De kan se på din kode og give feedback om, hvordan du gør det bedre.

For nogle mennesker er ideen om at dele deres arbejde og få det kritiseret en angstfremkaldende oplevelse. Jeg anbefaler at arbejde så flittigt som muligt for at overvinde denne følelse, da det vil stagnere din vækst som programmør.

Når du starter med dine egne projekter, kan det være yderst nyttigt at have nogen, der allerede har gået vejen for at se på dit arbejde og give konstruktiv kritik. Selv hvis det kræver, at du omskriver hele sektioner med kode. I mange tilfælde forsøger du muligvis at genskabe hjulet, mens der allerede findes andre muligheder. Der vil du have stor gavn af at lære bedste praksis fra eksperter, der har erfaring inden for området.

5. Identificer andre områder for vækst

Et projekt fører normalt til et andet, og du identificerer hurtigt områder, hvor du er i stand til at vokse som udvikler. Dette kan betyde, at du flytter fra frontend-udvikling til back-end eller omvendt eller hopper fra 2D-spilprogrammering til 3D.

Det kan også betyde, at du skal fortsætte med at opbygge dine færdigheder, bare for at gennemføre det oprindelige projekt, du har valgt. Der er ingen skam ved at lære C #, for eksempel at beslutte at opbygge den bageste ende af en webapp og at skulle lære alt om ASP.NET og Razor Pages, før man faktisk gør fremskridt!

God kodning!

Hvis du kunne lide denne artikel, kan du overveje at tjekke mine spil og bøger, abonnere på min YouTube-kanal eller deltage i Entromancy Discord.

MS Farzan, Ph.D. har skrevet og arbejdet for højt profilerede videospilvirksomheder og redaktionelle websteder som Electronic Arts, Perfect World Entertainment, Modus Games og MMORPG.com og har fungeret som Community Manager for spil som Dungeons & Dragons Neverwinter og Mass Effect: Andromeda . Han er Creative Director og Lead Game Designer af Entromancy: A Cyberpunk Fantasy RPG og forfatter af The Nightpath Trilogy . Find MS Farzan på Twitter @sominator.