Meditation vil gøre dig til en bedre programmør: Sådan gør du.

Hvad er meditation?

Meditation kan være mange ting, afhængigt af hvem du spørger. I denne artikel henviser det til ideen om bevidst at sidde og fokusere på nutiden. Selvom det oftest er forbundet med østlige religioner, er det ikke en religiøs praksis. Det betyder ikke noget, om du er kristen, muslim, mormon, jødisk eller nogen anden tro. Det er en måde at træne sindet på, hvilket vil ændre dit perspektiv på livet.

Når jeg nævner ordet "meditation" i artiklen, henviser jeg til "en praksis til at udvikle bevidst bevidsthed om det nuværende øjeblik." Men jeg vil desuden bruge ordet "mindfulness". De er udtryk, der ofte nævnes sammen eller bruges som synonymer.

Meditation er den formelle praksis at sidde ned, gå, stå eller ligge. Mens mindfulness handler om at være opmærksom, og den gælder for alt.

For at give et eksempel, når jeg vågner om morgenen, sidder jeg på en lille pude og observerer vejret i 15 minutter. Dette er et eksempel på meditation. Mens jeg hælder et glas vand, spilder jeg vand på jorden og bemærker, at mine følelser af vrede stiger op i mig. Denne bemærkning om vrede stiger, men smiler på trods af det, er mindfulness. Jeg er opmærksom på mine følelser, som giver mig mulighed for at forblive i kontrol.

Meditation og programmering

I programmeringsverdenen har vi ofte brug for fokuseret opmærksomhed, når vi bygger programmer og skriver kode uden gentagelser. Tænk på det som at være "i zonen" eller som nogle kender det, i "flow" -tilstand. Dette er når du nedsænker dig selv i din teksteditor og glemmer alt andet. Dit sind tænker kun på det nuværende øjeblik. Når du er i denne tilstand, oplever du fuldt ud, at "kodning højt" af skrivefunktioner, der gør eller gør ting for at nå et større mål.

Som nævnt før er meditation en praksis for at udvikle dit niveau af opmærksomhed i øjeblikket. Nu, hvis vi regelmæssigt praktiserer meditation, kan vi træne vores sind i at leve med mere opmærksomhed. Dette kan anvendes på ethvert livsområde.

Og det inkluderer også programmering - på grund af den nødvendige fokus under udviklingen af ​​software. Som programmører er vi nødt til at meditere og bruge tid på at observere vores ånde og intet andet. Vi vil være i stand til at oversætte denne praksis under kodning og være i stand til at fokusere dybere på vores programmer.

Min personlige erfaring

Jeg begyndte at meditere for fire år siden, da jeg hørte fordelene ved en TED-tale, jeg så, kaldet The Happy Secret to Better Work af Shawn Anchor. Idéen om en regelmæssig meditationspraksis og evnen til at leve fuldt ud i nutiden interesserede mig. Jeg husker, at jeg købte en bog om zenbuddhisme og derefter begyndte at meditere. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg lavede.

Denne indledende meditationsfase startede, da jeg studerede i udlandet i Buenos Aires, Argentina under college i 2013. Efter at have set videoen gik jeg til en boghandel og kiggede i Eastern Philosophy sektionen i håb om, at jeg kunne finde noget på meditation. Heldigvis for mig fandt jeg en med titlen Los tres pilares del Zen eller på engelsk, The Three Pillars of Zen . “Genial! Jeg lærer at meditere og øve mit spansk på samme tid ”, så tænkte jeg for mig selv.

Selvom det først virkede som en god idé, viste det sig at være hårdere, end jeg forventede. Mine spanske sprogfærdigheder var gode. Men det tekniske sprog, der blev brugt til at beskrive meditationspraksis, generede mig i starten. Heldigvis var der fotos i bogen, og jeg brugte min ordbog, når jeg ikke forstod noget.

Jeg startede meditation med en simpel øvelse. Jeg observerede vejret. En indånding og en udånding = ånde. Jeg tællede til ti. Dette var et godt udgangspunkt for en nybegynder. Jeg førte en lille dagbog og gjorde det et par gange om ugen, men kunne ikke holde det konsistent. Det var hårdt, fordi jeg kun gjorde det, da jeg fandt tid i stedet for at føje det til min rutine.

Spol frem til 2014 og 2015 - Jeg fortsatte med at meditere til og fra et par gange om ugen. Alligevel havde jeg stadig problemer med at opretholde en daglig praksis. Jeg prøvede at gøre det før sengetid, men jeg var ikke konsekvent, fordi nætterne i weekender var uforudsigelige.

I august 2016 besluttede jeg at gøre det til en del af min natlige rutine. Hver aften fulgte jeg de samme trin:

 • Indstil alarm til næste morgen
 • Sæt dig ned og observer vejret i et par minutter
 • Børste tænder

Denne rutine gjorde min praksis 5x mere effektiv. Jeg tilføjede meditation til mit liv og gjorde det til en vane. Som et resultat af dette blev det lettere og lettere at finde tid til meditation. Jeg behøvede ikke tænke, fordi det var en del af min rutine.

For nylig i juli skiftede jeg min aftenøvelse til en morgenøvelse, efter at en ven overbeviste mig om at skifte. Han foreslog at meditere om morgenen, fordi det gav dig en vidunderlig måde at starte dagen på. Det gav dig også en "tom skifer" til at begynde din dag.

Som før skabte jeg en “automatiseret” rutine og tilføjede meditation for at gøre det lettere for min hjerne at huske. Rutinen er som følger -

Vågn op

 • Vask ansigt
 • Mediter i 15 minutter
 • Smil og start dagen med et klart sind

Udover at skifte til en morgenøvelse foreslog min ven, at jeg brugte en gratis app til at spore mit meditationsfremskridt kaldet Insight Timer. Jeg elsker det, fordi det har en meditationstimer, guidede meditationer og et minimalt socialt netværk, så du kan se, når dine venner mediterer. Du kan holde dig selv ansvarlig på denne måde. Jeg foreslår også at prøve Yoga Nidra for at hjælpe dig med at sove.

Jeg har brugt appen til at spore mit meditationsfremskridt og har for nylig opnået 100 dage i træk den 5. november. Mit mål er at ramme 365 dage i træk.

Fordelene

Formålet med at skrive denne artikel var at forklare, hvordan meditation kan gavne alle i tech-industrien. Det kan være til hjælp især i et felt som programmering, hvor vi konstant kæmper eller føler frustration, når tingene ikke fungerer.

Her er nogle måder, du som programmør og menneske kan drage fordel af meditation på -

Fokuser på en blok kode ad gangen

At påtage sig nye projekter som udvikler kan være skræmmende. Den sværeste del af et nyt projekt er at finde ud af, hvor man skal starte. Vi tænker straks på alle de ting, der skal udføres.

Svarende til kun at fokusere på åndedrættet, skal vi dedikere vores indsats til et stykke ad gangen.

Mindfulness hjælper os med at blive opmærksomme på stress og alle de arbejdsdele i vores projekt. Programmører skal give slip på den følelse af overforlængelse og begynde med den første opgave. Vi holder os opmærksom på den aktuelle opgave. Dette forhindrer "tankeoverbelastning", når der udvikles mere avanceret software. Det kan endda være nyttigt med agil softwareudvikling som Scrum, hvor du ofte tilpasser dig.

Jo mere du mediterer, jo stærkere bliver dine sind (Mrazek).

Forbedre dine kognitive evner

Programmering har mange vanskelige koncepter, som vi skal pakke hovedet rundt for at løse komplekse problemer. For at gøre det har vi brug for den kognitive evne til at behandle teori og visualisere, hvordan alle de bevægelige stykker arbejder sammen i et enkelt system.

I en nylig offentliggjort artikel i Harvard Business Review udtaler Goleman, at mindfulness-praksis kan hjælpe os med både “strategisk arbejde” og problemløsning. Gennem meditation vil du være i stand til yderligere at forbedre disse kognitive evner. Dette vil til gengæld gavne din undersøgelse af programmering uanset dit færdighedsniveau.

Leve i nuet

For at opretholde en sund balance mellem at arbejde som programmør og livet, bør vi omfavne det nuværende øjeblik. Dette gælder for kodning og også andre områder af livet.

Den smukke del om meditation er ”enestående fokus” - med det mener jeg at gøre en ting og kun den ting. Når du sidder og mediterer, har du et mål - vær der i det øjeblik. Det er lettere sagt end gjort, men princippet er, hvad der er vigtigt. Hvis vi anvender dette princip i vores liv, kan det tjene os på mange områder. Når du er sammen med din familie eller venner, skal du være der i samtalen og øjeblikket. Når du koder, skal du skrive kode og fokusere på bygning. Meditation letter opbygningen af ​​denne færdighed i at leve i nutiden.

Håndtering af op- og nedture ved kodning

Som programmører føler vi os ofte stressede, når vi ikke kan løse et problem, eller når vi er bagud på en deadline. Det kan også ske, når vi har fået til opgave at noget, vi ikke ved hvordan vi skal gøre. Jeg har fået dette problem med mig mange gange. Nogle gange overvejer jeg at knuse min computer i jorden, mens jeg oplever meget frustration.

Med regelmæssig meditationspraksis kan vi lære at bruge vores ånde som en måde at håndtere negative situationer på en stressfri måde (Corliss). Ved hjælp af denne metode kan vi anvende den i de situationer, hvor du løber ind i et problem eller en fejl, som du ikke kan rette.

Senere indser du, at det er fordi du manglede et semikolon, eller fordi du glemte at redegøre for noget i din funktion. Disse små øjeblikke kan have stor indflydelse på resten af ​​din kodningssession. Ved hjælp af vores åndedræt kan vi stoppe, lade de negative følelser komme ind, opleve dem i det øjeblik og derefter lade dem gå. Dette giver dig mulighed for at hoppe hurtigere tilbage, når du kæmper med et projekt.

Forøg dit niveau af lykke

Den mest betydningsfulde fordel ved enhver form for meditation er en stigning i dit niveau af lykke. Når du mediterer, lærer du at fokusere på den enkleste aktivitet, vi udfører hver dag - vejrtrækning. Ved at lære at observere åndedrættet træner du dit sind til at glæde dig over de små ting. Du vågner op til livet og begynder at leve hvert øjeblik i nutiden i stedet for at leve i fortiden eller fremtiden, som de fleste af os har tendens til at gøre.

Når du begynder at meditere, vil du bemærke, hvor meget tilfredshed du føler efter at have udført selv de mindste ting. Såsom når du skriver din første funktion eller når du regne ud, hvordan man vandret center, div . Alle de "små gevinster", som du engang tog for givet eller ikke nød fuldt ud, vil føle sig større, fordi du lægger mere vægt på dem - ligesom din ånde (Fredrickson).

Sådan kommer du i gang

Her er en liste over trin, du kan tage i dag for at komme i gang -

 1. Find ud af, hvor meget tid du kan bruge meditation. Mit forslag ville være mellem 2–10 minutter. Noget mere, og du kan føle dig overvældet. Det er bedre at starte blødt og blidt.
 2. Beslut, hvor du skal gøre det - normalt fungerer et stille rum bedst. Det kan gøres sidde på jorden eller i en stol.
 3. Indstil en timer, hvor længe du beslutter dig for at meditere. På denne måde behøver du ikke bekymre dig om at kontrollere tiden hvert 15. sekund.
 4. Sid, træk vejret dybt ind gennem næsen og ud gennem munden. Smil.
 5. Træk vejret langsomt og observer luften, der kommer ind gennem næsen og går ud i munden. En indånding og en udånding tæller for hvert åndedrag. Tæl ti vejrtrækninger, og start derefter forfra.
 6. * Når dit sind vandrer, skal du stoppe, anerkende det, smile og derefter vende tilbage til din ånde. Dette er det vigtigste skridt. Det er uundgåeligt, at dit sind vil vandre, men du må ikke straffe dig selv for dette. Det er normal adfærd, men vi skal minde sindet om, at vi anerkendte det og derefter vende tilbage til åndedrættet. Jeg ville ønske, at nogen ville have fortalt mig dette, da jeg begyndte at meditere. Jeg lærte dette først i år - næsten 4 år senere.
 7. Når din timer går ud, skal du takke dig selv for at have tid til at meditere og smile.

Hvis det føltes godt, skal du se om du kan gøre det to gange i næste uge. Tilføj derefter en anden dag ugen efter. Du kan også eksperimentere med at øge den tid, du mediterer. Jeg besluttede at starte i starten igen med 2 minutter i juli og derefter langsomt arbejdede mig op til 18 minutter.

Jeg lærte denne teknik fra en fantastisk bog kaldet The Motivation Hacker af Nick Winter. Han kalder det ”succes-spiralen”. Du starter med et lille antal, der synes for trivielt at spore (som 2 minutter om dagen) og derefter langsomt øger det, indtil du når dit mål.

Jeg vil gerne understrege dette - at antallet ikke er vigtigt . Det vigtigste er, at hvis du seriøst på det, afsætter du tid til det hver dag. Ligesom # 100DaysOfCode er det bedste, du kan gøre, at gøre det til en del af din daglige rutine, indtil det bliver en vane. Du får mere ud af det.

Anbefalede ressourcer

Ligesom kodning er der en overflod af gratis ressourcer derude! Jeg kan varmt anbefale at lave din egen research og se, hvad du finder. Her er nogle forslag til at komme i gang -

Hvis du kan lide bøger og vil læse om meditation

 • Awakening the Buddha Within af Lama Surya Das. Denne bog ændrede hele mit perspektiv på livet. Jeg elskede det. Det var en af ​​de første bøger, jeg læste om meditation og buddhisme.
 • Hvorfor smiler Dalai Lama altid? af Lama Tsomo. Tsomo bruger en mere afslappet tilgang, så alle let kan forholde sig til hende. Men hun inkluderer også videnskabelige beviser til at bakke op om sine påstande. Jeg nød det virkelig. Hun inkluderer også forskellige tibetanske meditationspraksis.
 • Real World Mindfulness for Beginners af Brenda Salgado. En kær ven anbefalede det, fordi det inkluderer øvelser og øvelser, der er gode for begyndere. Jeg håber at bruge det sammen med mine kolleger på kontoret.
 • Sindet oplyst af Culadasa. Denne bog er lidt mere avanceret. Jeg læser det nu for at bringe min meditationsøvelse til det næste niveau.

Hvis du kan lide e-kurser

Prøv dette gratis 8-ugers e-kursus om meditation for begyndere af Namchak. Jeg gjorde dette i august 2016 og har siden brugt meditationsteknikken i min hverdag.

Hvis du kan lide apps

 • Insight Timer - Det er gratis, har en timer med klokker og guidet meditation. Du kan også tilføje venner og se deres fremskridt (fantastisk til ansvarlighed!)
 • Headspace - Denne er betalt, men jeg har hørt gode ting fra venner, der bruger det.

Uanset hvem du er, er meditation en stærk praksis, der vil ændre dit liv. Jeg leder en meditationsgruppe, der mødes to gange om måneden via Google Hangout. Hvis du begynder at meditere og gerne vil have et samfund, som du kan studere og øve med, kan du sende mig en DM på Twitter for flere detaljer.

Jeg håber, du fandt denne artikel nyttig. Giv mig besked ved at klappe, dele det på sociale medier eller efterlade en kommentar nedenfor. Og hvis du er en erfaren mediterer, bedes du dele eventuelle yderligere ressourcer i en kommentar nedenfor til samfundet!

Kilder

 • Corliss, Julie. "Mindfulness-meditation kan lette angst, mental stress." Harvard Health Blog, Harvard Health Publishing, 3. oktober 2017, www.health.harvard.edu/blog/mindfulness-meditation-may-ease-anxiety-mental-stress-201401086967.
 • Fredrickson, Barbara L. et al. "Åbne hjerter opbygger liv: Positive følelser, fremkaldt af kærlig meditation, opbygge personlige personlige ressourcer." Tidsskrift for personlighed og socialpsykologi 95.5 (2008): 1045-1062. PMC. Web. 12. november 2017.
 • Goleman, Daniel. ”Mindfulness er ikke svaret på alt. Her er, når det hjælper. ” Harvard Business Review, Harvard Business Publishing, 28. september 2017, hbr.org/2017/09/heres-what-mindfulness-is-and-isnt-good-for.
 • Mrazek, Michael D., et al. "Mindfulness-træning forbedrer arbejdshukommelseskapacitet og GRE-ydeevne, mens du mindsker sindvandring." Psychological Science, bind. 24, nr. 5, 2013, s. 776–781., Doi: 10.1177 / 0956797612459659.