Overlad din arbejdsgang med profiler og arrangementer

Hvis du nogensinde har været nødt til at styre flere projekter, kan det være besværligt at holde trit med kommandolinjen. Her er et par gode tip til, hvordan man jonglerer med flere projekter, der sparer masser af tid.

Hvis du bruger den almindelige Mac Terminal, anbefaler jeg stærkt at skifte til iTerm2 (det er bare bedre). Mere om hvorfor lidt.

SSH-aliasser

Nogle gange skal du SSH ind på en server et eller andet sted. Nogle gange har du tyve forskellige servere, du gerne vil SSH ind på. At huske, hvor de bor, og hvad de hedder, kan være en smerte.

For at spare tid skal du oprette aliaser for hver server på under et minut. Sådan gør du:

// Open a terminal windownano ~/.ssh/config
// Fill in the following to create an aliasHost  Hostname  User  IdentityFile ~/.ssh/
//Exit and save the filectrl + xyenter
// Now instead of doing this to connectssh -i "" @
// You can do thisssh name-you-assigned

iTerm2 Profiler og arrangementer

Profiler er gode og har ændret min daglige arbejdsgang. Nogle gange ser din terminal sådan ud:

Problemet er, at du ikke ved, hvilket vindue du vil klikke på. Du vil heller ikke lukke vinduer, for så bliver du nødt til at åbne et nyt vindue, navigere tilbage til det rigtige bibliotek og huske kopipastaen for at få det til at gå.

Med profiler og vinduesarrangementer behøver du ikke bekymre dig om noget af det.

Der er en hurtig video gennemgang nedenfor, hvis du går tabt på et af disse trin.

En profil giver dig mulighed for at åbne et nyt kommandolinjevindue i et bestemt bibliotek og køre kommandoer automatisk. Lad os lave en!

Luk først alle åbne kommandolinjevinduer i iTerm, og start med et nyt kommandolinjevindue. Dernæst vil du navigere til "Profiler" i menulinjen og klikke på "Åbn profiler ..."

Klik nu på "Rediger profiler ...", som skal bringe dig her:

Klik på + tegnet nederst til venstre for at oprette en ny profil. Sørg for at give det et navn og opdatere biblioteket, så det er roden til dit projekt.

Hvis du vil køre kommandoer, når denne profil åbnes, skal du tilføje dem i feltet "Send tekst ved start:". En af mine yndlingsopskrifter er at åbne projektet i min kodeditor og opbygge det til udvikling.

// Separate commands with a semi-colonatom .; preact watch

Hvis du går ud af vinduet, gemmes dine ændringer (der er ingen knap til at gøre dette).

Derefter skal vi teste det. Klik på "Profiler" i menulinjen, og vælg den profil, du lavede for at sikre, at den fungerer. Hvis du får problemer, skal du sørge for, at din biblioteksti er korrekt, og at dine kommandoer er adskilt korrekt.

Når alt det fungerer, er det tid til at oprette et vinduesarrangement for nemt at starte den nyoprettede profil. Sørg for, at du ikke har åbne terminalvinduer, når du gør dette trin, ellers bliver de gemt som en del af arrangementet.

I et nyt terminalvindue skal du klikke på den profil, du lige har oprettet. Hvis det åbnes i en ny fane, skal du sørge for at lukke fanen "Standard". Naviger til fanen "Vindue" i menulinjen, og vælg "Gem vinduesarrangement." Giv det et navn, og klik på ok. Du er god at gå!

Nu bliver alle dine terminalvinduer navngivet. De husker automatisk de kommandoer, du har brug for for at starte hvert projekt.

Indpakning af ting

Efter den første gang du gør det, kan du nemt oprette nye profiler og arrangementer. Du kan også kombinere flere profiler i et arrangement, bruge fanebladet terminalvinduer til at køre flere dele af et projekt og meget mere.

var dette brugbart? Hvis ja, bedes du klappe i historien og fortælle mig, hvad du ellers gerne vil vide om min udviklingsproces eller tip til at mestre kommandolinjen.

Mit navn er Marcus Wood. Jeg er grundlægger af Caldera, et digitalt bureau med fuld service, der fokuserer på webapplikationer.