Hvad er mobilappudvikling?

En af de mest populære former for kodning i det sidste årti har været oprettelsen af ​​apps eller applikationer, der kører på mobile enheder.

I dag er der to hovedkategorier af mobile enheder: dem der kører iOS og dem der kører Android.

Mobile operativsystemer

iOS (iPhone, iPad, Apple TV)

iOS er et mobilt operativsystem udviklet og distribueret af Apple Inc. Det blev oprindeligt udgivet i 2007 med iPhone og kører i dag på mange andre enheder, herunder iPod Touch, iPad og Apple TV.

iOS deler lignende rødder til macOS-operativsystemet, der bruges i moderne Apple-computere.

Android

Android er et open source, Linux-baseret mobiloperativsystem. Android blev udviklet af Open Handset Alliance, som blev ledet af Google og indeholdt bidrag fra mange andre virksomheder.

Mens det oprindeligt blev udviklet til telefoner, driver Android i dag alt fra tablets og smartwatches til smarte enheder som køleskabe.

Sådan udvikles mobilapps

I lighed med den måde, hvorpå mobile enheder kan opdeles i to generelle kategorier, er der to måder at tænke på moderne mobilappsudvikling: Native udvikling eller platform-udvikling.

Native udvikling

Denne metode til udvikling af en mobilapp beskriver, hvordan den bygges til et specifikt mobiloperativsystem ved hjælp af specialværktøj.

For at udvikle apps til iOS skal du kode i enten Objective-C eller Swift i XCode, et IDE (integreret udviklingsmiljø) eksklusivt til macOS.

Apps til Android-enheder er udviklet i Java ved hjælp af Android SDK (softwareudvikler kit), der kører på Windows, macOS og Linux.

Der er en række grunde til at udvikle native mobilapps til hvert mobil OS inklusive hastighed, sikkerhed og pålidelighed. Den store ulempe er, at hvis du vil udvikle en app til både iOS og Android, er du dybest set nødt til at bygge det hele to gange.

Udvikling på tværs af platforme

Denne type udvikling bruger en ramme til at oprette en app en gang og derefter oprette versioner til både iOS og Android. Her er en liste over nogle af de mere populære rammer:

Ionisk

Ionic er open source-ramme, der bruges til at udvikle mobile applikationer. Det giver forskellige værktøjer og tjenester til opbygning af en mobil brugergrænseflade med et oprindeligt udseende. Den ioniske ramme har brug for en indbygget indpakning for at kunne køre på mobile enheder.

Apache Cordova

Apache Cordova, der tidligere er kendt som PhoneGap, er en mobil udviklingsramme, der oprindeligt blev oprettet af Nitobe. Nu ejes det af Adobe Systems. Med denne ramme behøver udvikleren ikke at kende Java eller Swift, kun grundlæggende HTML, CSS og JavaScript.

Reager Native

React Native er en platform til udvikling af mobilapp fra Facebook. Ligesom React tillader React Native udviklere at oprette mobilapps ved hjælp af JSX og udløb af JavaScript. Mens det har en stejlere indlæringskurve end andre rammer som Apache Cordova, giver React Native udviklere mulighed for at bruge flere indbyggede funktioner på enheden som kameraet uden ekstra plugins.