Hvordan jeg fik mit Software Engineering praktik efter 4 måneders selvstudium

Jeg var førsteårsstuderende og begyndte selvstuderende programmering omkring januar - februar. I maj fik jeg mit praktikantilbud hos et velkendt firma.

Hvad jeg kan sige er at få en praktikplads inden for softwareteknik er svært i dag. Du er nødt til at gennemgå hele processen med at ansøge, studere til tekniske interviews og blive spøgelse igen og igen. Jeg forstår kampen, da jeg søgte over 700 virksomheder for at få mit tilbud.

Det er dog fuldstændigt muligt at komme ind i branchen ved selvstudium, hvis du er streng og studerer den rigtige måde.

Nedenfor er en grov trin for trin vejledning med de vigtige trin, jeg har taget, og en gennemgang af, hvad jeg især gjorde.

Trin 1: Lær det grundlæggende

freeCodeCamp og CodeCademy er de bedste ressourcer, hvis du starter ud, hænder ned.

De tilbyder begge forklaringer på den enkleste måde og lærer dig de absolutte grundlæggende om, hvad du skal vide for at bryde ind i branchen. Jeg anbefaler at starte med CodeCademy for at lære syntaksen for det sprog, du vælger.

Bemærk: Det er vigtigt at vide, hvilke roller du vil anvende på for at kunne studere effektivt. For eksempel, hvis du sigter mod en front-end praktik, vil webudviklingskurset på freeCodeCamp være særligt nyttigt. Denne vejledning fokuserer hovedsageligt på forsiden.

Hvad jeg gjorde:

Personligt har jeg altid været mere interesseret i at arbejde i frontend. For en front-end webudvikler er dybtgående kendskab til JavaScript, HTML og CSS uden tvivl den vigtigste ting.

Derfor startede jeg min første uge med selvstudium ved at bruge al min tid på CodeCademy's fremragende Introduktion til Javascript-kursus. Det er helt gratis med nybegyndervenlige forklaringer. For at gøre mit studie endnu mere effektivt tog jeg regelmæssigt noter om, hvad jeg lærte, og hvad jeg ikke forstod. Jeg vil senere gennemgå disse noter for at opdatere min hukommelse, hvilket er afgørende for ikke at glemme det, jeg har lært.

HTML og CSS er relativt lettere at lære. Jeg gik videre til freeCodeCamps komplette kursus om webdesign. Det er en af ​​de bedste gratis tilgængelige ressourcer. Hvis du kommer igennem hele kurset, ville du vide mere end det grundlæggende i webudvikling.

Når du har lyst til at kende det grundlæggende, anbefaler jeg stærkt, at du fortsætter med at lære med Front-end-udviklerens håndbog. Det giver en komplet liste over ressourcer til mere avancerede elever, både betalte og gratis. Den indeholder tusindvis af timers læsning og vil lære dig alle de tricks, en mester-webudvikler bør kende.

Trin 2: Oprettelse af projekter

Efter et par uger skal du være klar til at forpligte dig til at oprette et lille projekt. Projekter er enorme i dit CV, når du ikke har meget erfaring. Igen tilbyder freeCodeCamp meget gode projektideer. Start med noget lille.

Hvis du kæmper for at finde projektidéer, kan du Google "100 projektidéer i X-sprog", og det gør normalt tricket. Se også på andre GitHub repos og lær af deres kode.

Når du er færdig, skal du teste den og placere kildekoden på Github. Dette er afgørende, da det er den eneste måde, virksomheder kan validere dine færdigheder uden forudgående erhvervserfaring. Sæt kode af god kvalitet med dokumentation, når du kan.

Hvad jeg gjorde:

Da jeg fik mit tilbud, havde jeg lavet 4-5 projekter. Jeg startede med en lille maskinspil-webapp forked fra en anden studerendes GitHub og lærte meget af deres kode og tilføjede derefter min egen. Jeg bevægede mig gradvis mod mere komplicerede projekter. Her er en liste over alle de projekter, jeg lavede, inden jeg fik min praktikplads, deres beskrivelser og de stakke, jeg brugte:

  1. Forskellige andre små spil som Minesweeper, alle lavet med React og stylet med CSS.
  2. Et kort til visualisering af over en halv million trafikdatapunkter lavet med Javascript og Mapbox.
  3. En fungerende React Native-app, der giver brugerne mulighed for at fremvise deres bedste billeder med backend implementeret i Node.js og Mongoose, hostet på Heroku.

Trin 3: Ansøgning om job

Jeg har mest erfaring inden for dette område, da jeg har ansøgt om så mange job. De bedste tip, jeg har, vedrørende jobsøgning og interviewproces, er:

  1. LinkedIn, Glassdoor og Indeed Easy Apply er ikke dine venner. Med denne type opslag modtager rekruttereren så mange applikationer, at de normalt bruger et ATS (Application Tracking System) til at filtrere alle CV'er ud. Hvis du ikke har nogen tidligere erfaring eller imponerende projekter, er chancerne for, at du kommer igennem filteret, meget små.
  2. Et følgebrev er et tveægget sværd. Når det er gjort rigtigt, kan det virkelig skelne dig fra resten af ​​kandidaterne. Men når det gøres forkert, kan det forværre din situation. Mit råd, hvis du skulle skrive en, er at skræddersy, skræddersy, skræddersy den. Målret dit følgebrev specifikt mod det firma, du ansøger om. SEND IKKE det samme generiske følgebrev til alle virksomheder, da rekrutterere ved, at du allerede har sendt 100 af dem. Endelig skal du sørge for, at der ikke er nogen grammatiske fejl. En tastefejl er nok til, at rekruttereren afviser dig.
  3. Jeg havde den største succes enten ved at ansøge direkte på virksomhedens websted eller gennem kolde e-mail-rekrutterere (eller endda administrerende direktør, hvis virksomheden er ret lille). Hvis virksomheden ikke har en offentlig e-mail, kan du normalt gætte, da den næsten altid er i formen hello at companyname dot com. De har MEGET højere chance for at se på dit CV, end hvis du sendte det via Indeed / Glassdoor. Du kan have en skabelon og ændre ordlyden for forskellige virksomheder lidt.
  4. Har tyk hud. Virksomheder afviser dig af alle slags tilfældige årsager, og rekrutterere spøger dig hele tiden. Det er normalt. Hvis du har et mindre attraktivt CV, har du en mindre chance for at få et interview. Bliv ved med at ansøge og giv ikke op. Det er aldrig forbi, før du holder op med at prøve.

Trin 4: Interview

Når du endelig lander det søde interview, skal du sørge for at forberede dig på det. Der er adskillige ressourcer online, der lærer dig, hvordan du får et teknisk interview. Hvis du ikke allerede har læst det, er Cracking the Coding Interview en meget god læsning.

Tekniske interviews er meget stressende. Der er ingen løsning for dem - du skal male algoritmespørgsmål. Leetcode tilbyder masser af gode spørgsmål til praksis.

Men da de er så vidt kendte, er det meget usandsynligt, at du får det nøjagtige samme spørgsmål, som du praktiserede på et interview. Intervieweren har normalt en bank med tilfældige spørgsmål, der ikke er online. Stadig forbliver den grundlæggende idé den samme. For eksempel er det altid godt at kende dine datastrukturer og Big O grundigt.

En anden ting at bemærke: virksomheder, jeg interviewede med, bragte ofte mine projekter op og stillede mig tekniske spørgsmål om implementeringen. Det er deres måde at teste på, hvis du har løjet på dine projekter, så vær forberedt på det.

Hvad jeg gjorde :

Til at begynde med: det er ok at sutte ved interviews. Jeg ødelagde mine første helt. Det er pinligt at huske.

Jeg indså, at jeg ikke var forberedt nok på de tekniske spørgsmål. Jeg begyndte at lave Leetcode 2-3 timer om dagen. Det vigtigste er ikke at bruge for lang tid på et enkelt problem. Du har ikke ubegrænset tid til dit interview. Sæt i stedet en timer, sig 10 minutter for et let spørgsmål og 20 minutter for et mellemstort spørgsmål (du får for det meste ikke Leetcode hårde spørgsmål om dine interviews, hvis du ansøger om en entry-level stilling eller en praktikplads).

Hvis du ikke kan løse det i tide, er det helt ok. Se på løsningen og prøv at forstå den. Marker det spørgsmål, du ikke kan løse, og prøv igen om en uge.

Da interviews også tester dine kommunikationsevner, kan du forberede dig ved at sige dine tanker højt, når du træner spørgsmål. Tro mig, det lyder måske underligt i starten, men det gør en enorm forskel i interviews, når du er vant til at tale op.

Ressourcer: hvor man kan finde job og praktikophold på entry level

Hvad jeg plejede at finde praktikophold (udover Glassdoor, Indeed og Linkedin) inkluderer Breakout List og AngelList.

Mine 2 cent s: Jeg indså, hvor forfærdeligt det var at prøve at finde praktikophold. Der er ingen nem og hurtig måde at finde en komplet liste over virksomheder med deres praktikfortegnelser på. freeCodeCamp's community er fantastisk og hjalp mig meget under mit job, og jeg vil gerne bidrage tilbage.

Jeg kom op med denne app efter min praktik som mit sideprojekt for at udarbejde en liste over virksomheder og deres praktikophold / entry level job, der kan filtreres efter sted, tags, skoleperiode osv. Jeg vil uddybe det i næste afsnit.

Konklusion

At finde dit første job / praktik kan være en lang, frustrerende og kedelig proces. Den erfaring, du får fra den faktiske arbejdsplads, gør det dog helt værd.

Her er en sammenligning af det projekt, jeg lavede efter min praktik og et af mine første projekter nogensinde.

En hel forskel, ikke?

Dette er grunden til, at jeg synes, at tiden brugt under min praktik var det hele værd. Jeg ville aldrig have været i stand til at lave mit sidste projekt uden al den vejledning og erfaring, jeg fik på mit praktikophold. Projektet er en platform og et jobbræt til at opdage praktikophold og entry level-stillinger for studerende, selvlærte udviklere og nye grader. Du kan se det her.

Jeg stræber efter at forbedre mig, og enhver feedback er velkommen. Jeg vil gerne skrive min næste artikel som en trinvis vejledning om, hvordan jeg designet og strukturerede appen, så lad mig vide, hvis du er interesseret. Jeg vil også gerne hjælpe andre, der lige er begyndt, da jeg forstår kampen. Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at sende mig en besked (du kan fremhæve dette og klikke på beskedikonet på popupen).

Held og lykke alle sammen!