Lav din egen webserver med Go: En hurtig guide

Go-programmeringssproget er kendt for at have en indbygget webserver. I denne artikel lærer du, hvordan du nemt kan oprette din egen webserver med Go. Du behøver ikke andre pakker udover dem, der allerede er indbygget!

Hop først ind til din teksteditor. Opret derefter en fil, der hedder, webserver.goog indtast følgende kode:

package main import ( "net/http" "io" ) func main() { http.HandleFunc("/", servePage) http.ListenAndServe(":8080", nil) } func servePage(writer http.ResponseWriter, reqest *http.Request) { io.WriteString(writer, "Hello world!") }

Lad os nedbryde kodeblokken ovenfor. Vi importerer net/httppakken: denne pakke indeholder selve webserveren. Derefter importerer vi også iopakken, vi bruger dette senere til faktisk at tjene noget til klienten.

I mainfunktionen gør vi to ting. Først og fremmest instruerer vi serveren om at lade den kaldte funktion servePagehåndtere al indgående trafik til /- i dette tilfælde betyder det, at den håndterer anmodninger til enhverURL .

Den anden ting, vi gør, er faktisk at aktivere serveren. Vi gør dette ved hjælp af en funktion navngivet ListenAndServe. Denne funktion kræver to parametre: port(som string), i dette tilfælde er det 8080og handler(som Handler) - men den sidste er endnu ikke vigtig. Vi klarer det bare, nilog alt fungerer fint.

I det servePagegør vi kun en enkel ting, for nu. Ved hjælp af iopakken og den WriteStringfunktion, den indeholder, kan vi svare på klienternes anmodning med teksten Hello world!(eller enhver anden streng, selvfølgelig).

Du har muligvis også bemærket, at servePagefunktionen har to argumenter: den writerog den request. Med forfatteren kan du faktisk svare på en HTTPanmodning, og med den requestkan du få flere oplysninger om selve anmodningen.

Tillykke! Du oprettede lige din første webserver! Hvis du vil teste det: bare kør go run webserver.go, affyr en browser og naviger til //localhost:8080!