Hvordan jeg fik mit første udviklerjob uden praktikophold lige fra college

5 nøgleelementer, der vil gøre hele forskellen i din jobsøgning

Det er svært at få et job ud af skolen.

Især når det ser ud til, at alle andre friske kandidater har været praktikant hos Google eller Facebook eller Amazon (eller alle tre) siden andet år. Tro mig, jeg ved det. Da jeg startede min jobjagt i begyndelsen af ​​dette år, sendte jeg 93 jobansøgninger, hvoraf 2 resulterede i fuldtidsjob. Det handler om en 2% konverteringsfrekvens fra applikationer til fuldtids tilbud.

En lille baggrund ...

Jeg dimitterede fra en mellemskole med mellemklasser og en samlet total på nul praktikophold under mit bælte. Jeg fik mine A'er, mine B'er, mine C'er og et par D'er (undskyld til mine forældre) - strengt midt i pakken.

Pointen er, at jeg ikke skiller sig ud. Så hvorfor skulle nogen ansætte mig på et af de mest konkurrencedygtige jobmarkeder derude? Der er bogstaveligt talt tusinder af mere kvalificerede kandidater, som virksomheder kan vælge imellem.

Når jeg ser tilbage, er der 5 nøgleelementer, der bidrog til min eventuelle ansættelse. Jeg har forsøgt at destillere det, jeg lærte, i temmelig generiske attributter. De kan anvendes, uanset om du er en frisk CS-grad som mig eller en grundskolelærer, der ønsker at skifte karriere.

Så uden videre, her er 5 nøglekomponenter til landing af dit første tekniske job (ingen praktikudgave) .

Element nr. 1: Persistens

Som tidligere nævnt fik jeg 2 jobtilbud ud af 93 ansøgninger. Dette handler om en konverteringsfrekvens på 2% (eller 46 afvisninger pr. Tilbud). Det vil sige, medmindre du er en ingeniørgud, vil du stå over for en masse afvisning . Det bliver nedslående.

Bare husk, at der er så mange grunde til, at en virksomhed måske afviser en kandidat. Det er uden for din kontrol. For eksempel reduceret antal medarbejdere, intern omorganisering.

tag det ikke personligt, og fortsæt med lastbilkørsel. Hvem ved? Måske er den næste ansøgning, du sender, den, der giver dig et tilbud. Gå ikke fejl ved at opgive tidligt og gå glip af, hvad der kan være dit næste job.

Element nr. 2: Omhu

Øve, øve, øve.

Tekniske interviews er enkle - du møder enten ansættelsesbjælken eller ikke. Det betyder, at du skal være klar til de interviews, der kommer din vej . For mig betød det 2-4 timers interviewforberedelse om dagen i de 3 måneder, jeg rekrutterede.

Du har muligvis ikke den slags tid, men pointen er, sørg for at du er parat til bedst muligt for de muligheder, du får - for hvis din jobansøgning ligner min, så kommer disse muligheder til være få og langt imellem.

Interviewprep er sit eget udyr, så jeg vil ikke gå i dybden med, hvad min undersøgelsesregime var i denne artikel, men her er et par ressourcer, som jeg fandt nyttige, når jeg studerede:

Algoritmer og datastrukturer

  • Steven Skienas Algoritme Design Manual (PDF)
  • Steven Skienas analyse af algoritmer foredrag på YouTube

Spørgsmål om øvelsesinterview

  • Leetcode
  • CodeFights
  • Firecode.io

Grundlæggende programdesign

  • Peter Norvigs design af computerprogrammer

Element nr. 3: Ressourceevne

Brug alt (og alle) til din rådighed.

Brug din skoles karriereportal til at henvende dig til små virksomheder, der tager dit billige, uerfarne arbejdskraft og opbygger dine færdigheder i et miljø med lav risiko. Du får ikke meget betaling. Det vil ikke være glamourøst. Men det er noget at sætte på dit cv, og det er et skridt tættere på det job, du vil ende med.

Fuld offentliggørelse, det er nøjagtigt, hvordan jeg fik mit første udviklingsjob i løbet af mit sidste skoleår. Det var bogstaveligt talt det eneste job, jeg havde på mit CV sammen med en liste over sideprojekter, da det blev tid til at ansøge om de større teknologivirksomheder.

Udnyt dine personlige forbindelser, hvis du har nogen. Spørg dine forældres venners venner, hvis de kan videresende dit cv til de rigtige personer i deres virksomheder. Spørg den fyr, du mødte på toget. Spørg den kvinde, du mødte på festen. Folk elsker at hjælpe, og det er sådan en lille spørg, at oddsene er, at ingen lige vil afvise din anmodning om at videresende en e-mail til dig.

Alle skylder deres succes nogen, så føl dig ikke dårligt med at bede om hjælp. Faktisk kom de mennesker, du spørger, sandsynligvis til, hvor de er, fordi de stillede nok spørgsmål til at komme derhen. Og når tiden kommer til, at folk kommer til dig for at få hjælp, skal du huske alle de mennesker, der hjalp dig med at komme dit sted, og sørg for at betale det frem!

Element nr. 4: bløde færdigheder

Jeg kan godt lide at tro, at det var min skrøbelige, go-getter holdning og mine storslåede ingeniørkoteletter, der charmerede mine interviewere og fik dem til at udvide mig et tilbud. Det var ikke. Heldigvis behøver du kun være et anstændigt menneske med grundlæggende kommunikationsevner.

Er du modtagelig for kritik, eller er du hårdnakket defensiv? Er du i stand til at formulere dine tanker tydeligt, eller er din logik svært at følge? Er du en god lærer, eller bliver du utålmodig, når nogen mangler forståelse? I sidste ende er du nogen, jeg gerne vil arbejde med ?

Ifølge Forbes kan mangel på bløde færdigheder dræbe dine chancer for at blive ansat, med hele 75% af rekrutteringsfagfolk, der afskærer deres interviews på grund af utilstrækkelige bløde færdigheder. Så børst op på dine bløde færdigheder, fordi de måske endda er det, der sparer et ellers forfærdeligt interview.

Eksempel: Jeg fik et af mine tilbud efter et af mine værste interviews nogensinde, fordi de “kunne lide min positive energi”. De sagde det i telefonen, da jeg fik mit tilbud. Så vær positiv. Det får dig et job.

Element nr. 5: held

Denne er faktisk ikke så nyttig. Undskyld!

Uden praktikophold og en dårlig liste over hackede kæledyrsprojekter på mit cv, hvilket incitament var der for rekrutterere at nå ud til mig midt i havet af tidligere Google-praktikanter og Stanford-grader? For at være ærlig, ikke meget.

Da mit CV ramte rekrutterernes skriveborde (eller indbakker), kogte det dybest set ned til, om de følte sig generøse nok til at give mig en chance for at interviewe.

Der er ikke meget, du kan gøre her, så tag ikke afvisninger personligt. Sørg for at "holde øje med eventuelle fremtidige muligheder."

Det vigtige at genkende er, at noget af ansættelsesprocessen er helt uden for din kontrol.

Brug denne viden til at motivere dig selv til at drage fuld fordel af de ting, du gør har kontrol over.

Vær vedholdende i din bestræbelse på at søge hver eneste potentielle mulighed. Vær påpasselig i dine forberedelser, så du er klar til at knuse interviewene, at du gør får. Vær ressourcestærke med at maksimere antallet af kundeemner, du har gennem dine personlige forbindelser og karrierecentre. Og til sidst finpudser du dine bløde færdigheder til det punkt, hvor alle, du møder, vil arbejde sammen med dig.

Der er ingen hemmelig formel, som du kan følge, der får dig ansat.

Der er ikke noget magisk antal Leetcode-spørgsmål, der skal udfyldes for at blive ansat, ingen rækkefølge af trin, der skal følges for magisk at låse op for et jobtilbud. Når du bliver afvist, skal du ikke bebrejde interviewprocessen. Beklag ikke ingeniørerne, der interviewede dig. Du og jeg får ikke den luksus. Fordi i slutningen af ​​dagen er vi bare fattige eksstuderende, der prøver at blive ansat, og intet beløb, der skifter skyld, vil ændre det, uanset hvor brudt og / eller ubrugeligt du måske tror ansættelsesprocessen er.

Spørg dig selv ved hver afvisning:

  • Hvilke områder gjorde jeg dårligt i?
  • Hvorfor klarede jeg mig dårligt i disse områder?
  • Hvordan kan jeg forbedre disse områder til næste gang?

Identificer dine svagheder, og arbejd hårdt for at afhjælpe dem, for i sidste ende er det virkelig alt, hvad det koger til: lidt held og meget hårdt arbejde.

Hvis du kan lide det, du læser, er der mere, hvor det kom fra!

Som en fyr i de tidlige stadier af sin teknologiske karriere skriver jeg om - du gættede det - de tidlige stadier af en teknologisk karriere.