Sådan mestrer du IntelliJ for at øge din produktivitet

DISCLAMER: Dette er ikke gratis annoncering for JetBrains, det handler kun om en udvikler, der deler tips om IntelliJ.

Uden tvivl er det vigtigste udviklerværktøj udviklingsmiljøet (kaldet IDE).

Min favorit og den, jeg arbejder med hver dag på arbejde, er IntelliJ (Ultimate version). I denne artikel vil jeg dele med dig alle de tip og tricks, jeg har samlet fra min erfaring og fra mine kolleger. Dette kan hjælpe dig med at mestre dette værktøj og gøre dit arbejde lettere.

Forlad ikke hvis du ikke bruger IntelliJ eller endda hvis du hader det! Jeg vedder på, at du kan anvende mange af disse tricks til din yndlings-IDE.

Indholdsfortegnelse

 • Konverter mikrotjenester til moduler
 • Har effektive kodevurderinger
 • Gendan flere forpligtelser
 • Sikkerhedskontrol af Java-devs
 • Diskuter med din database
 • Sidste råd: Kør dashboard, markerede mapper, ridse filer, installer plugins, overforbrugsgenveje

Konverter mikrotjenester til moduler

Hvis du arbejder på mange projekter, eller dit projekt implementerer en mikroservicearkitektur, har du uafhængige projekter i mange mapper.

Dette betyder, at du skal oprette et IntelliJ-projekt til hvert projektkatalog. Alligevel kan du ikke have mere end et projekt i et enkelt IntelliJ-vindue.

Oprettelse af moduler er løsningen. Ideen er at skabe et IntelliJ-projekt med uafhængige moduler.

Du kan administrere alle moduler i Project Structure-vinduet ( File > Project Structure). De er også tilgængelige ved at højreklikke på et enkelt modul og vælge ng Open Module Setti.

Har effektive kodevurderinger

Jeg håber, du bruger et versionskontrolsystem som Git eller Subversion. Hvis du ikke er det, bør du overveje at lære mere om versionskontrolsystemer!

IntelliJ giver en god integration til VCS, især til kodevurderinger. Hvis dit projekt indeholder mange arkiver inden for dine moduler, er det muligt at visualisere hver forpligtelse ét sted.

Kontroller først, om versionskontrol kender dine mapper:

Gå derefter til at kontrollere dette værktøjsvindue:

Du skal kun aktivere Show Root Namesmuligheden for at se modulernes navne til venstre. Den Stier filter giver dig mulighed for at filtrere bruge modulnavne. Nyttigt, når du arbejder på projekter med en mikroservicearkitektur!

Højre side af dette vindue viser alle ændrede filer fra den valgte forpligtelse. Du kan klikke på for Show Diffat åbne et nyt vindue og visualisere ændringer for hver fil.

Hvis du har brug for at gennemgå flere forpligtelser på samme tid, skal du vælge de forpligtelser, der skal gennemgås (hold ctrlnøglen nede) og klikke på Show Diff.

Gendan flere forpligtelser

Af en eller anden grund skal du muligvis tilbageføre et par forpligtelser i dit projekt. Hvis du ikke er vant til at gøre det, kan du komme i problemer.

Gendannelse af en forpligtelse er ret enkel: højreklik på den og vælg tilbagevenden. Når du til sidst har løst konflikterne, kommer der en pop op-pop op. Hvis du kun tilbagefører en forpligtelse, skal du gøre som normalt uden at markere Amend commitindstillingen.

Men hvis du har brug for at tilbageføre flere forpligtelser, skal du være lidt mere klog. Ideen er at skabe enbegå, som vender tilbage til alle forpligtelser på én gang - start med den seneste for at undgå konflikter.

Når du tilbagefører en forpligtelse, skal du foretage ændringerne. Det betyder, at du ikke kan udføre flere vendinger og endelig begå resultatet. Min løsning er at begå den første tilbagevenden og derefter kontrollere indstillingen Ændre forpligtelse for at squash de andre vender tilbage til denne første forpligtelse.

Sikkerhedskontrol af Java-devs

IntelliJ leveres med mange funktioner til Java, inklusive Maven-integration. Det er meget konfigurerbart, men inden du udforsker, skal du kontrollere nogle indstillinger.

 • Project SDK (File> Project Structu re)
 • Java-compilerversion for hvert modul (File> Settings> Java Com piler)
 • Maven-konfiguration (File> Settings> Maven)

For Maven-konfiguration skal du overveje at kontrollere, Always update snapshotsom du arbejder på mikroservicearkitekturerede projekter.

Glem ikke at også kontrollere afsnittet Ignorerede filer for at sikre, at IntelliJ ikke ignorerer dit modul pom.xml. Hvis dit modul stadig ikke genkendes som et Maven-projekt, skal du højreklikke på din pom.xmlog Add as Maven Project.

Nogle gange kan du kompilere ved hjælp af terminalen, men IntelliJ finder fejl på grund af Maven-afhængighederne. For at løse det skal du højreklikke på modulets Maven > Reload og derefter højreklikke igen to Rebumed modulet.

Diskuter med din database

Jeg prøvede nogle klienter til at håndtere databaser, men det er meget bedre at bruge IntelliJ, når du også skriver kode.

Du kan udforske din database uden at skrive nogen kode ved hjælp af træforskeren. Derefter, hvis du dobbeltklikker på en tabel, kan du også filtrere resultater, udføre nogle CRUD-operationer og endda eksportere dataene i mange formater som SQL, CSV og HTML.

Som du måske tror, ​​understøtter SQL-filer syntaksfremhævning, autofuldførelse og muligheden for at køre forespørgsler fra filen. Den gode del er, at du kan skrive flere forespørgsler i din fil, men kun køre fremhævede forespørgsler med Ctrl + Enter.

Sidste råd

Kør dashboard

Det er muligt at køre dine applikationer fra IntelliJ, men du skal oprette en Run Configurationførste. Når en eller anden proces kører, kan du liste dem alle på et dashboard.

For at aktivere Run Dashboard skal du åbne popup-vinduet Run Configuration og vælge Defaults. Derefter kan du tilføje, hvilken type konfiguration der kan vises i dit køredashboard.

Markerede mapper

Når du højreklikker på et bibliotek, har du mulighed for at markere det som kilde, test og endda ekskludere det.

Det er nyttigt, fordi du kan skjule ekskluderede filer i dit projekt og også filtrere søgeresultater, så de ikke viser test (i omfang> Produktionsfil ).

Skrab filer

Oprettelse af midlertidige filer er meget praktisk at teste noget uden for dit projekt. IntelliJ understøtter denne funktion (genvej: Ctrl + Alt + Maj + Insert) med mange slags filer såsom JavaScript og SQL . Plugins kan hjælpe dig med at køre disse filer. Jeg anbefaler dig at prøve Quokka, som kører JS scratch-filer.

Installer plugins

Der findes masser af plugins til IntelliJ - næsten alle populære rammer og sprog har en. Du skal installere disse plugins og kontrollere, om de hjælper dig i dit daglige arbejde.

Kontroller for eksempel Avanceret Java-foldning, som kan være interessant for Java-udviklere. Du kan også oprette en bestemt skrifttype for let at skelne lignende tegn som l 1 I og O 0 o. Jeg vil anbefale Source Code Pro og Hack, som hjælper med at undgå forveksling af lignende tegn.

Genveje til overforbrug

 • shift + shift søger overalt efter en fil
 • ctrl + shift + E for nyligt åbnede filer
 • ctrl + shift + F søger efter en tekst i stien (brug modulfilteret)
 • ctrl + click springer til variabel / funktionserklæring
 • ctrl + f12 søger efter variabel / funktion i filen
 • alt + F7 viser variabler / funktionsanvendelser

Tak for læsningen! Dette var en samling af tip og tricks, jeg har lært med erfaring og også med hjælp fra mine kolleger. Jeg håber, du fandt noget nyttigt til dit daglige arbejde med IntelliJ!

Hvis du fandt denne artikel nyttig, skal du klikke på ? knap et par gange for at få andre til at finde artiklen og vise din støtte! ?

Glem ikke at følge mig for at få besked om mine kommende artikler ?

Tjek mine andre artikler

➥ JavaScript

 • Reagerer for begyndere-serier
 • Sådan forbedres dine JavaScript-færdigheder ved at skrive din egen webudviklingsramme
 • Almindelige fejl, der skal undgås, når du arbejder med Vue.js

➥ Tips & tricks

 • Stop smertefuld JavaScript-fejlfinding og omfavn Intellij med kildekort
 • Sådan reduceres enorme JavaScript-bundter uden indsats