Hvordan jeg byggede 100 projekter på 100 dage

Jeg var færdig med udfordringen # 100Days100Projects? I denne artikel vil jeg dække min erfaring med at udføre denne udfordring, og jeg vil også besvare nogle af de spørgsmål, jeg har modtaget på Twitter om dette.

Det vil være en "spørg og svar" -artikel, så jeg håber du nyder det! ?

Hvad handler denne udfordring om?

Hovedformålet med denne udfordring er at opbygge et projekt hver eneste dag i 100 dage i træk. Du kan læse mere om reglerne her. (Bemærk: der er også en lettere variant: # 30Days30Projects, hvis du er interesseret i noget lettere?)

Jeg startede denne udfordring den 17. september 2019 og sluttede den 25. december 2019 .

Hvilke projekter har du bygget under udfordringen?

I det sidste projekt (nr. 100) tilføjede jeg alle de projekter, jeg har bygget under udfordringen, så hvis du vil tjekke dem ud, klik her.

Alle projekterne var webbaserede - frontend hovedsagelig (HTML, CSS, JavaScript), og nogle af dem havde en lille smule NodeJS til backend.

Jeg brugte alle mulige API'er, nogle JS-biblioteker (ReactJS, p5js - til at arbejde med lærredet), men de fleste af projekterne blev udført med Vanilla JS og CSS.

Hvordan kommer du med så mange ideer?

Tilsyneladende har mange mennesker stillet mig dette spørgsmål i løbet af disse 100 dage.

Det er simpelt: Jeg er et geni . ?

Bare sjov? ... Jeg er langt fra at være det.

Sandheden er, at jeg samlede mange ressourcer i løbet af det sidste år, fordi jeg havde brug for inspiration til mine artikler, videoer osv., Og jeg har også brugt dem til at få inspiration til disse projekter.

Når du laver denne kreative proces igen og igen og igen, ender du i sidste ende med at få ideer fra alle tingene omkring dig. Der er nogle projekter, som jeg gjorde, fordi jeg så et behov i mit daglige liv (drikkevand-app, tilfældig picker-visualiseringsprogram, nedtælling, adgangskodegenerator osv.).

Lad os ikke glemme, at nogle af projekterne blev foreslået af mine tilhængere. (Tak gutter ?)

De ressourcer, jeg mest har brugt til inspiration :

  • Dribbble
  • CodePen
  • CollectUI

Har du haft en plan i længere tid, eller gjorde du det spontant?

Ud af de 100 projekter tror jeg, at kun 2 eller 3 var "planlagt" på forhånd - som en dag før. ?

Resten af ​​dem blev bare gjort spontant.

Men jeg vil ikke anbefale at gøre det. Det er meget bedre at have planlagt ting - det slipper den hovedpine, du kan få, når du med det samme skal komme med en idé.

Hvorfor gjorde du det?

Jeg ELSKER UDFORDRINGER ! ?

Så simpelt som det.

Jeg elsker at skubbe mine grænser, og denne udfordring lignede en der kunne gøre det (og det gjorde det!). Jeg har også bemærket, at hvis jeg offentligt meddeler, at jeg laver noget, ender jeg med at gøre det - måske på grund af den skam, jeg ville føle, hvis jeg fejler. Jeg ved ikke. Har ikke svigtet en udfordring endnu. ?

Den første udfordring jeg gjorde var en 365 dages løbende udfordring. Jeg erklærede offentligt på Facebook, at jeg ville gøre det, og jeg sendte et billede dagligt med mig efter mine løb. Dette gav mig styrken til at afslutte det (endte faktisk med at gøre 422 dage). Jeg kunne ikke svigte mine tilhængere, ikke? ?

Og på den anden side vidste jeg, at hvis jeg skulle poste dagligt, ville jeg inspirere andre. Jeg ville vise folk, at selv almindelige mennesker som os kan gøre ting, hvis vi sætter vores sind på det. Vi har et stærkt sind, vi bruger det bare ikke ved sin fulde kapacitet!

Ja. Jeg er en almindelig fyr. Intet specielt her. Så hvis jeg gjorde det, kan du også gøre det!

Hvor meget arbejde krævede det at oprette et projekt?

Nogle af de projekter, jeg lavede på under 30 minutter, et par tog mig 6-8 timer og 1 eller 2 måtte jeg "udsætte" til 2. dag, fordi jeg ikke kunne afslutte dem. Selvom jeg udsatte disse projekter til den næste dag, genskabte jeg dem fra bunden - kun ved hjælp af den opnåede viden. Dette viste sig at være en god måde at blive "løsnet". Bare gentag det fra bunden.

Jeg vil sige, at jeg havde brug for ca. 1-1,5 timer i gennemsnit pr. Dag. Dette inkluderer: idé + udførelse + sociale medier.

Husk, at jeg har kodet siden 2013, så måske har en person med mindre erfaring brug for lidt mere tid, men det afhænger virkelig af projektets vanskeligheder.

Hvad motiverede dig til at fortsætte?

Som jeg nævnte ovenfor, tror jeg, at skammen ved at undlade at holde mig i bevægelse, i betragtning af at jeg offentligt forpligtede mig til udfordringen. Jeg kan ikke svigte mit publikum!

Jeg havde et "strafgebyr" på $ 25, som jeg skulle betale for de svigtende dage, men jeg tror ikke, jeg nogensinde har tænkt på det, efter at jeg startede.

Jeg tilføjede pengeaspektet, fordi jeg vidste, at det ville være engagerende for folk at have det, og nogle af dem ville have mig til at mislykkes (luskede dig!?), Så de ville tjekke ind dagligt - hvilket endte med at give mig et lille boost af visningerne på mine indlæg?

Hvad har du lært under udfordringen?

Jeg har lært et par ting:

  • Lærte hvordan man "skitserer" og planlægger en projektstruktur
  • Lært og spillet med nogle teknologier og API'er, som jeg ikke har brugt før
  • Lær mere om CSS-egenskaber (positionering, animation osv.)
  • Lær mere om, hvordan du arbejder med JS DOM API

Det endte med at hjælpe mig med at størkne mine vanilje JS og CSS færdigheder!

Hvad ville du gøre anderledes?

En ting, jeg har bemærket, er at der var flere enklere projekter, som jeg oprindeligt planlagde. Jeg forventede at have flere apps med flere funktioner, men i betragtning af det faktum, at denne udfordring ikke var det eneste, jeg havde, sluttede jeg med at lave mere enkle projekter (som bare en designimplementering med HTML / CSS, ingen JavaScript).

Hvis jeg nogensinde ville gøre denne udfordring igen, ville jeg enten:

  • Gør færre dage (30 eller 50) eller
  • Fokus 100% på udfordringen (ikke mere klientarbejde eller andre projekter osv.)

På denne måde kunne jeg lave mere “sofistikerede” apps.

Ikke desto mindre er jeg tilfreds med de projekter, jeg har udført i betragtning af den givne situation.

Jeg sluttede også med at bruge meget tid på at poste på sociale medier (Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram - som jeg oprettede et nyt billede for hver gang).

Måske vil et godt system til at "dele overalt" bidrage til at fremskynde processen.

Misforstå mig ikke, det er vigtigt at sende på SM, og jeg ville ikke droppe det, men jeg ville hurtigere, hvis det var muligt.

Skal folk gøre denne udfordring?

Hvis du vil have en god udfordring. Ja.

Hvis du vil lære nye ting. Ja.

Hvis du vil skabe engagement med dit publikum. Ja.

Skal du gøre 100 dage? Afhænger.

Har du tid? Så gør det. Ellers ville jeg kun gøre 30 dages variant.

Hvad er det næste for dig?

En anden udfordring. ?

I 2020 planlægger jeg at gå all-in på YouTube, så jeg starter året med en 31 dage 31 videoer udfordring (mere om det kommer snart). Jeg vil have et solidt efterslæb af videoer til min YouTube-kanal, så denne udfordring passer meget godt til det.

Hvem ved ... måske fortsætter jeg med at gøre det, hvis alt går godt.

Abonner, hvis du vil følge mine fremskridt! ?

Konklusion

Hvis du har andre spørgsmål, så lad mig det vide, så svarer jeg gerne og opdaterer artiklen!

Jeg håber, dette var nyttigt for dig!

Tak fordi du læste! ?

Læs flere af mine artikler på min blog.