SQL Opret indekserklæring forklaret med eksempler

Denne erklæring bruges til at oprette et "indeks" på en kolonne i en eksisterende tabel.

Nøglepunkter på indekser:

  • De bruges til at forbedre effektiviteten af ​​søgninger efter data, præsentere dataene i en bestemt rækkefølge, når de tilslutter sig tabeller (se den ultimative guide til JOINudsagn) og mere.
  • Et indeks er et "system" -objekt, hvilket betyder, at det bruges af databasesystemet.
  • En del af denne anvendelse er, at databasesystemet opdaterer indekset, når de data, der bruges af indekset, ændres i den relaterede tabel. Husk dette, for da antallet af indekser øges i en database, kan den samlede systemydelse påvirkes.
  • Hvis du finder ud af, at dine SQL'er kører langsomt på en given tabel eller tabeller, er det første at oprette et indeks at overveje for at rette problemet.

Her er et eksempel på create indexudsagnets syntaks . Bemærk, at syntaksen tillader, at et indeks kan være over mere end en kolonne:

CREATE INDEX index_name ON table_name (column1, column2, ...);

programOfStudyBrug følgende udsagn for at oprette et nyt indeks på studenttabellens felt :

Her er en erklæring for at oprette indekset:

create index pStudyIndex on student (programOfStudy);

I MySQL bruger du ALTER TABLEkommandoen til at ændre og slippe indekser. MySQL Workbench giver også GUI-værktøjer til at styre indekser.

Men dette skraber bare overfladen. Tjek dokumentationen til din valgte database manager og have det sjovt at prøve forskellige muligheder selv.