Sådan overbeviser fremmede om at hjælpe dig med at få et job

Den 7-trins proces, som jeg brugte til at få 40 henvisninger

I et stadig mere konkurrencedygtigt jobmarked kan det være en stor udfordring i sig selv at lande et job i første runde. Der er dog en sikker måde at øge dine chancer på: en henvisning fra en person i det firma, du vil arbejde for. Dette er indlysende, men hvad hvis du ikke kender nogen i det firma?

I min nylige jobsøgning modtog jeg henvisninger til 40 job hos 40 svært tilgængelige virksomheder, selvom jeg ikke kendte nogen på 38 af dem. Min strategi var enkel. Jeg brugte min gratis en-måneders prøveversion af LinkedIn Premium (Recruiter Lite-versionen) til at spørge relevante personer i hvert firma. Jeg bad om et kort telefonopkald for at høre om deres oplevelser. I slutningen af ​​opkaldet bad jeg dem om en henvisning til at arbejde der. Her er den chokerende del: hver eneste person sagde ja.

Over tid har jeg forbedret denne proces til maksimal effektivitet, og jeg tror, ​​at utallige andre kunne drage fordel af de lektioner, jeg har lært. Så uden yderligere ado er her en 7-trins vejledning til at få henvisninger til enhver jobansøgning:

Trin 1: Tilmeld dig en gratis prøveversion af LinkedIn Premium i en måned

Hvert LinkedIn-medlem er berettiget til en gratis prøveperiode på LinkedIn Premium på en måned, som giver en håndfuld funktioner, der ikke er tilgængelige for gratis konti.

Langt det bedste af disse funktioner er InMail, som giver dig mulighed for at sende beskeder til alle blandt de mere end 500 millioner brugere på LinkedIn. Så vidt jeg ved, har der ikke været noget andet i hele menneskehedens historie, der giver almindelige mennesker muligheden for direkte at kontakte en så stor gruppe af individer.

Der er fire versioner af LinkedIn Premium, der er tilgængelige til en gratis prøveperiode på en måned. Selvom indstillingen "Premium Career" (normalt $ 30 / måned) angiveligt var designet til jobsøgende, anbefaler jeg planen "Recruiter Lite" (normalt $ 100 / måned) af nogle få grunde:

 • Ubegrænset browsing af andres profiler
 • Avanceret søgefunktion (inklusive et jobtitelfilter)
 • 30 InMail-beskeder pr. Måned i stedet for 3
 • Ubegrænset InMail-besked til andre LinkedIn Premium-medlemmer.

Selvom din jobsøgning fortsætter efter den første gratis måned, eller hvis du allerede har brugt din prøveperiode, tror jeg stadig, at disse funktioner er prisen værd.

Jeg skal også bemærke, at LinkedIn Recruiter Lite-planen har sin egen separate grænseflade tilgængelig øverst til højre på siden, og dine InMail-beskedkreditter vil kun være tilgængelige der, ikke på din almindelige LinkedIn-konto.

Trin 2: Find personer på LinkedIn, som du vil kontakte

For hver arbejdsgiver, som du er interesseret i, skal du bruge søgeparametrene til Recruiter Lite til at vælge 2-3 personer, som du muligvis når ud til. At finde de rigtige mennesker er ikke en eksakt videnskab, men her er nogle mulige kriterier:

 • I øjeblikket i virksomheden

  Du skal bruge dette filter til hver søgning. Standard er "Nuværende eller tidligere", og du skal ændre den til "Aktuel". Nogle gange har folk to job, der er angivet som aktuelle på deres LinkedIn-profil. Dette betyder ofte, at de skiftede job og aldrig officielt "afsluttede" det andet job på LinkedIn. I dette tilfælde er deres nuværende job den med den seneste startdato, som kan bestemmes ved at klikke på deres profil.

 • 1.-graders forbindelser

  Hvis du allerede kender nogen i et firma, kan de give dig en “varm introduktion” til en person, der har den rolle, du ønsker. Dette er langt den mest almindelige taktik, som folk bruger til at få henvisninger. Selvom det har en højere succesrate end at nå ud til fremmede, er det i sagens natur begrænset af størrelsen på dit netværk. Stol ikke på dette isoleret.

 • LinkedIn premium medlemmer

  Det koster nul InMail-kreditter at kontakte en person, der også har et LinkedIn Premium-abonnement. Folk, der har LinkedIn Premium, er generelt mere aktive på platformen. Dette betyder, at de er lidt mere tilbøjelige til at svare end et ikke-premium-medlem. For store virksomheder var jeg i stand til udelukkende at kontakte disse medlemmer og gemme InMail-kreditter til mindre virksomheder. Selvom det ikke er muligt at filtrere en søgning til kun premium-medlemmer, synes algoritmen at skubbe dem til toppen af ​​resultaterne. Derudover gør det gule LinkedIn-logo ud for deres information dem ret lette at identificere.

 • Jobtitel lighed

  Du skal bruge søgefilteret "position" til at finde personer, der har lignende jobtitler som den, du søger. Deres henvisning har ofte mere vægt end en henvisning fra en anden i virksomheden.

 • Anciennitet

  Giv præference for folk på højere niveau, da deres henvisninger også har større vægt. For mellemstore til store virksomheder bør det ikke være svært at finde nogen, der har en relateret rolle på et højere niveau med en LinkedIn Premium-konto. Det tager lidt at grave for at finde ud af, hvordan en arbejdsgivers hierarki fungerer. Det kan dog ofte findes ved at se LinkedIn-profiler for ældre mennesker, der har været i en virksomhed i lang tid. Deres historie med forskellige roller i virksomheden kan være nyttigt. Det er vigtigt at bemærke, at mange højere ups har mange kilder, der kæmper for deres opmærksomhed. Således vil succeshastigheden ved at kontakte dem være betydeligt lavere, men stadig et skud værd. Hvis de accepterer at chatte, er de mere tilbøjelige til at være fortrolige med at henvise end en medarbejder på entry level. Dette kan skyldes, at de er mere fortrolige med processen

 • 2. graders forbindelser

  Antag at du har en gensidig forbindelse med nogen. Du kan bede din delte forbindelse om at give dig en formel introduktion til dem på LinkedIn. Hvis du ikke kender din gensidige forbindelse godt nok til at bede om en introduktion, kan du nævne, at du begge kender personen i din besked til dem.

 • Universitet

  Hvis de gik på samme college som dig, er det en øjeblikkelig faktor, hvor du kan forholde dig til dem. Dette vil gøre dem mere tilbøjelige til at blive enige om at tage sig tid til at tale med dig i telefonen. Efter min egen erfaring har jeg fundet ud af, at kandidater fra ikke-Ivy League-skoler som mig selv, der arbejder i svært tilgængelige virksomheder sandsynligvis ville hjælpe. Måske skyldes det, at de også var nødt til at arbejde lidt hårdere i ansøgningsprocessen.

 • Alt andet, du har til fælles

  Placering, college major, hjemby, interesser osv. Alt på deres LinkedIn-profil er fair spil.

Der er mange faktorer at overveje, men det er vigtigt ikke at overanalysere hver persons profil i et forsøg på at finde den "perfekte" henvisning. Brug 10 minutter på at vælge 5-10 personer i en virksomhed og gå videre. For at holde orden kan du oprette et nyt “projekt” i rekrutteringsgrænsefladen til at gemme profiler, som du vil kontakte.

Trin 3: Send InMail til de personer, du har fundet

Først skal du sørge for, at din LinkedIn-profil er opdateret og ser så imponerende ud som muligt før du når ud til nogen. Nogle af de personer, du kontakter, vil se på din profil.

Når du er klar til at sende en besked til nogen, er meddelelsens indhold vigtigt. For at maksimere dine chancer for at modtage et svar, bed dem om et 15-minutters telefonopkald for at diskutere deres oplevelser med virksomheden. Her er en lagerbesked, du kan bruge:

Hej [deres navn], mit navn er [dit navn]. Jeg undersøger i øjeblikket job inden for [specifik branche], og jeg så, at der var et indlæg hos [deres firma]. [nævner alt, hvad du og dem har til fælles, hvis det er relevant]. Jeg ved ikke for meget om, hvordan denne rolle ser ud hos [deres firma], og jeg vil meget gerne høre om dine oplevelser. Ville du være i stand til at chatte i telefonen i ~ 15 minutter engang i denne uge? [Dit navn]

Modstå trangen til at tilføje ekstra detaljer, der ikke er 100% nødvendige. Modtageren vil mindre sandsynligt læse hele meddelelsen. Hvis du tilføjer noget, skal du sørge for, at det virkelig øger din sandsynlighed for at få et svar

Sidebemærkning : Hvis du er studerende, skal du altid nævne det, fordi folk elsker at hjælpe studerende.

Det er vigtigt at huske, at denne proces i sig selv er hit-and-miss. Nogle (de fleste) af de mennesker, du når ud til, vil ikke svare, og det er okay. Undlad at overanalyse situationen, eller lad dette afskrække dig.

Trin 4: Planlæg en tid til at tale

Hvis personen svarer, skal du sørge for at være hurtig i dit svar på dem. De beder dig ofte om at sende et par tidspunkter, hvor du er tilgængelig. Giv en bred vifte af tilgængelighed som en høflighed i deres tidszone. Dette kan udledes fra deres placering, der er angivet på deres LinkedIn-profil.

Folk vil ofte gerne tale i løbet af deres arbejdstid, oftest på fredage. Dette gælder især for konsulenter, selvom der er undtagelser.

Trin 5: Tal med dem i telefonen

Du skal være forberedt på opkaldet med et par spørgsmål til dem, da du forventes at lede samtalen. Som med personlige interviews er den generelle tommelfingerregel, at du vil stille subjektive spørgsmål. De vil sandsynligvis give et andet svar end en anden. Undgå konkrete spørgsmål, der kan besvares med en Google-søgning. Her er nogle ideer:

 • "Hvordan adskiller denne rolle sig fra denne rolle hos [lignende virksomheder]?"
 • "Hvordan er virksomhedskulturen baseret på din erfaring sammenlignet med andre steder, du har arbejdet?"
 • "Hvordan sammenlignes dette job med [tidligere job, der er angivet på deres LinkedIn-profil]?"
 • "Hvordan ser det daglige arbejde ud i denne rolle?"
 • "Hvordan vil du definere succes i denne rolle?"
 • "Hvis jeg skulle modtage dette job eller et lignende job, hvordan anbefaler du så, at jeg forbereder mig på det?"
 • "Har du generelle råd til mig i min jobsøgningsproces?"

Stil derefter følgende spørgsmål efter 10-15 minutter:

"Jeg ved, at rollen er super konkurrencedygtig, så tror du, det ville være værdifuldt for mig at søge en henvisning fra dig eller en anden i virksomheden?"

Du vil blive overrasket over, hvor ofte de siger ja.

Hvis de er enige, skal du spørge om, hvordan henvisningsprocessen fungerer, fordi den varierer mellem arbejdsgivere. I mindre virksomheder sender de normalt bare dit CV til en rekrutterer. Hos større virksomheder er der ofte en simpel form, som de kan udfylde. I de fleste tilfælde vil virksomheden også ønske, at du ansøger online. Arbejdsgivere varierer dog efter, om du skal indsende ansøgningen før eller efter henvisningen. Sørg for at finde ud af det. Ofte kender den person, du taler med, ikke detaljerne i henvisningsprocessen direkte, så de har brug for lidt tid til at forhøre sig.

Trin 6: Opfølgning

Din kommunikation med hver person skal fortsætte ud over den oprindelige henvisning. Dette er nødvendigt, fordi det letter fremtidig kontakt, hvis det er nødvendigt. Måske har du brug for en henvisning igen en dag, men vigtigere er det, at det viser dem, at deres tjeneste betød meget for dig.

Jeg anbefaler at følge op næste dag med en LinkedIn-forbindelsesanmodning. Dette giver dig mulighed for at kontakte dem igen i fremtiden, når dit premium-abonnement er slut), inklusive en besked som denne:

”Endnu en gang mange tak, fordi du talte med mig i går og henviste mig til [deres firma]! Jeg holder dig opdateret om resultatet af ansøgningsprocessen. ”

Derudover skal du opdatere dem, når resultatet af den specifikke applikation er blevet besluttet. De vil ofte blive underrettet af rekruttereren om, hvorvidt du fik jobbet, men det er også rart at kommunikere med dem personligt. Du skal også kontakte dem igen, når du har accepteret et jobtilbud et eller andet sted.

Trin 7: Betal det fremad

I den store ordning af ting er dette det vigtigste skridt. Når andre beder dig om karrierehjælp i fremtiden, skal du huske de mennesker, der hjalp dig. Rådgive. Vær en mentor. Gå ud over dem. Længere frem i tiden vil de mennesker, som du hjalp, gøre det samme for andre osv.

Hvis du får chancen, bedes du svare i kommentarsektionen i denne artikel for at fortælle mig, hvordan du var i stand til at netværke for at finde et job. Til sidst vil jeg gerne offentliggøre en opdateret version af denne artikel, der også indeholder information fra andre.

Og frem for alt andet: Giv aldrig håbet op. Afvisning vil ske. Tillad dig ikke at blive modløs. Held og lykke!