Grundlæggeren af ​​Wikipedia bygger et community-run nyhedswebsted

Tilbage i 2001 var Jimmy Wales medstifter af Wikipedia med missionen om at "bemyndige og engagere mennesker over hele verden til at indsamle og udvikle uddannelsesindhold under en gratis licens eller i det offentlige domæne."

I dag meddelte han, at han opretter et nyhedswebsted kaldet WikiTribune. Webstedet siger: ”Vi vil sikre os, at du læser faktabaserede artikler, der har reel indflydelse på både lokale og globale begivenheder. Og at historier let kan verificeres og forbedres. ”

WikiTribune er et "levende åndedrætsværktøj, der præsenterer nøjagtige oplysninger med ægte beviser, så du trygt kan beslutte dig selv."

Webstedet understreger stærkt rollen som et fællesskab af jævnaldrende i stedet for den traditionelle adskillelse mellem journalister og deres læsere. "Artikler er forfattet, faktakontrolleret og verificeret af professionelle journalister og medlemmer af samfundet, der arbejder side om side som lige, og understøttes ikke først og fremmest af annoncører, men af ​​læsere, der holder af god journalistik nok til at blive månedlige tilhængere."

I løbet af de næste 30 dage vil WikiTribune forsøge at skaffe nok donationer til at ansætte sit oprindelige team på 10 fuldtidsjournalister. Du kan tjekke deres fulde WikiTribune-websted og bidrage her.

Her er tre andre links, der er din tid værd:

  1. Massive åbne onlinekurser var tidligere 100% gratis. Men de blev ikke sådan (5 minutters læsning)
  2. CSS i JavaScript: Fremtiden for komponentbaseret styling (7 minutters læsning)
  3. En illustreret guide til opsætning af dit websted ved hjælp af GitHub og Cloudflare (8 minutters læsning)

Bonus: Spiludvikler Jonathan Blow holdt en god tale om "Making Game Programming Less Terrible" (1 times ur)

Dagens tanke:

”Test skal være en integreret del af udviklingen af ​​software og ikke en separat fase. Når denne tilgang tages, ejes produktkvaliteten af ​​alle i teamet. Det er let at angive, men svært at omsætte i praksis på grund af mange års forudfattede forestillinger om, at udviklere og testere holdes bedre adskilt. ” - James Sivak

Dagens sjove:

Webcomic af XKCD.

Dagens studiegruppe:

freeCodeCamp Bogotá

God kodning!

- Quincy Larson, lærer på freeCodeCamp

Hvis du får værdi ud af disse e-mails, kan du overveje at støtte vores nonprofit.