Topårsager til, at din mobilapp er langsom, og hvordan du løser det

På et tidspunkt, hvor teknologien bevæger sig fremad i et ekspressivt tempo, og folk ikke har nogen tålmodighed, skal du forblive på tæernes spidser for at sikre, at du bevarer dine brugere.

Det er rigtigt, at et flertal af slutbrugerne ikke kan vente med at få svar fra en mobilapp. Den ideelle indlæsningstid for en mobilapp er cirka to sekunder. Ifølge en undersøgelse foretaget af Akamai-forskning falder konverteringsfrekvensen for hvert ekstra sekund, som appen bruger, dog med 7%.

For at øge elendigheden har brugerne tendens til at blive frustrerede og vrede, hvis de skal vente længere, aldrig igen for at vende tilbage til den samme app. En anden rapport afslører, at 48% af kunderne afinstallerer eller holder op med at bruge en app, hvis den er langsom.

Derfor er den første bydende nødvendige opgave at finde den faktiske årsag eller grunden til, at appen er langsom. Når du har identificeret hovedproblemet, kan du derefter tage de nødvendige handlinger for at løse problemet og tilbyde dine brugere en forbedret oplevelse.

De største problemer, der gør din mobilapp langsom, er:

 1. Din app er forældet og understøtter ikke
 2. Træghed i serverhastigheden
 3. Krypterede forbindelser er ikke optimeret
 4. Chatty samtaler
 5. Defekt biblioteks- og softwareudviklingssæt
 6. App er overfyldt med data
 7. Netværksforsinkelse

I denne artikel vil vi dække hvert af disse spørgsmål i detaljer. Så lad os komme i gang.

1. Din app er forældet og understøtter ikke

Hvis du er interesseret i appudviklingsbranchen, skal du være opmærksom på, hvor vigtigt det er at opdatere din app med jævne mellemrum. Uanset om du er en Android- eller en iOS-appudvikler, skal du sørge for, at appen er designet til den nyeste version af operativsystemet.

For eksempel i øjeblikket i tilfælde af Android skal det være Android Oreo eller Nougat. For iOS skal det være iOS 11 eller 10. Så hvis du ikke optimerer dine apps til at køre på disse platforme, eller hvis du bruger en ældre ramme, har appen tendens til at blive langsom. Derudover modtager ældre platformversioner ikke den krævede support fra leverandøren, og efter en bestemt dato stopper supporten helt.

Løsningen på problemet er at opdatere og optimere softwaren og holde kontakten med de nyeste trends relateret til appudvikling og design. Opdatering af din app og test af den på de nyere platforme sikrer også, at den er kompatibel med de nyere operativsystemversioner. Det forbedrer også ydeevnen for din app.

Du får altid opdaterede oplysninger om sikkerhedsadvarsler og fejlrettelser, hvilket fremskynder appens hastighed.

2. Træghed i serverhastigheden

Du skal have stødt på denne meddelelse mange gange - serveren er nede eller ikke tilsluttet. Nå, dette er en af ​​de almindelige grunde til, at nogle websteder tog lang tid at indlæse, og det samme problem gentages her med mobilapps. Serveren er langsom, eller den er blevet overbelastet.

Der kan være mange grunde til, at backend-infrastrukturen er langsom:

 • Serveren kan blive langsommere på grund af den infrastruktur med flere niveauer, som de fleste moderne applikationer kører på.
 • Du kan have problemer med at få adgang til filer fra disken, køre applikationskoden eller kommunikere øjeblikkeligt med brugerne via chatten osv.

Grundårsagen til alle disse problemer er den samme: en overbelastet eller overbelastet server. Til tider kan problemet være relateret til forsinkelsen af ​​en anden proces, som din app er stærkt afhængig af for de fleste af sine opgaver.

For at løse problemet kan du vælge et par fremgangsmåder.

 1. Identificer interaktionerne mellem de forskellige komponenter i applikationen, der er kendt som Application Dependency Mapping (ADM).
 2. Prøv at tage noget belastning fra serveren ved at levere en ekstra omvendt proxyserver. En omvendt proxy giver mange fordele og fremskynder webanmodningerne ved at give komprimering, SSL-afslutning, caching og andre fordele.

Faktisk kan du vælge endnu et alternativ, der implementerer en load balancer for at hjælpe med at fordele trafikken jævnt.

3. Krypterede forbindelser er ikke optimeret

SSL / TLS-forbindelser giver kryptering til data i transit og er afgørende fra app-udviklingsmæssigt synspunkt. Så overse dem ikke! Men også de kan skabe problemer, hvis de ikke er optimeret.

Uoptimerede krypterede forbindelser resulterer i nedsat ydeevne for appen. Nogle af de vigtigste årsager identificeret af eksperter er:

 1. Der kræves et håndtryk hver gang du åbner en ny forbindelse, hvilket påvirker hastigheden.
 2. Problemer står over for under kryptering af data på serveren og dekryptering på klientsiden.

For at løse disse problemer skal krypterede forbindelser optimeres. Dette kan gøres ved at inkorporere HTTP / 2 og SPDY, som reducerer forbindelsesomkostningerne med klienter ved kun at kræve et enkelt håndtryk for hver session.

Du kan også anvende andre teknikker til at løse problemet, såsom brugen af ​​OpenSSL, sessionskort, caching af sessioner og så videre.

4. Chatty samtaler

Problemet med chatty-samtaler med applikationsserveren opstår, når klienten fremsætter flere anmodninger om at gennemføre en transaktion på vegne af individuelle operationer i applikationen.

Nu hvor virtualisering er blevet introduceret, giver dette dig mulighed for at udvikle en virtuel version af enheden eller ressourcen som en lagerenhed, serveren, netværket eller endda operativsystemet.

Det kan være, at serverteamet har konfigureret det automatisk migrerede serverbillede til en vært, der er let indlæst på grund af virtualisering. Det kan flytte serverbilledet til et andet sted, så det kommer mange millisekunder længere væk fra serverne eller disklagringssystemet.

Hvis du vil løse dette problem, skal du undersøge antallet af anmodninger mellem systemer, hvor det er forbundet med netværket. Det er også en god ide at tjekke forsinkelser mellem anmodningerne.

5. Defekt biblioteks- og softwareudviklingssæt

En appudvikler kan være meget særlig om at sikre klassens bedste ydeevne. Der kan dog være problemer med bibliotekerne og softwareudviklingssættet (SDK) leveret af leverandøren, der er uden for udviklerens kontrol.

Du skal gennemgå koden til tredjepartsbiblioteker for at se, om den indeholder fejl eller fejl. Hvis bibliotekerne ikke overvåges nøje, har applikationen en tendens til at blive forsinket.

Et par eksempler på problemer med tredjepartsbiblioteker, der kommer til at tænke på, er:

 • Tillader, at billeder indlæses i appen ved hjælp af Picasso- og Glide-bibliotekerne
 • Forenkling af kommunikationsprocessen mellem forskellige dele af applikationen ved hjælp af Eventbus-biblioteket
 • Eftermontering, et Android-baseret bibliotek, der hjælper med at arrangere API-opkald i et projekt

Sørg for, at du bruger sikre, stabile og pålidelige biblioteker, der har et stort samfund.

6. App er overfyldt med data

Nå, dette er ingen raketvidenskab og kan let identificeres og løses. Appen bliver overbelastet med data, og resultatet er, at appen sænkes. Hvis der er indlæst for mange servere, tager det meget tid. Det er dog ikke en god ide at begrænse dine data og kompromittere de praktiske funktioner i din app.

Den enkleste og utvivlsomt den bedste løsning på problemet er komprimering af data. Uanset om du har billeder, videoer, grafik eller lydindhold, hvis du komprimerer dataene, vil det få din app til at indlæses hurtigere, og du behøver ikke rode med nogen af ​​dens funktioner eller funktionalitet.

Men du skal vælge de passende komprimeringsstandarder i henhold til filstørrelse og indhold. Hvis vi taler om nogle af de almindelige metoder til at komprimere eller reducere datastørrelsen, er der to muligheder. Den første er den tabsfri metode, og den anden er tabsfri kompression.

 1. Tab uden kompression: I denne metode kan udvikleren gendanne filen til sin oprindelige størrelse, og der er intet tab af data, når filen ikke komprimeres. Denne type datakomprimeringsteknik bruges til at reducere størrelsen på tekst og regnearkdokumenter.
 2. Tabt komprimering: I den anden tilgang fjerner du faktisk dataene fra appen, hvilket normalt ikke er mærkbart. Denne datakomprimeringsmetode bruges til at komprimere størrelsen på video-, lyd- og grafikfiler.

7. Netværksforsinkelse

Netværkshastigheden kan i høj grad påvirke hastigheden på din mobilapplikation. Hvis netværket er langsomt, vil appens ydeevne også være langsom. Hvis en applikation foretager en forespørgsel til en ikke-eksisterende primær DNS-server og ikke får noget svar, vil den prøve den anden DNS-server - men dette sænker applikationshastigheden.

For at løse problemet skal du kontrollere netværkshastigheden hele tiden og se, hvornår appen sænkes.

Konklusion

Mobilapps er en fantastisk kilde til at nå ud til din målgruppe. Men hvis de ikke presterer op til mærket, eller de bliver langsomme, skal det løses hurtigt. Der er forskellige grunde til, at din app mister hastighedsfaktoren, så du skal identificere det nøjagtige problem og løse det så hurtigt som muligt.

Alternativt kan du bruge tjenesterne fra en erfaren og meget pålidelig App Development Company, der har ekspertudviklere, der forstår tricket med at accelerere applikationshastighed til at udføre jobbet :)

Hvis du nød denne historie, skal du klikke på? knap og del for at hjælpe andre med at finde den!