Sådan installeres cpanel / whm på en Digital Ocean VPS

Introduktion

I denne artikel vil jeg tage os igennem en trinvis proces til installation af en cpanel / whm på et digitalt hav VPS. Bemærk, at disse trin kan bruges til at installere en cpanel / whm på enhver VPS, men til dette indlæg bruger jeg en Digital Ocean VPS.

At vælge en pålidelig hostingplatform, der skal bruges til at være vært for dine projekter, kan være en skræmmende opgave. Jeg brugte faktisk en god tid på at gennemgå anmeldelser og funktioner, før jeg endelig gik med på at gå med Digital Ocean.

Hvorfor Digital Ocean

  • De har en af ​​de bedste priser på deres VPS - den er så lav som $ 5 pr. Måned.
  • Dejlig administrator UI
  • Meget lydhør support
  • Højtydende servere.

Hvorfor installerer vi cpanel / whm

Cpanel er et webbaseret serverkontrolpanel, der gør webstedsadministration til et stykke kage. Det inkluderer mange funktioner såsom oprettelse af mails, serversikkerhed, domænestyring, database osv., Der forenkler arbejdet med en DevOps. Du kan se en demo af, hvordan det fungerer, ved at følge dette link.

Oprettelse af en konto med Digital Ocean

Først og fremmest skal du åbne en konto hos Digital Ocean. Når du tilmelder dig med dette link, //bit.ly/2JvuZ2V, får du en $ 10-kredit indskudt på din konto, som du kan bruge, og det giver mig også en henvisningskredit. Det er virkelig ikke meget, men det er bedre end ingenting.

Hvis du er studerende eller kender nogen, der er, skal du tilmelde dig Githubs Student Pack, og du får $ 50 ekstra at bruge på din Digital Ocean-konto.

Oprettelse af en dråbe

Når du er logget ind på dit dashboard, skal du gå til øverste højre hjørne og klikke på knappen Opret i rullemenuen, og vælg derefter dråber.

Droplet er navnet på Digital Ocean-servere, som du vil bruge til installation og opsætning af cpanel.

Det fører dig derefter til en skærm, hvor du kan vælge et billede. Klik på centOS. Vi vælger det, fordi WHM / cPanel kører på en CentOS-server.

Rul ned, du kan vælge størrelsen på den dråbe, du ønsker. Du kan vælge en hvilken som helst konfiguration, som du er okay med, men husk at den mindste konfiguration til installation af en cpanel som angivet på cpanel-webstedet er 1 GB RAM og 20 GB diskplads.

Du kan også vælge en blokhukommelse til sikkerhedskopiering af dine data.

Rul ned, bliver du bedt om at vælge et datacenter Region. Hvis du målretter mod et bestemt land med de fleste af dine websteder, er det nyttigt at have en lokal server tæt på, hvor de fleste af dine brugere vil få adgang til dine websteder.

Længere nede kan du vælge yderligere muligheder. Her går jeg typisk med privat netværk, IPv6 og overvågning.

Sørg for, at dit værtsnavn er HOSTNAME.YOURDOMAIN.COM

Når du er færdig, vil Digital Ocean begynde at oprette din dråbe og e-maile dig SSH-nøglerne, hvilket giver dig rodadgang til din server.

Installation af Cpanel på din dråbe.

Når du først har fået e-mailen, betyder det, at din server nu er klar, og du kan begynde at installere cpanel / whm på den. Du skal være opmærksom på følgende i mailen:

  • Dråbe navn
  • Droplet IP-adresse
  • Droplet-brugernavn (som vil være root)
  • Droplet Password (som du bliver bedt om at ændre ved første login)

Vi skal være i stand til at få adgang til vores server eksternt for at køre et par kommandoer på den.

For Mac-brugere kan du gøre dette let ved hjælp af terminalen. Åbn terminalen på din Mac, og skriv følgende kommando.

ssh [email protected]

Ovenstående nummer skal være IP-adressen til dråber, der blev sendt til din e-mail.

Det beder dig derefter om adgangskoden, som du kan kopiere og indsætte, og klik derefter på Enter.

Bemærk, at når du skriver eller indsætter adgangskoden, vises feltet ikke - så klik bare på enter efter at have indsat det.

For Windows-brugere anbefaler jeg at bruge PuTTY (som du kan downloade her). Det er en gratis software, som du kan bruge til at få shelladgang til en server.

Efter installation af PuTTY og åbning af det er dette, hvad du vil se.

Alt du skal tilføje her er dit værtsnavn (eller Droplet IP-adresse) og klik på Åbn.

Du skal logge ind som "root" og derefter kopiere og indsætte den adgangskode, du noterede dig tidligere.

Bemærk: For at kopiere og indsætte på Windows skal du blot højreklikke på musen og trykke på enter. PuTTY viser ikke din adgangskode af sikkerhedsmæssige årsager, men den er der.

Som standard vil Digital Ocean bede dig om at nulstille din adgangskode. Indtast blot din nuværende adgangskode, derefter din ønskede adgangskode, og tryk på enter.

Installation af cPanel

Installation af cpanel er ret let, vi kører kun få kommandoer på vores server. Vi begynder med at forberede vores server til cpanelinstallation ved at køre følgende kommando for at installere perl.

sudo yum install perl

Efter installation af perl skal vi tage endnu et indledende trin. cPanel er meget kræsen med at sikre, at serveren, som den er installeret på, har et fuldt kvalificeret domænenavn. Med henblik herpå er vi nødt til at give det et gyldigt værtsnavn. Du kan indtaste en midlertidig og derefter rette den, når cPanel er installeret.

hostname host.example.com

Bemærk: den sidste kommando skal være dit eget værtsnavn.

Vi er nu færdige med præinstallationen, og så starter vi den egentlige cpanelinstallation. Vi starter med at installere skærm og wget.

sudo yum install screen wget

Når skærm og wget er installeret, kan vi starte en ny skærm session ved at skrive dette.

screen

Efter åbning af skærmen kan vi derefter begynde at installere cpanel ved hjælp af denne kommando.

wget -N //httpupdate.cPanel.net/latest

Når dette er gjort, kan vi starte scriptet ved at skrive kommandoen.

sh latest

Det kan tage 1-3 timer at udføre scriptet, så du skal bare være tålmodig, indtil det er færdigt.

Opsætning af din nye cpanel-konto.

Wow, vi har endelig cpanel installeret på serveren. Den næste ting er at konfigurere de grundlæggende indstillinger på den.

Adgang til din server

For at få adgang til din server skal du gå til // DIN DROPLET IP: 2087 i din browser og indtaste dit brugernavn og rodadgangskoden.

eg: //162.345.323.09:2087

Når du er logget ind, skal vi nu tilføje de grundlæggende funktioner til WHM og acceptere deres licensbetingelser.

Indtast derefter din kontakt-e-mail, og gå videre til næste trin. Du behøver ikke ændre de andre indstillinger.

Spring det næste trin over.

Sørg for, at din navneserverkonfiguration er indstillet til BIND, og ​​rul ned for at vælge dine navneservere.

Lad dine FTP-serverindstillinger være indstillet til Pure-FTPD - dette er standardindstillingen på alle cPanel-systemer. Når du er færdig, skal du gå til næste trin.

Vælg Brug filsystemkvoter og klik på Udfør.

Og du er færdig! WHM er nu installeret. Klar til at begynde at oprette konti og tilføje dine domæner.

Cpanel / whm licens

For at bruge cpanel / whm på din server skal du betale for en licens. Men da du installerer cpanel på en ny server med en ny IP-adresse, har du en gratis prøveperiode i 15 dage. Derefter bliver du nødt til at tilføje en licens, ellers vil du blive låst ude af whm.

At købe en VPS whm / cpanel-licens fra cpanel koster dig $ 20 pr. Måned. Men hvis du har brug for at spare nogle penge, kan du følge dette link for at købe den samme licens for kun 15 dollars om måneden fra "køb cpanel", som er en autoriseret forhandler af cpanel.

Når du har klikket på linket, skal du huske at vælge whm / cpanel VPS-licens, og derefter kan du tilføje ethvert tilføjelsesprogram, du kan lide. Fortsæt derefter med at foretage din betaling.

Det er virkelig så let. Hvis du støder på problemer eller forslag, mens du installerer det, kan du bare tilføje en kommentar, og jeg vil helt sikkert vende tilbage til dig.