En opskrift på Google Summer of Code-succes

Hurtig introduktion til GSoC

Google Summer of Code (GSoC) er et årligt program finansieret af Google for at tilskynde studerende til at skabe open source-software. Hvert år vælger Google mentororganisationer. Studerende er parret med mentorer fra mentororganisationerne for at arbejde på deres projekter. Kodningsperioden spænder over 3 måneder, og de studerende gennemgår 3 evalueringer inden for denne periode.

Som studerende er GSoC et af de prestigefyldte programmer, som du kan deltage i. Ifølge statistikker fra 2017 blev 1.318 studerende accepteret, og mere end 4.200 studerende blev afvist, hvilket konkluderer, at acceptprocenten er omkring 20-25%.

Stadier i GSoC

Teknisk set er der 4 evalueringer, som studerende skal gennemgå for at kunne gennemføre et GSoC-projekt med succes.

Forslagsfase

Projekter er angivet under hver valgt organisation. For at indsnævre listen over organisationer skal du bruge tags tilknyttet enhver organisation. For eksempel har organisationen Sustainable Computing Research Group (SCoRe) Cloud, Blockchain, Go og Node.js som tags. Dette giver en hurtig filtreringsmulighed for studerende til at vælge de bedst egnede organisationer til dem.

Mest sandsynligt ender du med maksimalt 5 organisationer. Hvis ikke, bliver du nødt til at gennemgå hver organisation og se nærmere på projekterne og se, hvad de forventer, at du skal udrette inden for de 3 måneder. Kun 3 forslag kan indsendes af hver studerende, og en studerende kan kun arbejde på et projekt.

For at øge chancen for at blive valgt er det altid en god ide at indsende 3 forslag til 3 projekter. Hver organisation leverer en brugerdefineret skabelon til forslag.

Mens du indsender forslag til forslag, skal du bidrage til alle eksisterende projekter i organisationen for at bevise evnen til at udføre en opgave. Dette vil være et merværdeaspekt, der også kan tilføjes i forslaget.

Inden fristen for udløbet slutter, skal du sørge for at dele dine kladder med mentorer og prøve at få deres feedback. God kommunikation med mentorer spiller en enorm rolle, som jeg vil behandle senere.

Her er mine forslag, som jeg sendte til SCoRe-organisationen:

Efter at have indsendt forslag er det helt op til mentorerne, hvem de vælger som studerende til deres projekter. At have et solidt forslag samt bidrag til projekter vil være nøglen til at blive valgt.

Fællesskabsbinding og evaluering 1

Hvis du er kommet så langt, tillykke! ?. Du har bestået en af ​​de sværeste milepæle.

Nu er det tid til community bonding, som er en periode til at introducere dig selv for samfundet og lære andre mentorer at kende. I denne periode vil de studerende foretage ændringer i deres forslag, hvis det er nødvendigt efter at have drøftet dem med deres mentorer. Dette hjælper med at rydde alle tvetydige ideer og skabe et virkelig solidt projektforslag samt et raffineret sæt milepæle, der skal gennemføres. Bare hvis studerende ikke er fortrolige med de teknologier, der kræves til et projekt, har de chancen for at lære. Fællesskabsbinding varer normalt i en måned.

Efter bindingsperioden for samfundet starter kodningsperioden, og de studerende starter deres projektarbejde. Hver organisation har deres egen måde at evaluere studerende på. Nogle har muligvis daglige vurderinger eller daglig scrum, hvis der tages en Agile tilgang eller måske ugentlige opdateringer. Så du skal overholde den proces, som din organisation bruger.

En del af denne opdatering kræver normalt at skrive et blogindlæg med status. Selvom det ikke er et evalueringskriterium for din organisation, er det en god praksis at skrive opdaterede blogindlæg. Dette viser tydeligt dine fremskridt, og hvad du har lært. Følgende er min GSoC-blog, hvor jeg opdaterede min ugentlige status.

NodeCloud

NodeCloud er et Node.js-bibliotek med et samlet API til cloud-udbydere medium.com

Når den første kodningsperiode slutter, sender eleverne deres arbejde til mentorer gennem GSoC-webapplikationen. Mentorer videregiver eller undlader studerende baseret på fremskridt.

Evaluering 2

Den anden kodningsperiode begynder lige efter den første evaluering. I anden fase vil jeg stærkt anbefale studerende at have en grundig diskussion med mentorer for at diskutere de nødvendige ændringer i processerne. Med dette vil du være i stand til at revurdere eventuelle mangler og tage de nødvendige handlinger. Dette gavner både studerende og mentorer med hensyn til projektsucces.

Hvis du har arbejdet med projektet med høj kvalitet, er det det perfekte tidspunkt at øge dit tempo og indhente alt, hvad du hænger bagud. Dette afhænger af kommentarer fra din mentor. I slutningen af ​​den anden kodningsperiode skal de studerende indsende deres arbejde.

Evaluering 3

Dette vil være den sidste evaluering og en vigtig fase. Igen at have en grundig diskussion med mentorer for at evaluere, hvor du er, og få en idé om milepæle, du har brug for at gennemføre.

Dette er også det stadium, hvor du har brug for at udfylde dokumentation relateret til projektet, hvis du ikke har fokuseret på det. I slutningen af ​​tredje periode skal de studerende afslutte tingene og sørge for, at alle kravene er opfyldt for at bestå GSoC. Sørg for, at du har overskredet mentors forventninger.

Kommunikation er nøglen

Kommunikation med din mentor er virkelig vigtig, da den afgør enhver beslutning, da GSoC er et fjernprogram. Ingen vil mødes med mentorer for at diskutere projekter.

I den indledende fase vil regelmæssig kommunikation med mentorer - og ændring af forslag til forslag og forslag - skabe positive indtryk på mentorer om dig som en aktiv studerende, der er villig til at lægge en indsats for et projekt. Efter min mening er dette den afgørende faktor, der adskiller dig fra andre studerende - undtagen bidrag til en organisation. Husk derfor at kommunikere med din mentor regelmæssigt og give statusopdateringer.

For hver afslutning af evalueringen modtager du et stipendium (dette afhænger af det land, du bor), og du optjener et certifikat og Google swag, når du har bestået alle evalueringer.

Der går du, det er hvad du har brug for at vide for at fuldføre GSoC. Sørg for at starte tidligt og kommunikere regelmæssigt med dine mentorer. Held og lykke! ?