Sådan oprettes en Hackintosh til kodning

Lad os tale om Hackintosh-ing - installation af Mac OS X på pc-hardware.

Hvis du vil have en Mac-kompatibel computer, men ikke vil betale tusindvis af dollars, kan en Hackintosh hjælpe dig med at kode til iOS uden at købe en Mac.

Så uden videre, her er et hurtigt overblik over, hvordan man bygger en Hackintosh, dens fordele og farer, du skal passe på.

Nå er HP Elitebook 8470p #hackintosh nu bygget. Tid til at fortsætte med @FreeCodeCamp -ing, nu hvor jeg er mobil pic.twitter.com/w1psj9Gkud - Simon Waters (@developersimon) 12. juni 2016

Hvad er en "Hackintosh"?

I flere år har Apple Mac'er leveret med Intel-processorer, de samme som findes på en pc. Faktisk er et stort antal hardwarekomponenter ens på både PC og Mac, bortset fra den skinnende aluminiumskasse.

Og nogle intelligente mennesker har fundet ud af en måde at installere Mac OS X-standard-pc-hardware på og derved narre det til at tro, det er en ægte Mac.

Den største fordel er selvfølgelig prisen. Opbygning af din egen Hackintosh fra en liste over forudprøvede komponenter, der vides at være kompatible, koster dig betydeligt mindre end en rigtig Mac.

Ulempen ved alt dette er, at opbygning af en Hackintosh er, at det ikke er for svaghjertede - det kræver lidt forskning og noget kendskab til at opbygge en pc og et element af forsøg og fejl for at få et fuldt fungerende system.

Heldigvis for os er der mange rigtig gode ressourcer online til at hjælpe med at opbygge en Hackintosh.

Min personlige favorit er www.tonymacx86.com, hvor du finder vejledninger til køb af hardware. Det viser også praktiske installationsværktøjer som Unibeast og Multibeast, som stort set skaber en Hackintosh til dig, hvis du har den rigtige hardware.

Hvordan kommer jeg i gang?

Dit bedste valg er at gå over til dette nybegynderindlæg og læse for at gøre dig bekendt med det hele.

Kort sagt begynder du med at få fat i den nyeste version af Mac OS X. Denne vejledning hjælper dig.

Du bruger derefter Unibeast til at oprette et USB-installationsprogram til Mac OS X, som starter på en pc. Når du starter med denne USB, kan du installere Mac OS på en harddisk efter eget valg.

Det sidste trin er at bruge Multibeast, som giver dig mulighed for at tilpasse din installation, installere brugerdefinerede Mac-drivere (kendt som “kexts” - kerneudvidelser). Disse taler med al din hardware og sørger for, at det hele anerkendes som “officielle” Mac-komponenter. Det giver dig også mulighed for at starte i Mac OS X uden at have brug for USB-drevet oprettet tidligere, hvilket giver dig et enkeltstående Mac-system.

Hvad er fordelene?

Den største fordel ved at bruge en Hackintosh er et meget bedre forhold mellem omkostninger og ydelse sammenlignet med en ægte Mac. Du kan spare tusind dollars eller mere.

Fordi du kan bruge hardware fra hylden, kan du i teorien opbygge en Mac-kompatibel computer, der er stærkere end nogen Mac, som Apple sælger.

Du får også opleve den rene glæde ved at bruge Mac OS X, som selvfølgelig er et langt bedre operativsystem end Windows. (Se flammekrigen).

Endelig får du adgang til XCode til udvikling. Du kan oprette et Apple-id som normalt og bruge det til at udgive dine apps til App Store.

Hvad er faldgruberne?

Opdatering til den næste version af Mac OS X medfører nogle risici. Du kan for det meste mindske disse risici ved at bruge Clover bootloader, som holder alle dine brugerdefinerede Hackintosh-filer i et separat område på din harddisk, kaldet EFI-partitionen. Denne partition overskrives ikke af en OS-opdatering.

Du får muligvis ikke alt til at fungere korrekt første gang, så du skal bruge en hel del tid på at google fejlkoder for at finde ud af, hvad der er gået galt. Der er dog meget få problemer, som der dog ikke er nogen forudgående løsning på.

Kan jeg gøre min bærbare computer til en Hackintosh?

Ja du kan! Det er dog en smule vanskeligere, fordi du er langt mere begrænset i hardware-tilpasningsmuligheder, end du ville være med en stationær computer.

Det fungerer enten eller ikke. Din bedste chance er at bare Google "bærbar model" + "Hackintosh" og se, hvad der kommer op.

Jeg gjorde min egen undersøgelse og kan fortælle dig, at HP Elitebook 8470p fungerer perfekt, når du har skiftet WiFi-kortet ud til en $ 2 fra Kina på eBay. Jeg hentede min fra et britisk renoveringsfirma til bærbare computere til GBP £ 120 (ca. USD $ 180-200). Det er i5 2.6 Ghz-versionen med 14-tommers standarddefinitionsskærm. Meget billigere end at reparere min ødelagte 2008 Macbook Pro!

Som du kan se, er det anerkendt som en midten af ​​2012 Macbook Pro.

Hvad er den bedste hardware, der skal bruges til en Hackintosh?

Hvis du ønsker at opbygge en ny computer fra bunden, skal du gå over til www.tonymacx86.com og se på den seneste købervejledning (opdateres månedligt). Alle komponenter, du vælger fra listen, fungerer, men de vigtigste er bundkortet og CPU'en. Jeg har fundet ud af, at RAM og opbevaring næppe gør nogen forskel. Med et fuldt kompatibelt bundkort (Gigabyte fungerer godt) behøver du ikke noget eksternt ethernet- eller WiFi-kort, da du har alt, hvad der fungerer “out-of-the-box”.

Her er den aktuelle Hackintosh-konfiguration, jeg bruger til min til min stationære computer:

  • Gigabyte Z97-SLI bundkort
  • Intel 4770K CPU @ 3,5 Ghz
  • 16 GB Corsair RAM (2x 8 GB pinde)
  • Gigabyte 760 OC Windforce-udgave GFX
  • 128 GB SSD til operativsystemet
  • 3 TB og 1,5 TB 7200 HD'er til opbevaring

SSD fungerer godt. Jeg kan starte mit skrivebord på cirka 10-15 sekunder.

Tilbage, da jeg startede Hackintoshing omkring 2009–10, bruger jeg en gammel Asus P5K med Core 2 Quad Q6600-processor som min Mac Pro for at komplimentere min rigtige Macbook Pro-begyndelse i 2008-udgaven.

Hvor meget koster det?

Det afhænger naturligvis helt af, hvilke komponenter du køber, men du kan forvente at betale meget mindre end en rigtig Mac. Især hvis du ligesom mig allerede har en række pc-dele liggende (skærm, tastatur, mus, etui, harddiske osv.).

Du behøver ikke rigtig at investere i et fancy grafikkort. Den indbyggede Intel HD4000, der leveres med Core-CPU'er, er kompatibel.

Min desktop rig blev opgraderet sidste år til omkring £ 100 (bundkort), £ 165 (CPU) og £ 90 (RAM). Jeg ejede allerede resten af ​​komponenterne.

Hvad kan jeg bruge min Hackintosh til?

Alt hvad du vil bruge en rigtig Mac til. Jeg har en tendens til at bruge min til daglige ting. Jeg bruger det også til kodning af mit videospil i Unreal Engine, som er inspireret af 1980'ernes videospil Spindizzy. Den største fordel er, at jeg også kan eksportere mit spil til iOS, fordi XCode kræves til iOS-udvikling.

Hvad med Windows?

Skønheden ved en desktop Hackintosh er, at du kan (med lidt arbejde) dual boot Mac OS X og Windows fra den samme harddisk. Inden du prøver dette, er det dog værd at påpege, at du virkelig bør overveje at bruge en separat harddisk til hvert operativsystem for at spare fremtidige hovedpine. Dette skyldes nogle tekniske forhold med bootloaders, der overskrives, når du installerer Windows. Google “Dual Boot Hackintoshes” for mere info.

Næste skridt

Kom dig over til tonymacx86.com og start din forskning. Fra et brugeroplevelsessynspunkt, når du først er i gang, er der ingen forskel mellem en Hackintosh og en rigtig Mac, bortset fra den skinnende boks, den kommer den. Med hensyn til ydeevne får du langt mere for dine penge, og i disse dage er stabilitet lige så god som en rigtig Mac.

Glad Hackintoshing!

Oprindeligt offentliggjort på simonwaters.co.uk den 30. juni 2016.