Betydningen af ​​'Medium' er budskabet.

Meget af forvirringen omkring udsagnet "mediet er budskabet" kan undgås, hvis læseren først er villig til at overveje brugen af ​​ordet "medium".

Da Marshall McLuhan afgav denne erklæring for første gang ...

(i 1958 på en Vancouver-konference - han ville senere skrive det op som det første kapitel af Understanding Media: The Extensions of Man i 1964)

... han mente med 'medium' "et miljø af tjenester og mangler." Han talte om virkningerne af teknologi, ikke om selve teknologien - en telefon eller en radio eller en computer - men hvad og hvordan teknologien påvirker mennesker og samfund.

McLuhan ville diskutere dette med hensyn til teknologi ('figur') og dens virkninger ('jorden).

Alt dette bliver forvirret for os i dag, fordi vi stoler på den nuværende definition af 'medium' som simpelthen en teknologi, når det ikke er den samme definition, som Marshall McLuhan brugte. Han foretrak 'miljø' eller 'miljø'.

Når du læser Marshall McLuhan's værker, er det nyttigt at huske på, at han var en engelsk professor, der var forsigtig og bevidst med ord.

”Mediet er budskabet, fordi det er mediet, der former og styrer skalaen og formen for menneskelig tilknytning og handling. Indholdet eller anvendelsen af ​​sådanne medier er så forskellige, som de ikke er effektive til at forme formen for menneskelig tilknytning. Faktisk er det kun for typisk, at "indholdet" i ethvert medium blinder os for mediets karakter. " (Understanding Media: The Extensions of Man, 1964, s.9)

Tak fordi du læste,

Andrew.