Hvad er Chromium? Hvordan Chromium-webbrowseren er forskellig fra Chrome

Krom ... lyder som noget på det periodiske system (det er det) eller noget superhelte ville bruge til at besejre deres fjender.

Sjov kendsgerning: det er også en browser, der lyder meget som Googles Chrome. Og sjovt nok er de to meget nært beslægtede på bestemte måder.

Så lad os lære lidt mere om Chromium - hvad det er, og hvordan det er anderledes end Chrome.

Hvad er Chromium?

Chromium er en open source-webbrowser, der drives af Chromium Project, først udgivet i 2008. Enhver udvikler kan ændre eller opdatere kildekoden (men kun et lille antal Chromium-devs kan faktisk tilføje deres helt egen kode).

Og Chrom har et ret aktivt samfund af bidragydere, der støtter det. På grund af dette opdateres browseren ofte, hvilket er fantastisk. Dens forskellige dele er registreret under forskellige forskellige licenser, som BSD-licensen (for de dele, der er skrevet af Google - mere om det nedenfor) og MIT, LGPL og andre for resten.

Hvis du vil tjekke det ud, skal du downloade det her.

Hvad er Chrome?

Chrome er Googles webbrowser. Devs hos Google udvikler, vedligeholder og frigiver det. Men her er en sej kendsgerning: Chrome er bygget oven på Chromiums open source-kode.

Så hvordan fungerer dette? Nå, Google-udviklere tager den Chromium-kode og bygger deres egne, proprietære funktioner oven på den. Hvilket giver os Chrome. Så Chrome har nogle ekstra funktioner som automatisk opdatering, browserdatasporing og native support til Flash.

Nogle af disse funktioner er nyttige, og nogle (som datasporing) gør udviklere nervøse.

Hvis du er fan, kan du downloade det her.

Hvordan de ligner hinanden

Da Googles Chrome faktisk er bygget oven på Chromiums kildekode, deler de de samme knogler, som vi allerede har etableret.

Deres logoer er også ret ens. Chromes er flerfarvet med Google-tema, og Chromium er et par blå nuancer.

Men du er sandsynligvis langt mere bekymret over forskellene, så lad os se på dem.

De største forskelle mellem Chrom og Chrome

De håndterer opdateringer forskelligt

Chromium opdateres hele tiden, da devs konstant ændrer kildekoden. Problemet (eller seje ting?) Er, at du skal opdatere browseren manuelt, da den ikke opdateres alene.

På den anden side opdateres Chrome automatisk så ofte. Så du behøver ikke at huske at opdatere din browser. Men det opdateres ikke næsten lige så ofte som Chromium.

Så hvis du vil se den nyeste og bedste kildekode fra Chromium Project lige når den er ude, så er det bedst at bruge Chromium-browseren.

Bekymringer vedrørende privatlivets fred

Sikker på, Chrome er super let at bruge. Men hvis Chrome er din valgte browser, sporer Google dine oplysninger. Krom gør ikke dette.

Hvis dette gør dig ubehagelig, men du stadig kan lide Chrome som en browser, er måske Chromium en bedre mulighed for dig. Dit privatliv bliver mere beskyttet, men du får stadig den Chromium-kildekodebaserede oplevelse.

Support til Adobe Flash

Google Chrome har indbygget support til Adobes Flash-afspiller. Men da Flash's kode ikke er open source, bruger Chromium-projektet den ikke. Så hvis du bruger Chromium og vil aktivere Flash, skal du springe gennem nogle bøjler.

Bemærk dog, at da Flash udfases fra 2020 til fordel for HTML5, bør dette ikke være en kæmpe aftale i den nærmeste fremtid.

Mit rige til en codec

Hvad er en codec, spørger du måske? En codec (combo af kode og dekodning) er et computerprogram, der konverterer mellem analog og digital lyd, mens de komprimerer og formindsker store filformater.

Da musik- og videofiler er enorme, blev codecs oprettet for at kode (eller krympe ned) disse filer og derefter afkode dem, når de er klar til visning eller redigering.

Så hvorfor har vi brug for disse? Hvis du har haft en lang uge og bare vil Netflix og slappe af i aften, skal du bruge disse codecs for at tillade, at indholdet kan afspilles.

Mens Chrome leveres med indbyggede mediecodecs (som AAC, H.264 og MP3), gør Chromium det ikke. Derfor, hvis du vil streame / binge se nogle shows, skal du enten bruge Chrome eller installere disse codecs manuelt i Chromium.

Google Play butik versus eksterne udvidelser

Hvis du vil downloade en udvidelse i Chrome, kan du kun gøre det fra Google Play Butik (på Mac og Windows). Hvis du vil have fat i nogle eksterne udvidelser, skal du aktivere udviklertilstand.

Hvis du på den anden side bruger Chromium, er du velkommen til at få fat i de udvidelser, du ønsker.

Sikkerhedssandkassetilstand

Når du bruger plug-ins i Chrome, begrænser browseren deres funktionalitet, så de kun kan udføre den funktion, som du downloadede dem til. Det vil sige, de er "sandkasserede" eller begrænset til det formål. Chrome begrænser disse plugins automatisk for dig.

Dette er normalt en god ting af sikkerhedsmæssige årsager. Men Chromium har ikke altid sandkassetilstand aktiveret lige uden for flagermusen. Du kan lære mere om det her.

Hvilken browser passer til dig?

I sidste ende afhænger det af, hvad du vil have ud af din browseroplevelse.

Hvis du vil have en simpel out-of-the-box-browser, der ikke kræver meget opmærksomhed, kan Chrome være noget for dig.

Men hvis du har problemer med privatlivets fred og ikke har noget imod at grave ind og udføre noget arbejde, kan Chromium give en givende oplevelse.

Glad browsing!