Hvorfor skal du gøre Augmented Reality, hvis du er JavaScript-udvikler - og hvordan du starter

Hvis du er en JavaScript-koder, der stadig er forsinket med at udarbejde en endelig liste over opløsninger for 2019, så lad mig give dig en hånd: Begynd at finde ud af, hvordan du kommer ind i Augmented Reality (AR).

Kombinationen Augmented / Mixed / Virtual Reality (AR / MR / VR) har haft frenetisk vækst siden 2016 og kommer fra en marginal markedsværdi på lidt mere end $ 6 mia. Til en, der muligvis når $ 210 mia. I salg (inklusive hardware) inden 2022 Af alt er Augmented Reality den, der oplever konstant vækst.

Først kan en JavaScript (web) udvikler, der ønsker at komme ind i AR-båden, føle sig modløs, når han finder de sædvanlige krævede færdigheder; og så er der der, der spørger Machine Learning eller Internet of Things. Men hvis du hovedsagelig er JavaScript-udvikler, skal du overveje dig selv velsignet: sproget nævnes gentagne gange som et, du skal vide for at komme ind i denne sektor. Grunden? Lige nu går en masse AR-udvikling på nettet . Og det er her, JavaScript regerer.

Udvidede job til JavaScript-fanen - virkelig?

Måske ikke for hurtigt. Der er mange eksempler, hvor AR / MR / VR skinner alene, specielt på nichemarkeder, men branchen har ikke helt fundet ud af den fulde værdi af teknologien for den almindelige forbruger. Når det først var løst, ville industrien helt sikkert fremstille flere AR / MR / VR-produkter, hvilket ville medføre flere job.

For nogle analytikere forventes AR at have den mest gennemgribende indvirkning, dels fordi det ikke kræver, at specifikke enheder og betingelser skal implementeres som VR gør.

AR har værktøj til næsten alt og lægger nyttige og relevante oplysninger om verden omkring dig. AR kan være gennemgribende på en måde, som VR ikke kan. - David McQueen -Strategy Analytics- fra et interview to gange

Det hviler på branchen for at finde ud af, hvordan man gør AR til en mere hverdagslivsteknologi. Ifølge nogle virksomheder, især inden for mobiltelefonområdet, reduceres udnyttelse af AR-potentialet til en velkendt regel: ENKELHED .

Mens Unity er blevet standardstien til opbygning af AR-apps, behøver et stigende antal kun et drys af AR. - fra en artikel af Benjamin Devine, Homestory AR

I mange tilfælde kan ressourcer til de førende AR-værktøjer være en overkill. I stedet for kunne en masse gode UX-drevne funktioner over nogle 2D / 3D-aktiver være mere end nok til at fremstille slående produkter. Noget, som en JavaScript-udvikler regelmæssigt gør.

Det er så muligt, at enhver JavaScript-udvikler vil integrere (ikke) standard AR / VR-funktioner som en udvidelse af deres traditionelle opgaver i fremtiden. Og om nødvendigt er JavaScript robust nok til mere komplekse opgaver. Der er ingen grænser.

Bliver JavaScript-augmented

Før jeg starter, vil jeg foreslå at se på de forskellige AR-platforme og standarder. De samme tekniske begrænsninger, der påvirker branchen, afspejles også i AR-verdenen.

For eksempel er der flere platforme, en for hver Big Tech (Google = ARCode, Apple = ARKit, MS = ChakraCore, Facebook = AR Studio, React 360, Mozilla = aframe).

Efter at have kigget hurtigt på mulighederne, er det relativt let at starte fuldt JavaScript'ed Augmented Reality-projekter. Du kan begynde med at tage ethvert web- / app-dev-ramme som Cordova, Ionic, React Native eller Vue Native for at integrere AR-rammen efter eget valg - og implementere 3D-aktiver oven på den virkelige verden.

Hvis det, du ønsker, er at distribuere på nettet ved hjælp af hovedsagelig markørbaseret AR, kan du bruge GitHub repos som AR.js (gratis), argon.js (gratis men begrænset) eller awe.js (betalt PaaS men med en gammel GitHub lager stadig tilgængelig). Der er et par skræddersyede, der er sværere for begynderen, mange af dem fokuserede på ting som ansigts- / hovedgenkendelse (såsom tracking.js og headtrackr).

Eller du kan øge dine projektfunktioner, hvis du er i stand til at porte tilgængelige SDK'er lavet af AR-relaterede virksomheder. Der er mange API'er, der også gengives som AR i browseren. For eksempel følger Mapbox den sti, og den er udviklet på JavaScript.

Jeg vil foreslå dig at holde det simpelt, men interaktivt.

Men hvis dine ambitioner også peger på at mestre design og animation i JavaScript, skal du definitivt lære mindst en 3D Javascript-pakke og THREE.js den mest populære. Vent dog, indtil du har fået en god base af JavaScript og OpenGl samt geometri, trigonometri, lineær algebra eller fysik. Og forvent ikke mere hjælp fra de eksisterende 3D JS GUI'er; især THREE.js har ingen. Udfordrende, men spændende!

Bonuseksempel

Jeg ville forberede en hurtig demo bare for at udforske teknologien, så jeg tog en dejlig CodePen og modificerede den til at passe til en markørbaseret web-gengivet AR-animation, der blev portet inden for en klon af Stemkoskis store arbejde med AR.js.

For at du kan se eksemplet, har du brug for en mobil enhed med et kamera og internet (telefon eller tablet) og enten en udskrevet kopi af markøren eller en anden enhed for at vise den på skærmen.

Parat? Åbn nu dette link ved hjælp af en browser på din mobile enhed:

//evaristoc.github.io/ARexample/

Giv tilladelse til at bruge dit kamera, og peg kameraet mod en markør som nedenfor , enten udskrevet eller på en anden skærm.

BEMÆRK: fungerer på Android og Chrome - fungerer det muligvis ikke for andre enheder og browsere?.

Godt nytår!

Jeg håber, du finder denne teknologi lige så fascinerende som mig. Hvis det er tilfældet, skal du ikke være alene: Kontakt os på freeCodeCamp forum og del dine spørgsmål og ideer.

Og hvis du kunne lide denne artikel, så glem ikke at give den en? og at dele det på sociale medier.

Tak for læsningen, nyd AR og Happy Coding !!