Mine venner hader SoundCloud iOS, så jeg redesignede det til dem

Hvad der startede som en afslappet samtale med mine venner, blev til en seriøs udforskning. Dette var dels fordi jeg elsker SoundCloud, og dels fordi jeg havde brug for at udfordre mig selv for at komme videre i min karriere.

Jeg begyndte at bruge SoundCloud obsessivt tilbage i 2013 og er siden også begyndt at bruge andre streamingapplikationer. SoundCloud er fantastisk. Når jeg går gennem dets samfund, kan jeg se frem til at opdage så meget nyt talent.

Så jeg gik ud på at redesigne SoundClouds iOS-app fra bunden, som jeg og mine venner gerne ville have det.

Del I - Start fra bunden

Iteration I

I de sidste seks måneder kunne jeg ikke bekæmpe en følelse af, at SoundCloud var ændret lige siden de frigav deres mobile platform. Og ikke på en god måde. Når jeg spurgte mine venner, hvordan de havde det, ville de få alle oparbejdet. Vi ville diskutere, hvad vi stadig elskede ved det, og hvad der gik galt; Jeg ville komme ind i dybe samtaler med mine Lyft-chauffører; Jeg ville diskret glide spørgsmål om SoundCloud til tilfældige diskussioner.

Se, jeg fandt ud af, at de fleste af os undgik at bruge det.

Så jeg blev mere og mere nysgerrig ...?

Hvad gjorde andre mobile streamingapplikationer stærkere eller svagere end SoundCloud? Hvad var detaljerne i vores ulykke? Hvad skulle der ændres? For at få indsigt udvidede jeg min streamingoplevelse og begyndte at bruge Spotify og Apple Music ved at sammenligne og kontrastere deres styrker, svagheder og mønstre. Hvilke elementer og vilkår var universelle på tværs af disse streamingplatforme?

Efter at have mentalt udarbejdet en liste med forslag og forbedringer til SoundCloud (fra uformelle samtaler osv.), Indså jeg det uundgåelige.

Hvis jeg ville redesigne SoundCloud, måtte jeg starte fra bunden .

Jeg var nødt til at starte ved nul.

Situation

I 2016 voksede det globale marked for indspillet musik med 5,9% på grund af streaming (IFPI Facts and Stats 2016). 59% af de digitale indtægter samme år kom fra streaming alene. Som en af ​​de mest populære streamingplatforme understreger SoundCloud stærkt deres samfund og optager 847 millioner elektroniske forbindelser foretaget i 2015. Det kan prale af et af de største digitale græsrodsfællesskaber af elektronisk musik, der anslås til over 10 millioner.

Hypoteser

SoundCloud blev en konkurrent til streaming af musik i 2016 efter debut af deres abonnementstjeneste SoundCloud Go. Pressen udtrykte mindre end tilfredse anmeldelser ved frigivelsen SoundCloud svarede derefter ved at frigive et nyt niveau kaldet SoundCloud Go + i 2017. Da platformen kæmper for at vinde brugere over Spotify Premium, begyndte jeg at danne hypoteser.

1. Musikstreaming og opdagelse er en meget social aktivitet

2. Oprettelse af afspilningslister er afgørende for ens lytteoplevelse

3. At opdage ny musik skal være praktisk

Markedsundersøgelse I

Globalt holdes de højeste andele af elektronisk musik i Europa og Asien, og de højeste strømme af elektronisk musik er i Amerika, Storbritannien, Danmark og Mexico. (IMS Summit Business Report 2017)

“Millennials er 40% mere tilbøjelige til at deltage i et klubbegivenhed i USA og i alt 2 milliarder globalt” - International Music Summit Business Report 2017

Forskning I

Interessenter

Jeg delte interessenter i to kategorier: hobbyister og fagfolk. For at imødekomme et behov, som alle delte, så jeg på deres overordnede rolle.

Hver interessent var i sidste ende en lytter.

Jeg fokuserede faktisk på mine spørgsmål omkring lytteres og streamers vaner. Til denne runde indsamlede jeg svar fra 23 deltagere, der var mellem 18 og 28 år. 82% var mænd og 80% var på college.

Jeg opdagede, at mine deltagere var mere tilbøjelige til gentagne gange at se spor genudgivet til deres feed fra den samme gruppe kunstnere. De befandt sig i en feedback-loop, hvor de samme spor ville cirkulere fra de samme brugere. Brugere var mindre tilbøjelige til at finde ny musik og blev påvirket af funktioner som 'som' og 'repost' tæller. Et par af dem sagde, at de ville rulle gennem 3 eller 5 spor på deres feed, miste interessen og gå videre til noget andet.

Flere spørgsmål begyndte at danne sig. Hvor vigtig er en brugers forbindelse til online musikfællesskabet? Hvor ofte lytter lyttere til deres vens musik? Hvordan påvirkes de af genposterede spor og lignende optælling?

Interviews

Jeg havde 5 interviews, som hver varede cirka 30 minutter. Jeg stillede over 20 spørgsmål med det formål at afdække, hvad hver enkelt troede styrker og svagheder ved SoundCloud iOS var. Mine interviews afslørede manglende tillid til SoundClouds anbefalinger som opdagelsesplatform. SoundCloud blev ikke anset for at være så poleret som Spotify og Apple Music. Snarere blev det betragtet som en portefølje for at udvikle kunstnere i stedet for en professionel diskografi. Alle mine resultater er samlet her.

Fra mine indsamlede data kunne jeg male et bedre billede. Jeg illustrerede den type adfærd, jeg ville designe med personaer og scenarier. Det første scenarie er en historie om en ven, hvis lytteoplevelse ansporede hende til at dele et spor med en ven. Den anden fortæller om en ung, arbejdende voksen, der ønsker at få en ny lytteoplevelse, mens han kører til arbejde i trafikken.

100% af deltagerne i undersøgelsen og interviewet lyttede til variationer af elektronisk musik. Dette omfattede en bred bredde af undergenrer, herunder fælde, electronica og pop. 60% af de interviewede oplyste, at de lyttede til podcasts, sæt eller mix, som alle kunne vare mellem 30 minutter og 3 timer. Deres feedback understøttede min forståelse af SoundCloud som en platform for elektronisk musik, hvad enten det er i form af rapproduktion eller undergenrer.

For at se mine hypoteser igen:

1. Mine interviews viste i sidste ende, at streaming af musik og opdagelse ikke er stærkt sociale aktiviteter, men personlige udforskninger. Den individuelle smag er yderst unik. Ikke alle laver afspilningslister, fordi det kræver meget mere indsats, end den gennemsnitlige bruger har råd til. Løsningen? Giv lytterne den musik, de aldrig vidste, de ville have. Eller med andre ord, mennesker er dovne, så vi skal gøre alt arbejdet.

Vigtigst er det, at SoundClouds elektroniske musikfællesskab og lager skal være på overfladen. Dette ville betyde kurering af indhold (indspillede sæt, influencers, live mix) og organisering af musikbiblioteker for at engagere sig i det elektroniske musikfællesskabs vaner . For at imødekomme mine fages behov fremsatte jeg følgende forslag:

Forslag

1. En ny side dedikeret til begivenheder og mix2. Organiser og kategoriser samling af gemt musik3. En ny side dedikeret til kuratorer4. Et separat modul til populære omposterede numre5. Fokuser udelukkende på samfund af elektronisk musik og dansemusik

Prototyping

Brugerflow

Efter at jeg havde studeret almindelige applikationer til streaming af musik og fordøjet SoundClouds mobile stier, visualiserede jeg groft de vigtigste funktioner. Disse funktioner styrede hvilke brugerstrømme og stier, jeg troede, at brugerne sandsynligvis ville følge, når de bruger SoundCloud.

Low Fidelity

Ved at tage de oplysninger, der er organiseret gennem sitemaps og brugerstrømme, oprettede jeg wireframes med lav kvalitet til profil eller hjem, bibliotek og opdagelse ved hjælp af papirprototyper. Jeg flyttede til digitale wireframes bagefter og tegnede grundlæggende wireframe-kort til gruppeskærme sammen.

Mid Fidelity

Fra lav troskab noterede jeg mig betydningen og formålet med hvert element og hver side. Igen er følgende organiseret af programmets hovedgrene: Profil eller Hjem, Opdag og Bibliotek.

Begivenheder og mix

Opdag> Mixe s>

1. Fremhævede - samarbejdspartnere, foreslåede kunstnere osv.

2. Begivenheder - festivaler, forestillinger

3. Placering - større byer og scener

4. Podcasts - beboere, daglige mix

Kuratorer

Opdag> Mixe s>

1. Pladeselskaber - professionelle distributører

2. Selvfremstillede - YouTube-kanaler

3. Musiksamlinger - grupper, samarbejdspartnere

Presse - magasiner og PR-premiere på musik

High Fidelity

Online prototype

Fortæl mig dine tanker om, hvordan infrastrukturen fungerer for dig, hvad der kunne være bedre ved grænsefladen og din samlede oplevelse.

Del I var min første kørsel på Adobe XD, og ​​jeg er imponeret over, hvor let det var at bruge prototypefunktionen. Del I dækker også indledende forskningsresultater og den første interaktive mockup. I del II vil jeg fokusere på visuelt design og mikrointeraktioner ved hjælp af Sketch and Principle og udglatte kanterne på den første model for en bedre anden iteration.

Del II - At tage et skridt tilbage

Iteration II

Tak for læsningen indtil videre! De sidste stykker i dette projekt har gjort mig mere begejstret for interaktionsdesign som helhed. Jeg fandt disse gifs til at vise jer, hvad jeg har med fremskridtene?

Før jeg gik videre til den sidste halvdel af dette projekt, kiggede jeg på, hvordan SoundCloud har ændret sig inden for de sidste par måneder. Jeg gennemgik de data, jeg havde indsamlet et par måneder tidligere, og sigtede igennem SoundClouds nuværende aktivitet. Kunstnere som Lil Uzi Vert , Post Malone og Travis Scott har været øverst på SoundClouds hitlister, hvilket gør hiphop så populær som (hvis ikke mere end) elektronisk. Efter at have baseret dette projekt på emner, der for det meste lyttede til elektronisk musik, troede jeg, at jeg måtte dreje i en helt ny retning.

Jeg tog et skridt tilbage.

Hvis SoundClouds base var skiftet, vidste jeg, at jeg havde brug for flere beviser. Jeg havde fokuseret på en lille stikprøvestørrelse i mit eget netværk og havde brug for at udvide. Hvorfor ikke samle flere data om musikstreaming?

Markedsundersøgelse II

Samlet gennem en række artikler, pressemeddelelser og forskning fra NYTimes, Forbes, WMagazine og mere indså jeg, at tendensen til hip-hop gennem SoundCloud opstod i de sidste par år. De tre bedste kunstnere på SoundCloud i 2015 var Drake , Major Lazer og G-Eazy (Forbes 2015). I 2016 var det øverste album Coloring Book af Chance the Rapper , det mest foretrukne nummer Panda af Desiigner , og det mest fulgte: Lil Uzi Vert .

Forskning II

Jeg lavede en anden undersøgelse, der var mere kortfattet og fokuseret på kvantitative data. Bestående af fire spørgsmål med flere valg samlede jeg svar fra 167 deltagere.

Følgende er resultaterne: Elektronisk musik og hip-hop bundet til mest lyttet til genre. De fleste musikstreamere varierede mellem 16 og 27 år og var i gennemsnit omkring 21 år . Spotify fører mod SoundCloud som den mest foretrukne, mobile platform til streaming. Streaming blev betragtet som den vigtigste aktivitet, derefter opdagelse og derefter oprettelse af spillelister.

For at se mine forslag igen:

1. Organiser og kategoriser samling af gemt musik2. Et separat modul til populære omposterede numre3. Fokuser på fællesskab af elektronik, dans og hip-hop4. Struktursider i Discover for at forme til genrer og samfund

De fleste af runde 2-resultaterne afspejlede de data, jeg havde indsamlet for et par måneder siden, men jeg lærte noget nyt:

En af SoundClouds stærkeste punkter som platform er dens alsidighed og evne til at udvikle sig med sit publikum.

For at forandre sig med sit samfund skal designet være upartisk, favorisere alle musikgenrer og bygge videre på egenskaber ved SoundClouds nuværende brand: stærk og neutral.

Ikoner

Jeg prøvede en hånd på at lave ikoner for at få en fornemmelse af at perfektionere pixels. Indrømmet, at dette var min første gang, og der er meget plads til forbedring, jeg kunne se, hvordan min opmærksomhed på detaljer kunne blive båret væk.

Visuelt design og mikrointeraktioner

Hjem

For SoundCloud iOS er Home's formål (og eneste formål) at vise aktiviteten hos de mennesker, du følger. Alle stillinger dumpes i feedet i kronologisk rækkefølge. De mest fremtrædende elementer i feedet er hvert indlægs kunst og antal og repost tæller.

Populært i dit feed giver lyttere mulighed for at se aktiviteten hos brugere, de følger. Det første spor i dette modul viser, at 35 personer, Mary følger, kunne lide et indlæg fra Paramore. Modulet kompilerer aktiviteten i en anmeldelse og tegner sig for dubletter. Hvis folket, Mary følger, afspejler facetter af hendes egen musiksmag, kan Mary måske også lide sporet.

Lad os sige, at et indlæg har færre end 10 likes og et ikke-attraktivt albumcover. Vil du lytte til det?Hvis vi er ærlige, er du mindre tilbøjelige til at spille et indlæg, der virker mindre professionelt, og tal spiller altid en rolle i at påvirke dine forventninger.

Jeg fjernede lignende og repost tæller for at mindske dømmekraft og bias. Ikonerne på højre side kategoriserer indlæg i typer: stationer, mix, playliste, album eller spor. For at fokusere på at lytte i stedet for udseende understreger dit feed titel, kunstner og type.

Søg

Hvis du trykker på fanen Søg på SoundCloud iOS, kommer du til deres version af Discover. Ved at trykke på søgefeltet øverst på siden ændres det til Søg. Jeg adskilt Search and Discover i 2 separate faner til navigation. Hvis lytteren kun vil søge, skal de trykke på knappen Søg. Her er et eksempel på min første iteration.

Søgning indeholder seneste søgninger, og resultaterne er opdelt i eksempler på hver klassificering, dvs. spor, album, personer.

Jeg fjernede filterbjælken, der rullede vandret, og brugte kun en enkelt lodret rulle for at eliminere den tid, det ville tage for en at bevæge sig op, ned og til siderne. Redesignet af søgning optimerer resultaterne ved at finde den mest relevante vare som det øverste resultat og give uddrag af, hvilken type resultater der er.

For at anvende genrer på spor tillader SoundCloud brugere at mærke deres uploads ved hjælp af hashtags. Jeg troede, at hashtags kunne bruge lidt mere liv til at gøre opmærksom på dem.

Opdage

Discover-siden i den første iteration fokuserede mere på at nedbryde SoundCloud efter typer som spor, afspilningslister og album. Hvad jeg bemærkede, var at navigering gennem disse emner blev gentagne (spor, afspilningslister og album ville alle have moduler til hot, new og foreslået). Der var ikke et tema bag hvert menupunkt.

For at gøre menupunkterne mindre vilkårlige reviderede jeg sitemap for Discover for at passe til SoundClouds aldersdemografiske over ivrige festivaldeltagere. Jeg forsøgte også at opretholde et niveau af fleksibilitet til modulerne på hver side. På grund af de forskellige fokuseringer i projektet udelod jeg diagrammer, da jeg brainstormede funktioner i Discover og understregede Your Cloud, Around the World, Extended Play og Curated .

Opdag> Featur ed

SoundClouds nyeste tilføjelse til Discover er The Upload. Som en forhåndsvisning af hotte kunstnere eller spillelister kurateret af SoundCloud oprettede jeg et Featu rødt vindue, der lader brugerne gennemse frisk, ny musik og talent.

Opdag> Din Cl oud

Dine følgere og tilhængere udgør din Cl oud, hvor din musiksmag ligger. Din sky består af dine umiddelbare jævnaldrende samt foreslået indhold, som du måske kan lide. Med al denne information hvirvlet rundt i (Sou nd) Cl oud (ha get it), fanger denne funktion de relevante ting for at styrke og udvide din lytteoplevelse.

Opdag> Rundt om verdenen

Som en global platform for uafhængige kunstnere i så mange forskellige dele af verden er SoundCloud blevet en stemme for større byer og scener . Rundt verden dækker store begivenheder, live sæt og bevægelser. Denne side er beregnet til at bringe global aktivitet til overfladen af ​​SoundCloud.

Oplev> Hot & New

Dette findes allerede på SoundCloud Desktop (men ikke på mobil) under diagrammer. Hot & New identificerer virale og bemærkelsesværdige udgivelser fra kommende kunstnere, hvilket er perfekt til hotte hiphop-kunstnere og rappere.

Opdag> Udvidet P lay

Elektronisk musik er kendt for sæt og længere optrædener . Extended Pl ay kompilerer uploads, der er klassificeret som mix eller stationer, så brugerne kan lytte til musik i timevis med at lytte.

Opdag> Cura ted

Da mennesker er dovne af natur , er Cura ted SoundClouds måde at give tilbage til lytteren med håndplukkede afspilningslister. Disse afspilningslister kan variere fra undergenrer til bevægelser i musikscenen.

Spiller nu

Jeg bevarede SoundClouds navigationsfane og bølgeform til Now Playing, men lavede kontroller som pause, næste og gentag mere tydeligt for brugeren. Jeg fokuserede mindre på kunstværket for at fremhæve følelsen af ​​en medieafspiller. Jeg placerede også muligheden for at genindlægge spor på skærmen Spiller nu for at tilskynde lyttere til at afspille spor, før de genindlægger til deres profil.

Bibliotek

Hvis SoundCloud blev taget mere hensyn til vinylsamlere og spindere, kunne jeg se, hvordan Collection ville være et godt navn til musikbiblioteket. Men da SoundCloud dækker en så stor gruppe af lyttere, ville jeg bruge Bibliotek, fordi det er en mere almindelig titel.

Jeg indsatte en funktion, der kunne filtrere spor ikke kun efter, hvornår de kunne lide, men efter kunstner, genre eller titel. Her er et eksempel på, hvordan jeg troede, det ville se ud.

På SoundCloud vil det at lide noget bumpe det samme antal og føje det til biblioteket, men der er ingen feedback, der viser, at 'tilføjet til biblioteket' er blevet udført. På samme måde som Apple Music eller Spotify underretter brugeren, når et spor føjes til biblioteket, illustrerede jeg handlingen for SoundCloud.

Profil

Sidst men ikke mindst, profilen! Nogle af de forslag, som mine interviewpersoner bad om, var at vise og få adgang til beskrivelsen, links og tilhængere / følgende antal. Jeg spejlede den måde, som indlæg vises på Discover på denne kunstners profil.

Enhver beskrivelse relateret kommer ovenfra og ned. For flere muligheder som at følge, genudlægge eller få adgang til en kunstners spor, kommer menuen nedenfra og op.

Reflektere over hvad der blev gjort

Det, der startede som en afslappet samtale med mine venner, blev til en dyb undersøgelse af vores vaner som mennesker og behov som lyttere. I de sidste 4 måneder udforskede jeg hver facet af design af brugeroplevelser og fandt ud af, at min fascination af interaktion mellem menneske og computer stammer fra min medfølelse med mennesker.

Jeg påtog mig dette projekt som en udfordring for mig selv at se, hvad jeg virkelig kunne gøre. Ingen anden gætter, ingen tilbageslag. Jeg konfronterede domme, forventninger og min største barriere: mig selv. Gennem denne bestræbelse udøvede jeg mine styrker og byggede på mine svagheder. Nogle magtfulde ting, jeg lærte, var at vide, hvordan jeg skulle håndtere forandringer, hvor afgørende iteration er og at være grundig. Vigtigst er det, at der er meget mere at lære inden for design og forskning.

Så hvor skal man hen? Det kan jeg ikke fortælle dig, da jeg ikke har et solidt svar (nogle af os har ikke det, og det er helt ok). Men jeg kan fortælle dig dette: Jeg er på vej mod en levetid på læring; at blive produktdesigner og skyde for månen og videre!

Du er velkommen til at besøge mig på min hjemmeside, hvis du gerne vil vide mere.

Tak fordi du kiggede med!! ?