Sådan oprettes et virtuelt Python-miljø på Ubuntu 20.04

Jeg fik for nylig en "ny" bærbar computer - en Lenovo x270 (yay)! Og igen havde jeg brug for at oprette et virtuelt Python-miljø. Så selvfølgelig googlede jeg efter en løsning, bare for at finde min tidligere skrevne artikel om det samme emne!

Så i denne artikel opdaterer jeg instruktionerne baseret på min nytilegnede viden.

Og lad mig fortælle dig, det er lettere end før, fordi vi kun vil gøre to ting:

  • Installer virtualenvwrapper
  • Rediger .bashrc-filen

Forudsætninger

I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du konfigurerer virtualenvwrapper med pip3 (pip til Python 3). Vi vil ikke bruge Python 2, fordi det ikke længere understøttes.

For at gennemføre denne vejledning skal du bruge en computer med Ubuntu 20.04 installeret og en internetforbindelse. Også en vis viden om terminalen og Vim-editoren ville være nyttig.

Opsætning af et virtuelt miljø

Åbn nu din terminal i hjemmekataloget ved at højreklikke og vælge indstillingen "Åbn i Terminal". Du kan også trykke på CTRL-, ALT- og T-tasterne på dit tastatur på samme tid for at åbne Terminal-applikationen automatisk.

Du skal først oprette en særlig mappe, der indeholder alle dine virtuelle miljøer. Så gå videre og opret en ny skjult mappe kaldet virtualenv:

mkdir .virtualenv

pip3

Nu skal du installere pip til Python3:

sudo apt install python3-pip

Bekræft pip3-installationen:

pip3 -V

virtualenvwrapper

virtualenvwrapper er et sæt udvidelser til virtualenv. Det giver kommandoer som mkvirtualenv, lssitepackages og især workon til at skifte mellem forskellige virtualenv-miljøer.

Installer virtualenvwrapper via pip3:

pip3 install virtualenvwrapper

bashrc-fil

Vi vil ændre din .bashrc-fil ved at tilføje en række, der vil justere hvert nyt virtuelt miljø til at bruge Python 3. Vi vil pege virtuelle miljøer på den mappe, vi oprettede ovenfor (.virtualenv), og vi vil også pege på placeringen af virtualenv og virtualenvwrapper.

Åbn nu .bashrc-filen ved hjælp af Vim-editoren:

vim .bashrc

Hvis du stadig ikke har brugt Vim før, eller hvis du ikke har det installeret på din computer, skal du installere det nu. Det er en af ​​de mest anvendte Linux-redaktører og med god grund.

sudo apt install vim

Når du har installeret Vim, skal du åbne .bashrc-filen ved at skrive vim .bashrckommando i din terminal. Naviger til bunden af ​​.bashrc-filen, tryk på bogstavet i for at gå til insert-tilstand i Vim, og tilføj disse rækker:

#Virtualenvwrapper settings: export WORKON_HOME=$HOME/.virtualenvs VIRTUALENVWRAPPER_PYTHON=/usr/bin/python3 . /usr/local/bin/virtualenvwrapper.sh 

Når du er færdig, skal du trykke på esc- tasten, derefter skrive : wq og trykke på enter. Denne kommando gemmer filen og afslutter Vim.

Nu skal du genindlæse bashrc-scriptet. Der er to måder at gøre det på - luk og åbn din terminal igen, eller udfør denne kommando i terminalen:

source ~/.bashrc

For at oprette et virtuelt miljø i Python3 og aktivere det med det samme skal du bruge denne kommando i din terminal:

mkvirtualenv name_of_your_env

For at deaktivere miljøet skal du bruge kommandoen deaktiver.

For at liste alle tilgængelige virtuelle miljøer skal du bruge kommandoen workon eller lsvirtualenv (lsvirtualenv viser det samme resultat som workon men på en mere avanceret måde) i din terminal:

workon
lsvirtualenv

For at aktivere et specifikt miljø skal du bruge workon + navn på dit miljø:

workon name_of_your_env

Der er flere nyttige kommandoer, som du muligvis skal bruge en dag:

Rmvirtualenv fjerner et specifikt virtuelt miljø i din .virtualenv-bibliotek.

rmvirtualenv name_of_your_env

Cpvirtualenv kopierer det eksisterende virtuelle miljø til et nyt virtuelt miljø og aktiverer det.

cpvirtualenv old_virtual_env new_virtual_env

Godt klaret! Du har nu oprettet dit første isolerede Python 3-miljø.

Tak fordi du læste!

Tjek flere artikler som denne på min freeCodeCamp-profil, Medium-profil og andre sjove ting, jeg bygger på min GitHub-side.