Sådan lærer du at kode i Java: hvorfor du skal og hvor du skal starte

Definer dine karrieremål og vælg et sprog. Dette er det vigtigste råd til alle, der ikke har nogen erfaring med programmering og har til formål at deltage i udviklernes samfund. Men hvordan kan du træffe et valg uden nogen idé om, hvilket sprog der passer bedst til dine formål?

Ville det ikke være let, hvis der var en "markedsleder" blandt alle programmeringssprog? Så kan alle nyankomne altid have et sikkert valg - lær dette sprog, og du vil helt sikkert være meget efterspurgt. Selvfølgelig er det umuligt. Sprog er "værktøjer" til løsning af mange opgaver. Men der er stadig en, der kan betragtes som et fantastisk valg - det er Java.

Java er et velstruktureret, objektorienteret sprog, som kan betragtes som let for begyndere. Du kan mestre det ganske hurtigt, da der er mange processer, der kører automatisk. Du behøver ikke at dykke ned i “hvordan tingene fungerer derinde” for dybt. Java er et sprog på tværs af platforme. Det giver en programmør mulighed for at oprette en applikation, som kan implementeres på enhver enhed. Det er det valgte sprog for tingenes internet og det rigtige værktøj til opbygning af applikationer på virksomhedsniveau.

Hvad der er vigtigt for en "nybegynder", Java har et af de største globale samfund og dokumentation af høj kvalitet. Hvis du har et problem, er det mere end sandsynligt, at svaret er klar der og venter på dig. Yderligere to fordele ved Java er enorme samlinger og rammer, der dækker de fleste af de udfordringer, du skal tackle som Junior-udvikler.

Endelig er det et sprog med en respektabel baggrund og en fremtrædende fremtid. To nyeste versioner, forbedret med nye funktioner, blev udgivet inden for seks måneder efter hinanden. Dette hjælper Java med at stå på frontbrænderen og holde de højeste positioner i respektabel professionel rangliste.

Men selv når vi taler om et programmeringssprog med en lav indlæringskurve, er der masser af skjulte klipper for begyndere. Hvor meget tid har du brug for at lære? Hvilke kilder skal man stole på? Hvilke fejl skal man undgå? Lad os gå hele vejen igennem din læringsoplevelse.

Sørg for at omgå de almindelige forhindringer

Så du er ny inden for programmering. Tillykke: da du kan gøre brug af andre programmørers erfaring og undgå de almindelige fejl i en selvuddannelse. Her er nogle hyppige bortfald.

Læring uden at sætte et specifikt mål

For at estimere skalaen og det ønskede niveau af viden på et bestemt programmeringssprog skal du først og fremmest besvare et simpelt spørgsmål: hvorfor har du brug for programmering?

Hvis du er seriøs omkring kodning og har til hensigt at blive Java-udvikler, skal du studere hver dag i mindst 4-5 timer. Men hvis du blot vil udvide dit anvendelsesområde, kan du vælge et mere afslappet tempo. I hvert fald prøv ikke at udvide din uddannelse i mange år fremover, fordi teknologierne udvikler sig. Mens du lærer en bestemt ramme eller et udviklingsværktøj for at få et job, bliver det forældet.

At læse "noget nyttigt", der dukker op, er ikke den bedste læringsstrategi. Det er okay at foretage justeringer af den generelle plan. At ikke overhovedet følge det vil dog uundgåeligt demotivere dig.

Et forsøg på at lære for mange teknologier på én gang

Dette er en efterfølgende fejl, som fører til læring uden en ende. Forsøg ikke at fylde din uddannelsesplan med for mange teknologier og værktøjer for at undgå udbrændthed. Du har brug for tid til at behandle oplysningerne og se, hvordan alt fungerer i praksis.

For meget forskning og teori uden praksis

Programmering er en færdighed, som du kun kan vinde med masser af øvelse. Du har brug for en seriøs baggrund i teorien, men så længe du kun læser (eller ser) forelæsninger og kurser, kan du ikke rigtig kode. Tænk over det. Ingen kan lære at svømme uden at prøve det. Du har brug for forklaringer, men frem for alt har du brug for handling.

Kun masser af øvelse vil lære dig, hvordan du håndterer daglige programmørers problemer. For eksempel får du en vane til at kontrollere din kode regelmæssigt og ikke lade de tilsluttede problemer samle sig. Du starter også med de nemmeste løsninger. Gå derefter til mere udsøgt, og arbejd konstant med at forbedre din kode. Og det vigtigste er, at du bliver vant til kodning på daglig basis.

At lære at kode isoleret

Begyndere tøver ofte, uanset om de skal deltage i online programmeringssamfund eller deltage i begivenheder, primært på grund af bedragerisyndrom. Men husk: ingen ønsker at bringe dig ned. Programmeringssamfundet er samarbejdsvilligt. Sådan vises mange åbne datakilder. De er vant til at arbejde i et team, og helt sikkert var alle begyndere på et bestemt øjeblik i livet.

Se: der er masser af fora og webkilder til programmering. Udviklere deler ivrigt deres viden og er åbne for samarbejde. Du kan begynde at lære online, få et nyttigt tip fra mere erfarne kolleger og senere finde dit første kodningsprojekt.

At være sikker på, at du en dag vil forstå alle aspekter af programmering

Hvis nogen opdagede en pille at tage og straks blive dygtige til ethvert programmeringssprog, ville han være den rigeste person på planeten (undskyld, Jeff Bezos). Men indtil da er der ingen bestemt ende i din uddannelse, hvis du har valgt at være programmør. Selv når du har et job, skal du aldrig stoppe med at lære. Ting ændrer sig hurtigt i en programmeringsverden.

På den anden side, når du stadig lærer at kode, så prøv at acceptere nogle fakta, som de er. Grav ikke ind i hvert motiv, da baggrunden kan være for "tung".

Lav et perfekt træningsprogram

Det er lettere at nå dit mål trin for trin. Når du kender de almindelige fejl, kan du undgå dem. Her er fem trin, du kan tage for at lære Java.

 1. Sæt et mål, og vælg et sprog.

Du kan gøre stort set alt med Java. Du kan oprette applikationsservere, stationære og mobile applikationer, virksomhedsapplikationer og køre enhedstest. Men selvfølgelig er et programmeringssprog ikke alt, hvad du behøver at vide for at blive professionel. Prøv at tænke på specifikke aktivitetsområder.

Dagens tendenser bygger skybaserede applikationer (du bliver også nødt til at lære grundlæggende cloud computing og specifikke værktøjer til skyudvikling), arbejde med tingenes internet, udføre Big Data-analyse, skabe spil osv

2. Opret en uddannelsesplan.

Er du klar til at gøre Java-programmering til dit erhverv? Dæk derefter mindst 2-3 (på hverdage) til 5 timer (i weekenden) til at studere dagligt. I dette tilfælde har du sandsynligvis brug for 3 til 6 måneder for at forberede dig på en Junior-udviklerposition.

Generelt vil din læringsproces blive opdelt i et par faser:

 • Installation af JDK (Java Development Kit) fra Oracle-webstedet og installation af Java-runtime-miljø (IntelliJ IDEA, Eclipse eller NetBeans);
 • Læring af Java-syntaks;
 • Læring af Java Core;
 • Læring af Java-samlinger;
 • Læring af populære biblioteker og rammer;
 • Udforskning af hyppigt anvendte API'er (for eksempel servlets, JSP, JDBC, JUnit);
 • Mastering Git;
 • Og så videre.

Prøv at følge din plan og hold balancen mellem teori og praksis. Programmering er en færdighed, der har brug for træning hver dag. Hvis du er færdig med at studere et bestemt emne, skal du fortsætte med et par kodningsopgaver (3 til 10 afhængigt af deres vanskeligheder).

Du kan nemt justere det velkendte Pareto-princip (80/20-regel) til Java-læring. "20" vil stå for forskning og "80" for praksis. Dette er ikke en overdrivelse: du har brug for fire gange mere kodning end læsning for at huske, hvad du har lært og udviklet dine kodningsfærdigheder. Desværre, hvis du ikke skriver din kode på én gang, vil du glemme alt, hvad du har læst den næste dag. Heldigvis behøver du ikke opfinde dit eget træningsprogram, hvis du har de rigtige kilder.

3. Vælg de rigtige værktøjer og tilmeld dig programmeringssamfund.

Lad os være ærlige: et perfekt Java-kursus findes ikke. Nogle vil give dig en grundlæggende grundlæggende viden, andre vil give en god del praksis. Vælg et par platforme til uddannelse, kommunikation og praksis. Vælg et online kursus, der kombinerer en almindelig forklaring på teori med den rigtige kodning.

Deltag i samfundene, hvor du kan stille spørgsmål om kodningen på Java, dele dine tanker og finde ligesindede. De øverste samfund for Java-udviklere er angivet nedenfor.

Brug flere kilder til at lære Java

Du har brug for masser af værktøjer til at nå dine mål. Her er et sæt "værktøjer", som du kan få succes.

 1. Streng praksis: CodeAcademy

Dette er sandsynligvis en af ​​de mest kendte online platforme til at lære mange sprog. Selvfølgelig er der også en sektion for Java-elever. Her begynder du at kode fra den første lektion. Der er ret nyttige tip, som du kan få, hvis en bestemt opgave ser ud til at være hård (hvilket er normalt, når du er nybegynder). Logikken er enkel: læs opgaven, skriv kode og kør den for at se, hvad der sker som et resultat, og gå derefter til næste trin. Opgaverne bliver gradvist mere komplicerede, indtil du begynder at skrive din kode fra et rent ark. FAQ-sektionen er ret nyttig, og du har mulighed for at diskutere hver opgave med andre studerende.

Dette kursus kan være et godt supplerende værktøj til at lære Java. Som fortalt før skal du kode for at mestre Java-programmering.

2. Spil og kode fra starten: CodeGym.cc

Dette er onlinekurser for Java-elever med en speciel funktion - gamification. I dag er det almindeligt, at online-kurser vedtager gamified-elementer, da de bringer øjeblikkelig motivation, en følelse af konstante præstationer og gør det lettere at nå dit mål.

Hos CodeGym starter du fra niveau 0 i det futuristiske univers med rumrejser, robotter og andre seje ting. Dit mål er at bestå fire uddannelsesopgaver for at udjævne en karakter - en robot. Hver quest inkluderer 10 niveauer, og hvert niveau har op til 10-12 lektioner, undervist af besætningsmedlemmer på et galaktisk skib. En lektion består af en minimumsteori og et sæt opgaver med øjeblikkelig verifikation og tip til, hvordan du forbedrer din kode. Du begynder at kode fra begyndelsen og løser meget enkle opgaver, indtil du er klar til meget mere komplicerede og massive kodningsprojekter.

Hele historien giver dig mulighed for ikke at sidde fast i et bestemt emne eller opgave, gå videre og senere vende tilbage til "twisters". Alt i alt er der imponerende 1200+ opgaver på et kursus. Et beløb, der konverteres i mindst 300–500 timers kodning.

3. Udfordringsprogrammerere: Codewars

Dette er en anden online platform med masser af praksis. Selvom det er mere egnet til elever med mindst en lille baggrund i programmering. Codewars giver dig mulighed for at skærpe færdigheder på et bestemt sprog ved at træne katas.

Du kan skrive din kode i en browser og bruge testcases til at kontrollere den trin for trin. Du kan også sammenligne din løsning med andre for at udvide din viden og diskutere de bedste fremgangsmåder. Hver kata har en rang, og hver kata er en udfordring med andre programmører. Når du løser sværere opgaver, kan du få mere komplicerede udfordringer for at forbedre kodningsfærdigheder. Hvad der adskiller denne platform fra andre er, at den giver mulighed for at studere og øve i en gruppe.

4. Lyt til forelæsningerne på et ”pro” niveau: EdX

EdX er en uddannelsesplatform grundlagt af Harvard University og MIT. Det dækker mange studieretninger, herunder Java-programmering og mange relaterede emner. Der er masser af verificerede introduktionskurser og certifikatprogrammer, der leveres af universiteter.

Hvert kursus har en defineret tidsramme og inkluderer videoforelæsninger med en tekstudskrift. Det er let at vende tilbage til tidligere lektioner og revidere materialet. Der er snesevis af forskellige kurser, nogle af dem er gratis. Men stadig er dette en kilde strengt til at lære Java-teori. Sørg for at styrke disse kurser med timevis af kodning.

Vil du holde dig opdateret med de seneste nyheder, anmeldelser og opdateret i Java-verdenen? Det er den rigtige ting at gøre. Java udvikler sig konstant, opgraderer og bringer nye funktioner. Sørg for at have et par medier, du kan læse dagligt. En af de største er:

 • Javaworld (nyheder, nyttige tutorials, "hvordan man gør" og alt andet for at holde dig opdateret med Java-programmering);
 • Java Code Geeks (et ressourcecenter for dem, der lærer Java med undervisningsstudier, artikler og tip til, hvordan man får et job som Java-programmør);
 • DZone (masser af artikler og guider til begyndere og erfarne udviklere);
 • Javarevisited (en dagligt opdateret blog, der dækker adskillige Java-læringsemner).

Kan du huske rådet om at blive medlem af et samfund for at gøre din uddannelse mere effektiv? Du kan stille ethvert spørgsmål i Stack Overflow's Java-sektion eller Coderanch. Der er også mindst tre store samfund på Reddit, likelearnprogramming, java og learnjava, hvor du finder nyttige tip til at lære Java og programmering generelt. Hvis du har brug for mere specifikke oplysninger, for eksempel et tip til forbedring af din kode i de bestemte opgaver, kan du prøve det specielle hjælpeafsnit på CodeGym, hvor andre studerende og "kodningscoacher" hjælper dig med ethvert problem. Og endelig har Oracle et stort Java-fællesskab, åbent for både de nye og erfarne udviklere.

At være programmør betyder konstant forbedring og at få ny viden. Hvis du udvikler en evne til selvuddannelse fra starten, vil du lykkes med alle midler. Er du klar til at prøve?