Hvordan landede jeg mit første job som selvlært udvikler? Jeg forberedte mig som en skør.

"Giv mig seks timer til at hugge ned et træ, så bruger jeg de første fire på at slibe øksen." - Abraham Lincoln.

Dette tilbud er stort set udførelsesformen for det råd, jeg vil give. Så hvis der var en tingdu var nødt til at tage væk fra denne artikel, vil jeg opfordre dig til at huske dette citat. Hvis du ikke er helt sikker på betydningen bag disse berømte ord, gør du det i god tid.

Jeg tror, ​​det er nødvendigt at give en lille baggrundshistorie om mig selv. Jeg vil ikke have, at du ser mig som en fremmed, der giver råd. Jeg vil have dig til at se mig som et individ som dig, der har gennemgået de samme oplevelser.

Jeg er en 22 år gammel selvlært udvikler. Jeg begyndte at lære for 9 måneder siden.

Før min kodningsrejse var jeg den typiske teenager, der var påvirket af samfundet og uddannelsessystemet.

I mit sidste år på gymnasiet fik jeg flere måneder og fortalte, at jeg skulle tage en af ​​de vigtigste beslutninger i mit liv, hvad jeg ville studere i videregående uddannelse.

Jeg troede, jeg ville gå efter et felt, der var stabilt og sikkert, så jeg valgte supply chain og logistik.

I de to år, jeg tilbragte på universitetet, var jeg urolig, og jeg var ikke sikker på hvorfor. Jeg troede, at utilfredsheden og smagen af ​​utilfredshed var noget normalt som ung voksen på universitetet. Jeg tænkte: “alt dette vil ændre sig, når jeg er færdig og har fået et job ud af min grad!”

Jeg ved nu, at det ville have været langt fra sandheden.

Det virkelige problem var, at jeg ikke havde fundet noget, der virkelig var lidenskabelig for - noget jeg kunne bruge min tid og kræfter på at gøre og ikke mærke det som "arbejde". Lige før starten på mit tredje år opdagede jeg verdenen af ​​selvudvikling og programmering kort efter det.

Jeg fik for nylig et job som udvikler hos en ung og voksende startup.

Dette var mit første og eneste sted at sidde ned med en egentlig virksomhed, og det lykkedes mig.

Bemærk, at før dette mødte jeg to rekrutteringsbureauer. Men det var med det formål at udnytte mine interviewfærdigheder og måle branchen som forberedelse til fremtidige interviews.

Alt i alt vil jeg sige, at det at få succes på første gang er en ret stor præstation. Selvom jeg havde projekter og kode at vise for det, er jeg overbevist om, at det var mine tidligere erfaringer, træk, tankegang og den position, jeg stillede mig selv som kandidat, der førte til min succes.

Her er hvordan jeg blev den kandidat.

Lad os få den vigtigste (og helt åbenlyse) først ud af vejen.

Kode hver dag.

Hvis du er seriøs omkring hele denne udvikler ting, skal du mestre og forbedre dit færdighedssæt, når det er muligt. Kodning skal være en udvidelse af dig selv.

Du skal komme til det punkt, hvor du vågner op og naturligt føler dig tilbøjelig til at sætte dig ned og øve kode.

Det er ikke liv eller død, hvis du går glip af en dag, men det er vigtigt, at du altid prøver at tilpasse en session hver dag.

Sætte mål.

Du har sikkert hørt dette et dusin gange, og forhåbentlig er det denne gang noget, der holder fast, og du begynder at gøre.

Der er en grund til, at det er forkyndt at sætte mål.

Uden et mål når du aldrig dit fulde potentiale. Uden et mål vil du konstant jagte noget og aldrig komme nogen steder.

"Jeg vil have succes!" eller "Jeg vil være rig!" Dette er ikke mål, det er ønsker.

Du skal være specifik. Du skal vide nøjagtigt, hvad det er, du vil have, og hvordan du skal få det. Du skal arbejde, indtil du får det.

Definer hvad du vil, skriv det ned og læs det hver dag.

I begyndelsen af ​​september skrev jeg i min dagbog “Jeg skal have et job som udvikler for et firma, jeg tror på i februar 2018.”

Fra da af gjorde jeg alt, hvad jeg gjorde med det formål og formål at nå det ene mål.

Jeg begyndte kun at se på jobannoncer for ca. 5 uger siden. Jeg nåede mit mål inden for 3 måneder i modsætning til de oprindeligt indstillede 5 måneder.

Det er skønheden i målene. At have retning og formål kan betyde hele forskellen.

Hop mod enhver mulighed for at lære.

I år var jeg i stand til at deltage i European Innovation Academy, verdens største ekstreme iværksætterprogram.

Jeg stødte på denne mulighed takket være det faktum, at jeg satte mig ud derfra og øgede opmærksomheden omkring mit personlige brand, som bliver det næste emne.

Akademiet var en mulighed for mig en gang i livet. Jeg var i stand til at samarbejde med studerende fra hele verden samt blive vejledt og undervist af eksperter fra virksomheder som Google.

Jeg kom hjem med indsigt og viden, der helt sikkert gjorde det muligt for mig at vokse og adskille mig fra min konkurrence.

Det bedste, du kan gøre, når du mødes med potentielle arbejdsgivere, er at vise, hvor dedikeret du er til at lære og vokse gennem nye muligheder. Hvorfor ansætter de nogen bevidst om, at der er stor chance for, at kandidaten bliver selvtilfredse, nu de har sikret sig en stilling i virksomheden?

Desuden vil mentorerne på akademiet hele tiden understrege, at det vigtigste ved en opstart ikke er ideen, men kulturen og menneskene bag den - det kollektive sind.

Det er i virksomhedernes bedste at ansætte personale, der er selvmotiverede og drevne. Vær den person.

Byg dit personlige brand.

Hvis du vil skille dig ud, skal du vise en vis autoritet i den branche, du vil være en del af. Begynd at placere dig selv og dit indhold derude.

Grunden til, at jeg var i stand til at få muligheden for at deltage i iværksætterprogrammet, skyldtes det faktum, at en ven havde set hvad jeg lavede og henvist. Jeg vidste ikke, at programmet eksisterede og ville have gået glip af det, hvis jeg havde holdt mig selv om mine mål og hvad jeg håbede på at være.

God til at skrive? Start med at blogge.

God til at være på kamera? Start en YouTube-kanal.

Nyd lyd? Start din egen podcast.

Du behøver ikke at være ekspert, du skal bare begynde at dokumentere din rejse. Alle elsker en historie.

Vær villig til at sætte dig selv derude, være sårbar og vise, at du er seriøs. Ved at gøre det har du allerede etableret dig foran end det meste af din konkurrence.

Konklusion

"Giv mig seks timer til at hugge et træ ned, så bruger jeg de første fire på at slibe øksen."

Kan du huske vores gamle ven fra før?

Folk er så fanget i at prøve at lære bestemte kodningsrammer eller sprog for at forsøge at tilfredsstille jobannoncer. Det er bare værktøjer. Det er hvem der bruger de værktøjer, der betyder mest.

Hvis du kan få et møde med arbejdsgivere og virkelig fremvise dig selv som en kandidat, der passer godt ind i deres team og kultur, vil du have en stor chance for at få jobbet - selvlært eller ej.

Hvis dit mål er at hugge et træ ned i stedet for at hacke væk på det uden nogen forberedelse, hvorfor beherske ikke øksen og skærpe den? Nu kan du hugge træet ned i et par korte men sande gynger. Eller måske, hvis du er heldig, en smule!

Her ønsker du held og lykke på din rejse. Som altid er min indbakke åben for alle, der har brug for yderligere rådgivning eller har spørgsmål.

Du er velkommen til at oprette forbindelse til mig på nogen af ​​nedenstående platforme!

Instagram | LinkedIn | Twitter