Sådan lytter du til Code Radio i VLC Media Player i kun 2 enkle trin

Jeg nyder at lytte til Code Radio, mens jeg arbejder. Musikken hjælper mig med at fokusere og blokere støj fra det omgivende kontor.

Men når en af ​​mine kolleger afbryder min strømning for at stille et spørgsmål, skal jeg slå Code Radio fra.

Det er lidt tidskrævende at skifte til Code Radio-webstedet for at sætte musikken på pause. Du skal finde ud af, hvilken fane Code Radio spiller i, så du kan sætte den på pause.

For at overvinde denne situation begyndte jeg at åbne en separat browser, som jeg kun brugte til at spille Code Radio. Dette gjorde det lettere for mig, da jeg bare kunne alt + flige tilbage til browserikonet og trykke på Code Radios mellemrumstast for at sætte musikken på pause.

Men at køre en separat browser kun til afspilning af musik føltes som et afløb på mine computerressourcer. Jeg troede, at der ville være en bedre løsning, der ikke var så beskatning.

Siden begyndte jeg at lytte til Code Radio, jeg havde stort set forladt Spotify og afinstalleret appen. Men jeg huskede, hvordan når jeg plejede at bruge Spotify, kunne jeg bruge mediekontrolelementerne på mit tastatur til at pause og afspille musikken. Dette fik mig til at tænke.

En mere elegant løsning

Hvad hvis du kunne afspille og sætte Code Radio på pause med en enkelt genvejstast på dit tastatur - selvom du var i din terminal eller din kodeditor?

Nå, du kan ikke gøre det med en browser-app. Men du kan gøre det med en indbygget app, der kører på din computer. Og du har muligvis allerede installeret denne app på din computer. Det hedder VLC, og det er en af ​​de mest almindelige medieafspillere.

I løbet af min frokostpause tænkte jeg hele tiden på, hvordan jeg kunne gøre det let for mig selv at lytte til musik og have evnen til at afspille / pause musik fra mit tastatur med et enkelt klik, dvs. afspil / pause-knappen. Så jeg søgte på internettet og fandt ud af, at medieafspillere kan streame indhold fra ethvert netværk.

Denne artikel hjalp mig med at forstå, hvordan man streamer indhold fra ethvert netværk i VLC.

For at have fleksibiliteten ved at bruge afspil / pause-knappen fra mit tastatur måtte jeg bruge en medieafspiller. Jeg fandt VLC medieafspiller en pålidelig medieafspiller, der er tilgængelig på alle platforme, og den er open source og gratis at downloade.

I mit første forsøg forsøgte jeg at åbne URL-siden til Code Radio-webadressen: //radio.freecodecamp.org i VLC medieafspiller.

Og VLC medieafspiller kunne ikke afspille det. Jeg prøvede at trykke på afspilningsknappen flere gange, men det gjorde det ikke noget.

Efter flere forsøg fandt jeg ud af, at VLC medieafspiller kræver en musikformatfil (f.eks. Mp3) og ikke kan analysere html-webstedet: /. URL'en skal være placeringen af ​​musikformatfilen.

Så jeg gik tilbage til Code Radio musikwebsiden og inspicerede hjemmesiden. Jeg søgte efter " mp3 " nøgleord og fandt intet.

Så bemærkede jeg, at jeg ikke ramte afspilningsknappen for hjemmesiden for at anmode om, at mp3-filen blev spillet. Jeg har lige prøvet det (på Firefox), og jeg behøver ikke klikke på enter for at finde URL'en til disse mp3'er.

Der er to bitrate-muligheder tilgængelige på Code Radio musikwebsiden.

De mp3-filer, jeg så i inspektionen, svarer til knappen for bithastighed.

De to bitrater og deres filnavne:

  1. 64kbps - lav.mp3
  2. 128kbps - radio.mp3

I mit andet forsøg brugte jeg webadressen til mp3-filplacering: //coderadio-admin.freecodecamp.org/radio/8010/radio.mp3?1564340326, som jeg fandt på Code Radio-musiksiden i VLC-medieafspilleren. Det begyndte at spille musikken :).

Jeg bemærkede det unikke nummer i slutningen af ​​mp3-filen "? 1564340326". Dette ser ud til at være unikke værdier oprettet af back-end-serveren. Da jeg åbnede VLC medieafspiller den næste dag. Det kunne ikke afspille Code Radio-musikken. Jeg forsøgte at slette de sidste værdier i slutningen af ​​mp3-filen, og den begyndte at spille igen :).

Trin til at afspille Code Radio musik fra VLC medieafspiller

Trin 1. Åbn VLC medieafspiller. Klik derefter på Filer -> Åbn netværk

Trin 2. I URL- feltetindsæt denne URL: //coderadio-admin.freecodecamp.org/radio/8010/radio.mp3. Klik derefter på knappen Åbn .

Derefter åbner VLC medieafspiller Code Radio-netværket og begynder at afspille musikken.

Bemærk: Du kan bruge URL: //coderadio-admin.freecodecamp.org/radio/8010/radio.mp3 i enhver medieafspiller, der understøtter streaming via netværk. Jeg prøvede at spille på Quick Time-afspiller, og det fungerer!

Anden mulighed: Afspilning via afspilningslistefil

Koderadio drives af AzuraCast, og dens offentlige afspiller har et "Download PLS" -link, der producerer en PLS-afspilningslistefil, og den indeholder alle de forskellige bitrater. Afspilningslistefilen kan afspilles i VLC medieafspiller og i andre afspillere.

Du kan åbne afspilningslistefilen - //coderadio-admin.freecodecamp.org/public/coderadio/playlist/pls i VLC medieafspiller og vælge bithastighed og begynde at afspille musikken.

Nyd at lytte til Code Radio musik.

Kreditter: Jeg takker Quincy Larson, Buster Neece og Louis Tsai for at have gennemgået denne artikel.