Sådan vælger du den bedste tekniske karrierevej for dig

Dev Ops, Mobile Engineer, Data Scientist, Project Manager og Front End - hvad er bedst for dig?

Jeg har arbejdet inden for teknologi i fire år, og jeg støder stadig på roller, som jeg ikke forstår meget godt. Der er så mange måder at opbygge en karriere inden for teknologi. Jeg ved, at da jeg begyndte at lede efter mit første job, var jeg uklar om forskellene mellem karriereveje. Hvis du spurgte mig, hvad en ingeniør for pålidelighed gjorde, ville jeg ikke have fortalt dig det.

Jeg får mange spørgsmål om karriereveje inden for teknologi. Jeg troede, jeg ville skrive en artikel om det, så jeg kunne pege folk på det. Jeg bruger Business Insiders artikel, der viser de 20 bedste tekniske job i Amerika i 2018 som reference. Dette er en god liste over relevante tekniske stier med god opadgående mobilitet. De er meget efterspurgte og giver dig mulighed for at få et job i et godt firma med god løn. Forhåbentlig hjælper dette dig med at bestemme den vej, du vil gå. Så lad os starte:

Mobil udvikler

Hvad laver de?

Mobiludviklere er de mennesker, der bygger apps til virksomheder. Hvis du nogensinde har brugt en Android- eller iOS-enhed, har du direkte interageret med en mobiludviklers arbejde. Der er andre udviklingsplatforme til mobiltelefoner såsom Windows-telefon. Men for det meste, når folk siger "Mobile Developer", taler de sandsynligvis om en Android- eller iOS-udvikler.

Hvorfor skal jeg vælge denne karrierevej?

Du bør blive en mobiludvikler, hvis du vil bruge dit øje til design og opmærksomhed på visuelle detaljer sammen med din tekniske dygtighed . Mobiludviklere arbejder meget sammen med designere for at lægge smukke, brugervenlige og performante mobilapps ud.

Du bør også vælge denne sti, hvis du er interesseret i mobile enheder, og hvordan de fungerer. Mobile udviklere, der fokuserer på infrastruktur, skal overveje begrænsede enhedsressourcer. De skal også have indgående kendskab til, hvordan en mobilenhed fungerer for at gøre de apps, de arbejder på, performante.

Hvordan kommer jeg i gang?

Dette afhænger af, om du vil fokusere på iOS eller Android. Jeg vil personligt anbefale at lære Android af to grunde. Java er sandsynligvis et mere nyttigt sprog at lære om Swift eller Objective-C og det faktum, at 75% af verden bruger Android sammenlignet med 21% ved hjælp af iOS. Dette er ifølge statcounter.com. Når det er sagt, hvis du har en særlig passion for en platform frem for den anden, skal du gå med din lidenskab.

For Android, læs denne artikel. Dette går over nitty-gritty af hvordan man kommer i gang. For iOS, se denne video på raywenderlich.com. Ray Wenderlichs hjemmeside er en fremragende ressource til iOS generelt.

Dataforsker

Hvad laver de?

Dataforskere hjælper virksomheder med at løse problemer gennem databehandling. Så hvad betyder det? En softwareingeniør implementerer logning et eller andet sted på et websted eller en mobilapp. Dette bliver behandlet og til sidst kommer til dataforskerne. Dataforskerne vil derefter samle alle disse datapunkter og få indsigt fra dem.

Vi kan bruge et e-handelswebsted som et eksempel. Efter at have set på et par forskellige datapunkter bemærker en dataloger, at kun 0,5% af de mennesker, der tilføjer en vare til indkøbsvognen, ender med at købe. Dataforskeren antager derefter, at dette kunne være årsagen til faldet i omsætningen i sidste måned. De kontrollerer satsen for tre måneder siden og ser, at den lå på 5%.

Det ser ud til, at det sandsynligvis er årsagen til faldet i omsætningen. De overflader dette til de rigtige interessenter. Disse interessenter finder ud af, at der opstod et nedbrud under køb, der forårsagede problemet. Dette er muligvis ikke fundet, hvis en dataforsker ikke arbejdede i virksomheden.

Dataforskere kan også arbejde på at finde nye veje til vækst og måder at forbedre nuværende produkter baseret på data. Himlen er grænsen for, hvordan en dataforsker kan udnyttes i en virksomhed.

Hvorfor skal jeg vælge denne karrierevej?

Bliv dataforsker, hvis du elsker at se på data og prøve at se mønstre. Dataforskere giver værdi ved at se på data og forsøge at finde indsigt, der vil hjælpe deres virksomhed med at vokse. Du skal elske at prøve at komme med grunde til, hvorfor specifikke mønstre opstår. Du skal også have en dyb forståelse af de produkter, du arbejder med, så du kan dyrlæge hypoteser omkring dine dataindsigter.

Hvordan kommer jeg i gang?

Jeg vil starte med dette kursus om Coursera, som først giver dig en bedre forståelse af, hvordan data driver forretningsbeslutninger. Hvis dette kursus uddyber din interesse, skal du starte med denne artikel, der anbefaler nogle gode måder at begynde at lære på.

Projektleder

Hvad laver de?

Projektledere gør præcis, hvad deres titel antyder, de administrerer produkter. Men hvad betyder det præcist? Som projektleder skal du have et højt niveau af det produkt, du arbejder på.

Du skal sørge for, at alle udfører og arbejder på de mest relevante opgaver, så du kan sende dit produkt til tiden. Du er nødt til at forstå, hvad hver person på holdet gør, hvordan de gør det, og hvornår de skal gøres. Du stiller alle brikkerne op, så det endelige produkt har alt, hvad det har brug for i den tidslinje, du har givet de højere ups.

Dette betyder også, at du skal hjælpe med at fjerne blokering af folk, når de sidder fast. Du skal organisere møder med andre hold, hvis du er afhængig af dem til at færdiggøre dit produkt. Du skal køre synkroniseringsmøder for dit team for at sikre, at alle er på rette spor og ikke har problemer.

Det sværeste ved at være projektleder er at sikre, at alt bliver gjort til tiden og med kvalitet. Du skal også sørge for, at folkene på dit team ikke er overvældede. Dette er altid en delikat balance.

Hvorfor skal jeg vælge denne karrierevej?

Du er organiseret og elsker at samarbejde med andre. Du er i stand til at afbalancere manges behov for at levere et produkt af høj kvalitet. Du forstår afvejen mellem tid og kvalitet og ved, hvornår du skal skubbe tilbage for begge.

Lad os sige, at de mennesker, der venter på dit produkt, kræver, at du afslutter det om 2 måneder, når du ved, at det tager 4 måneder at levere et kvalitetsprodukt. Du skal have evnen til at levere overbevisende beviser for, hvorfor du har brug for den ekstra tid. Du skal også sørge for, at du ikke bøjer for pres.

At være projektleder kræver at opretholde en perfekt balance mellem leveringsdato og kvalitet.

Det modsatte kan også være sandt. Nogle gange siger udviklere, at noget vil tage 1 måned, når du har set det gjort inden for 3 dage før. Du stiller spørgsmål og finder ud af, at udvikleren ønsker at over-engineer dette bestemte stykke arbejde, selvom du ved, at produktet ikke har brug for det. Du skal finde ud af en måde at få udvikleren til kun at bygge det, der er nødvendigt.

Som jeg sagde før, det handler om at kunne arbejde effektivt med andre, mens man er organiseret og holder et produkt på rette spor. Dette er utroligt svært. Du skal have viden om et produkt på højt niveau, men dybt nok viden om hvert stykke, som du kan holde folk ansvarlige for deres arbejde.

Hvordan kommer jeg i gang?

Mange projektledere inden for teknologi bruger Agile og Scrum-metoder til at organisere deres arbejde. Jeg ville komme i gang med at undersøge at få Scrum-certificeringer. Se Scrum-webstedet for flere detaljer.

Projektleder har en tendens til at have en forretningsadministration eller en projektledelsesgrad. Hvis du allerede arbejder på en datalogi-grad, kan du overveje at få en mindreårig inden for et af disse fagområder.

En anden god måde at komme ind i projektledelse er at styre et lille projekt med dine venner eller et open source-projekt. Øvelse gør perfekt og i virkeligheden anvendelse af projektledelsesevner får dig til at skille sig ud som kandidat.

Du kan også begynde at blive fortrolig med projektledelsesværktøjer som Trello, Jira, Quip, Excel og mange flere. At være fortrolig med den software, som en projektleder bruger, hjælper dig med at opbygge dine færdigheder inden for projektledelse.

Front end engineer

Hvad laver de?

Frontendingeniører bruger HTML, CSS og JavaScript til at oprette brugergrænseflade til websteder. De fokuserer på aspekter, der er vigtige for hjemmesiden, såsom tilgængelighed, sikkerhed, brugervenlighed og ydeevne. Hvis du nogensinde har logget ind på et websted eller købt noget fra en e-handelsbutik i din webbrowser, har du interageret med en front-end-ingeniørkode. Tjek denne fantastiske artikel for endnu flere detaljer.

Hvorfor skal jeg vælge denne karrierevej?

På mange måder svarer dette job til en mobil ingeniørs job. De bygger begge brugergrænseflade og skal have en vis opmærksomhed på detaljer, når det kommer til visuelle elementer. De arbejder begge med designere for at implementere brugergrænseflade, der både er performant og en fornøjelse at bruge. Den største forskel ville være de anvendte sprog og værktøjer og det faktum, at mobiludviklere opretter applikationer i stedet for websteder.

Du skal være frontendingeniør, hvis du er den slags person, der kan lide at lære og bruge nye sprog og tekniske stakke . At være front-engineer kræver brug af HTML, CSS, JavaScript og SQL. Dertil kommer, at du højst sandsynligt har brug for at kende nogle back-end-serversider som Django, Ruby on Rails eller .Net.

En anden grund til at overveje denne vej er, hvis du er interesseret i problemer omkring skalering. En mobilapplikation vil kun tjene en bruger ad gangen. Dette skyldes, at kun én person kan bruge en mobilenhed ad gangen. Et websted skal tjene potentielt millioner af mennesker på samme tid. Dette kræver en anden tankegang og tilgang for at forhindre, at der opstår flaskehalse.

Hvordan kommer jeg i gang?

Denne er let :) Bare check freeCodeCamps kursus. Dette giver dig alle de færdigheder, du har brug for til at blive en dygtig frontendingeniør.

DevOps ingeniør

Hvad laver de?

Dette er langt den sværeste rolle at forklare. Fordi der er meget debat om, hvorvidt dette virkelig er en rolle eller faktisk bare en tankegang. Ideen kan opdeles i det faktum, at en DevOps-ingeniør påtager sig både en udvikler og et operationsjob. Derfor udtrykket "DevOps". Lad os se på hver af disse roller.

Generelt vil softwareingeniører opbygge så mange funktioner som muligt, så de ser godt ud for de højere ups. En af de nye smarte funktioner er bundet til at hjælpe virksomheden med at vokse, hvilket får softwareingeniøren til at se godt ud.

En driftsingeniør ønsker stabilitet. Hvilket betyder, at de ikke ønsker, at softwareingeniører frigiver for mange nye funktioner. Fordi med nye funktioner følger uforudsigelighed. Og med uforudsigelighed kommer ustabilitet. Operationsingeniøren vil bare have, at enhver ny udgivelse skal være stabil. De vil have frigivelsesprocessen til at gå glat. Men at frigive for mange funktioner eller funktioner med høj risiko truer dette mål, hvilket er nøjagtigt hvad de fleste softwareingeniører sigter mod at gøre.

Disse to roller ser tydeligvis ud til at være i modstrid, men det er derfor, en DevOps-ingeniør kan være så nyttig. En DevOps-ingeniør kan bygge bro over kløften mellem udvikling og drift . Ved at gøre dette skaber de meningsfulde kommunikationsveje mellem disse undertiden silo-ed områder. En DevOps-ingeniør opretter en funktion og ser den sikkert til produktion, hvor den gør brugerne tilfredse. At være i stand til dette er højt værdsat hos enhver virksomhed.

Hvorfor skal jeg vælge denne karrierevej?

Du bør vælge denne karrierevej, hvis du ikke kun er interesseret i kodningsfunktioner, men ønsker at lære om, hvordan du frigiver din kode til et produktionsmiljø. Du skal have drevet til at lære om alle aspekter af software engineering og release engineering.

Du har sandsynligvis brug for mange års erfaring for at blive betegnet som en "DevOps" -ingeniør på grund af den store mængde viden og værktøjer, du bliver nødt til at lære. Du bør elske at lære nye ting. Ideen om at kende alle aspekter af din tech stack skal begejstre dig. Hvis du vil blive den person, som alle går til, når der sker noget uventet, skal du undersøge at blive DevOps-ingeniør.

Hvordan kommer jeg i gang?

Jeg ville komme i gang med at lære om, hvordan kode frigives i et produktionsmiljø til at begynde med. Dette kan gøres ved at opbygge dit eget websted og installere det selv. Den bedste måde er at arbejde for et firma i et stykke tid og arbejde på alle dele af implementeringsprocessen. Frivillig til at løse problemer, som andre ikke ønsker at tackle. Det er en fantastisk måde at lære på.

Bortset fra det, vil jeg anbefale at læse denne artikel om, hvordan man kommer ind i DevOps. Det er meget godt skrevet giver endnu mere handlingsmæssige måder at blive DevOps-ingeniør på.

Så du ikke den rolle, du ledte efter?

Hvis du nød mine sammenfatninger af disse roller, men ikke så den rolle, du ønskede, skal du efterlade en kommentar! Jeg vil lave en ny runde af disse karrierevejsoversigter for de mest klappede kommentarer. Forhåbentlig nød du disse sammenfatninger af disse tekniske karriereveje. Mit håb er, at du i det mindste har en bedre forståelse af bredden af ​​færdigheder og viden, der kræves for at frigive god teknologi til verden.

Jeg vil lave en anden runde af disse karrierevejsoversigter for de mest klappede kommentarer.

Kan du lide det, du læser?

Læs om, hvordan jeg gik fra at være en sprængt engelsklærer i Japan til at arbejde hos et topteknologisk firma på få år!

Har du brug for en grad inden for datalogi for at få et job inden for teknologi?

At bestå dit første tekniske interview: hvordan man forbereder sig.

Swift vs. Objective-C. Hvordan sammenlignes de?